1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

30 AĞUSTOS RUHU İLE COŞTUK

30 AĞUSTOS RUHU İLE COŞTUK
Bu haber 30 Ağustos 2021 - 12:49 'de eklendi ve 623 views kez görüntülendi.

   Pozantı’da çok sade ve rutin olarak kutlanacak.

      30 AĞUSTOS RUHU İLE COŞTUK

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları ve Mehmetçiklerimizin, kanları ve canları ile kazanarak, Türk Milletine hediye ettiği Büyük Taaruz’un, 99. Şanlı Yıl Dönümünü, bir kere daha büyük gurur ve onurla, 30 Ağustos 2021 Pazartesi gün, kutlayacağız.

Atatürk’ün Başkomutanlığında yapıldığı için, Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz‘un, başarıyla sonuçlanmasından sonra,  her türlü silah ve malzemelerini bırakarak, ordumuzun önünden kaçan Yunan orduları, İzmir‘e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922’de İzmir’in kurtarılmasıyla, Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur. İşgal birliklerinin, ülke sınırlarını terk etmesi, daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak, ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder.

İlk kez 1924 yılında, Afyon’da Başkumandan Zaferi adıyla kutlanan 30 Ağustos günü, Türkiye’de 1926’dan itibaren, Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır.Büyük Taarruz, Kurtuluş Savaşı sırasında Türk Ordusunun işgalci güçlere, son ve kesin darbeyi vurmasını sağlamak ve Anadolu’dan atmak için düşünülüp, planlanan gizli bir harekât idi. Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nin, 20 Temmuz 1922’deki oturumunda, kendisine dördüncü kez olmak üzere, Başkomutanlık yetkisi verilen Atatürk, taarruz kararını Haziran Ayında almış ve hazırlıkları gizli olarak yürütmüştü.

Büyük Taarruz, Ağustos’un 26’sını 27’sine bağlayan gece Afyon’da başlamış, Aslıhan civarında kuşatılan düşman birliklerinin, Mustafa Kemal Paşa’nın bizzat idare ettiği, Dumlupınar Meydan Muharebesi‘nde imha edilmesi ile, Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanmıştı.

POZANTI DA TÖRENLER

Ülkemizin değil, Dünya tarihi açısından da, çok önemli bir dönüm noktası niteliğini taşıyan, Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 99. Yılı Dönümü Pozantı’da, çok rutin bir şekilde kutlanacak. Geçtiğimiz hafta içerisinde, Ordu’nun Kumru İlçesine tayini çıkan Kaymakam Emrah Akduman’ının, 30 Ağustos kutlama törenleri ile ilgili olarak, başkaca hiçbir program yapmaması, böylesi önemli bir günün yıl dönümünün, rutin bir şekilde çelenk konularak, geçiştirilmiş olması da, son derece üzüntü veren, bir davranış olmuştur. Buna göre Saat 10.00’da, Adana Büyükşehir Belediyesince restore edilen Atatürk Anıtına, protokol çelenk koyacak. Saat 10.30’da da, Kaymakamlıkta tebrikler kabul edilecek.  

DİKKATİMİZİ ÇEKTİ

Pozantı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce, dağıtımı yapılan tören kutlama programının yerinin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Bahçesinin bulunan, Atatürk Büstü önünde yapılacağının belirtilmesi, dikkatimizi çekti.  

Nedenini, İlçe Milli eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız’a sorduk? Cevabi açıklamasında, Atatürk Anıtı ve çevresinin, tören için hazır konuma getirilemediğini öğrendik.

Adana Büyükşehir Belediyesinin Pozantı’ya kazandırdığı, yeni Atatürk Anıtının, neden 30 Ağustos törenine yetiştirilmediğini, CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’a sorduk?  Eroğlu cevaben, böyle bir aksaklığın olmadığını, Atatürk Anıtı ve çevresinin, tören için hazır hale getirildiğini, Milli Eğitim Müdürü ile görüştükten sonra, bize dönüş yapacağını söyledi.

Bu karşılıklı görüşmeler sonrası, 30 Ağustos Zafer Bayramının 99. Yıl Dönümü, Çelenk Koyma  Töreninin, yeni düzenlenen Atatürk Anıtı önünde yapılacağına karar verildiğini öğrenmiş olduk. İşte, bir yerel gazetenin ve yayınlarının, ne kadar önemli olduğunun bir ispatı da, bu değişiklikle ortaya çıktı. ( Yorum ve Haber: Tamer Ünal)  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER