1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“24 HAZİRAN’A ORTAK TAVIR”

“24 HAZİRAN’A ORTAK TAVIR”
Bu haber 07 Mayıs 2018 - 9:04 'de eklendi ve 1.022 views kez görüntülendi.

Pozantı’lı siyasetçilerden, Önemli “KARAR”

“24 HAZİRAN’A ORTAK TAVIR”

Yayınları ile, Pozantı ve Ülke gündemindeki gelişmeleri, İlçe halkı ile paylaşarak zaman, zaman da toplumsal birlikteliklere öncülük yapan, Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi, bir İLK’i daha gerçekleştirdi. 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü ve Türkçülük günü dolayısıyla, büromuz da bir araya gelen, Pozantı Belediye Başkanı M. Sami Baysal, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Yusuf Arısoy, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar, Saadet Partisi İlçe Başkanı Sadık Pinegöz İYİ Parti İlçe Başkanı Mustafa Arıkan katıldılar.

SUNUM

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal, Belediye Başkanı ve Siyasi Parti İlçe Temsilcilerine günle ilgili sunum yaparak özetle şunları söyledi:

‘Dünya Basın Özgürlüğü, Birleşmiş Milletler tarafından, insan hakları evrensel Beyannamesi’nde ilan edilen ve bir çok ülke tarafından kabul edilen, bir haktır. Basın Özgürlüğü ülkeden, ülkeye, değişik şekillerde uygulanıyor. ÖZGÜR BASIN, demokratik sistemin korunması ve güçlendirilmesinde, son derece önemli bir unsur olma özelliğini taşıyor.İnsan Haklarına dayalı demokratik, toplumsal, siyasal düzen özlemimizin, gerçekleşmesi yolunda, en önemli yapı taşlarından birini oluşturuyor. Ayrıca, demokratik siyasetin oluşturulmasının, temel koşullarından birisi olan BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ, yaşamımızda güneş su ve hava kadar önemli bir ihtiyaçtır. Basın Özgürlüğü olmazsa, toplumlarda özgür olamaz. Bu tanım, sadece bizim için değil, tüm dünya ülkeleri ve halkları için de, geçerli yaşamsal bir ihtiyaçtır” dedi.

KISMEN ÖZGÜR

Ünal açıklamasına şöyle devam etti:

“Bugün, dünya da 63 ülkede, Basın Özgürlüğünden söz etmek mümkün değildir. Ülkemiz ise aralarında, Nikaragua, Tanzanya, Kuveyt gibi ülkelerin yer aldığı,

“ KISMEN ÖZGÜR” ülkeler kategorisinde, yer alıyor.Basın Özgürlüğü alanında, Finlandiya, Belçika ve İzlanda ilk üç sırayı alırken, Almaya 17. Sırada bulunuyor. Avrupa Birliği adayı olan ülkemiz ise, Batı Avrupa Ülkeleri arasında, Basın Özgürlüğü alanında en alt sırada yer alıyor.”

GURUR DUYMALIYIZ

Ünal, açıklamasının ikinci bölümünde, aynı gün kutlanan , “TÜRKCÜLÜK GÜNÜ”   ile ilgili olarak da şunları söyledi:

Bu konuda, anlatım yapmaya, ne sözler ne kitap sayfaları yeter. Böylesi anlamlı bir günde, söylenecek tek cümle, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bütün söylemleri kapsamış olan, “ NE MUTULU TÜRKÜM DİYENE” şeklinde konuşarak, duygu ve düşüncelerini dile getirmiş oldu.

24 HAZİRAN KARARI

3 Mayıs Basın Özgürlüğü ve Türkçülük günü dolayısıyla, Gazetemizde bir araya gelen Belediye Başkanı M. Sami Baysal ve Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Arısoy, CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, MHP İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar, Saadet Partisi İlçe Başkanı Sadık Pinegöz İyi Parti İlçe Başkanı Mustafa Arıkan İmtiyaz sahibimiz Sahibi Tamer Ünal’ın, önerisi ile , 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Millet Vekilliği seçimleri dolayısıyla da, aldıkları “ ORTAK TAVIR” açıklamasını da, Gazetemiz aracılığı ile kamuoyuna, aşağıdaki şekilde duyurdular:

ORTAK TAVIR

“Ülkemiz ve Milletimiz açısından, son derece önemli ve bir o kadarda hassas olacak olan, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Millet Vekilliği genel seçimlerinde, partilerimizin yapacağı SEÇİM ÇALIŞMALARI, vatandaşlarımız açısından da, son derece önem arz etmektedir. Pozantı Belediye Başkanı ve biz siyasetçiler, 24 HAZİRAN seçimleri dolayısıyla yapacağımız, seçim çalışmalarında, KIŞKIRTICI DEĞİL SAKİNLEŞTİRİCİ,   AYRIŞTIRICI DEĞİL, BİRLEŞTİRCİ, söylem ve tavırlarımızla, Pozantı halkına ve Partililerimize örnek olacağız. İnanıyoruz ki, bizim bu çok önemli ve KARARLI tutumumuz, TOPLUMA da aynı şekilde yansıyacaktır.Pozantı’mızda, geçmiş seçimlerde de, önemsenecek hiç bir siyasi olay meydana gelmedi. 24 Haziran seçimlerinde de, yine huzurlu güvenli bir ortam içerisinde seçmenlerimizin, özgür iradeleri ile, oylarını değerlendireceklerine inanıyoruz. Bizim aldığımız bu ortak tavrın, sadece Pozantı’ya değil, tüm ülkeye de, örnek olması en büyük dileğimizdir.Bu düşünceler altında, 24 HAZİRAN seçimlerinin, Ülkemize ve Milletimize hayırlı sonuçlar getirerek, sakin bir ortamda geçmesi dileği ile, kamuoyuna saygılarımızı sunuyoruz” dediler.

KARADENİZ FIRININ’DAN ANLAMI JEST

Aynı gün kutlanan , Dünya Basın Özgürlüğü ve Türkçülük Günü dolayısıyla, Karadeniz Fırını da, anlamlı bir jest yaparak, Gazetemize yaptığı bir sürprizle, güne ayrı bir anlam kazandırdı.

MHP Pozantı Belediye Meclis Üyesi olan, Adil Çakmakçı’nın sahipliğini yaptığı Karadeniz Fırını personeli, gün dolayısıyla üzerinde, Türkiye Haritası ve Şanlı Bayrağımızın motifinin yer aldığı PİDE EKMEK, katılımcılar tarafından, büyük bir takdirle karşılanarak, Adil Çakmakçı’ya bu jestinden dolayı teşekkür edildi.

Haber: Tamer ÜNAL – Hayriye EROĞLU

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER