1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

23 Nisan Tören Alanın Yeri, Değiştirilerek Daraltıldı.

23  Nisan Tören Alanın Yeri, Değiştirilerek Daraltıldı.
Bu haber 22 Nisan 2019 - 9:27 'de eklendi ve 729 views kez görüntülendi.

23 Nisan Tören Alanın Yeri, Değiştirilerek Daraltıldı.

MECLİSİMİZİN KURULUŞ YIL
DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ.

Ulu ve Tek Önderimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Ulusal Kurtuluş Savaşımızı, Ulus Devlet olarak yapmamızı sağlayan ve Cumhuriyetin ilanından üç yıl önce, Türkiye Büyük Millet Meclisini oluşturarak, 23 Nisan 1920’de açılışı yapılmasının 96. Yıl dönümü, yine tüm yurtta, coşku ve törenlerle kutlanacak.

DEĞİŞTİRİLDİ.

Bu yıl kutlanacak olan, 23 Nisan Törenlerinin yerinin, dağıtılan davetiye de, Atatürk Kültür Merkezinin önü olarak belirtilmesi, dikkatimizi çekti.
Bilindiği gibi, tüm Ulusal günlerimizin yıl dönümü kutlamaları, daima 25 Mayıs Alanında yapılıyordu. Bu değişikliğin nedenini, öğrenmek için yaptığımız araştırmada, Kültür Merkezinin önünün, daha müsait olduğu şeklindeki verilen cevap, bizi tatmin etmedi.

Bu alan, öncelikli olarak minik öğrencilerimizin, büyük bir coşku içeresinden hazırladıkları gösterilerini, velilerinin izlemesini zorlaştıracağı gibi, tören alanına giriş çıkışlarda da, önemli ölçüde aksamalar yaratacaktır.Böylesi, çok önemli bir ulusal günümüzdeki, anlamlı törenlerin dar bir alana kaydırılması konusunda, yetkililerin hangi düşünce içerisinde hareket ederek, karar verdikleri de, düşündürücüdür.

PROĞRAM

23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Kutlama Törenleri ile ilgili, yapılacak olan gösterilerin programını, Kaymakam Muammer Sarıdoğan imzası ile dağıtılan, davetiyeden öğrendik.
Buna göre, 23 Nisan 2019 Salı gün Saat 09.30’da, Milli Eğitim Müdürlüğü Çelengi, Atatürk Anıtına konulacak. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde, Şanlı Bayrağımızın göndere çekilmesi sonrası, buradaki tören sona erecek.Programa göre, törenin ikinci bölümüne, Atatürk Kültür Merkezi Bahçesin de Saat 10.00’da devam edilecek.Burada da, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrası, protokol halkın ve öğrencilerin bayramını kutlayacak. Günün anlam ve önemini belirtilen konuşmalar yapılacak. Öğrenci gösterilerinin sunumu, şiirlerin okunması sonrası, böylesi çok önemli bir ulusal günümüz daha, ödül töreni ile, rutin etkinliklerle sona ermiş olacak.

GÖNDERİLMEDİ.

Ulus Devlet oluşumuzun, ilk başlangıcı olan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışını, ülkemizin geleceği olan çocuklara, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından, bir bayram olarak hediye edilmesinin, anlamı çok büyüktür.Nedeni ise, dünya da sadece, ülkemizde kutlanan tek çocuk bayramıdır. Büyük bir heyecanla kutlanan, böylesi önemli bir gündeki, bir diğer sikiş dikkat çekçi eksiklik ise geçmiş yıllarda, davetiye ile birlikte gönderilen geniş programın, bu yıl gönderilmeyişi oldu.Bu konuda da yaptığımız araştırmada, aldığımız cevap ise, bizi hiçte tatmin etmedi. Öğrendiğimize göre, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerinin, geniş programı, sadece tertip komitesi üyelerine verildiği bilgisine ulaştık. Toplumun nabzı, gözü, kulağı olan basının, böylesi önemli bir kutlama törenin programının gönderilmeyerek, göz ardı edilmesi de, bizim son derece üzücü bir olumsuzluk oldu. Basına karşı, neden bir böyle bir tutum içerisine girildiğini, anlamakta da, zorlandık. ( HABER: TAMER ÜNAL)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER