1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

30 AĞUSTOS’LARI YAŞATMAK BİR NAMUS BORCUMUZDUR.

30 AĞUSTOS’LARI YAŞATMAK  BİR NAMUS BORCUMUZDUR.
Bu haber 04 Eylül 2017 - 16:15 'de eklendi ve 914 views kez görüntülendi.

Rutin kutlamaya, vatandaşlar da ilgisiz kaldı.

30 AĞUSTOS’LARI YAŞATMAK

BİR NAMUS BORCUMUZDUR.

Bağımsızlığa giden, yolu açan Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında gerçekleşen, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesinin kazanılmasının 95. Yıl dönümü ülke genelinde olduğu gibi KKTC, Dış temsilciliklerimiz ve Pozantı’da da kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde ilçe de, sokaklar Ay- Yıldızlı Bayraklarla donatıldı.

İtilaf Devletleri tarafından işgal edilen, kutsal Anadolu topraklarından işgalcilerin atılmasında önemli kilometre taşlarından biri olan, Cumhuriyetimizin Kurucusu, Başkomutan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Komutasında Silah arkadaşları ile birlikte kazanılan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Pozantı da, rutin bir şekilde coşkusuz ve heyecansız kutlandı.

Atatürk Büstü önünde, 29 Ağustos 2017 Çarşamba gün yapılan tören, Saat 09.00’da çeşitli okullardan gelen bir gurup öğrencinin ellerinde, Al Bayrağımız ve flamlarla katılmalarının yanı sıra,   Kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Siyasi Parti Başkanlarından Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Arısoy CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu ise her zaman olduğu gibi yine partilileri ile birlikte tam kadro katılması dikkat çekti. MHP İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar, Saadet Partisi İlçe Başkanı İsmail Aktaş’ın da, katıldığı çelenk koyma törenine vatandaşın ilgisiz kalmaları Pozantı ve Pozantı’lı açısından hoş olmayan bir görüntü yarattı. Kaldı ki, Pozantı Milli Mücadeleye öncülük yaparak çete savaşlarıyla istiklaline ilk kavuşan yerlerin başında gelmektedir. Bu nedenle gazetemizin üst ibaresi olan, Milli Mücadelenin Kalesi Unvanı da yayınlarımızla pekiştirilerek, Pozantı’nın bu Unvanla anılmasını da sağlamıştır. Tören Saat 09.15’de Kaymakam Taner Tengir, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal’ın Atatürk anıtına çelenkleri koyması ile başladı. 1 Dakikalık Saygı Duruş ve İstiklal Marşı eşliğinde Şanlı Bayrağımız bir öğrenci tarafından göndere çekildi.

Kaymakam Taner Tengir ile Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, öncülüğünde çok az sayıdaki katılımcının Atatürk Caddesinden başlattığı yürüyüş Kaymakamlık binası önünde sona erdi.

tebriklerin sunumunu ise Kaymakamlık Yazıişleri Müdürü Nejat Arıkan yaptı. sırasıyla makam ve isim olarak çağrılan davetliler Kaymakam Tengir ve Başkan Baysal’a tebriklerini ilettiler. Davetlilerle bir süre makamda sohbet edildi. Son bölümdeki tören ise, 25 Mayıs Parkı alanında Saat 10.00’dan itibaren başladı.Kaymakam Taner Tengir, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, ve çok az sayıdaki öğrenci ve vatandaş topluluğunun Zafer Bayramını kutladılar.

1 Dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının hemen ardından, İlçe jandarma Komutanlığından Jandarma Asb. Çvş. Adem Dinç günle ilgili konuşama yaparak şunları söyledi:

“95”inci yıldönümünü ilk günkü gurur ve heyecandan hiçbir şey kaybetmeden aynı duyular kutladığımız 30 ağustos Zaferi ile Başkomutan Mustafa Kemal’in önderliğinde yüce Türk ilişi, emperyalist güçlerin işgalci ordularını, anavatan topraklarından kesin olarak atarak, ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuştur. Bu Zafer bütün otoritelerin tartışmasız bir askeri deha kabul ettiği Ulu Önder, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Anadolu da sağlana Milli Birlik ve beraberliğin mutlak sonucu olarak kazanılmıştır.

He safhasında tek, tek, düşünülerek hazırlanan bu zafer, aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk Ordusu’nun ortaya koyduğu eşsiz bir eseredir.Anadolu halkı tek bir yumruk olarak, dış ve iç odakların ihanetleri karşısında ve yokluklar içerisinde büyük fedakarlıklarla verdiği kurtuluş savaşında, en son başkomutanlık meydan muharebesini de kazanarak kesin zafere ulaşmıştır. 19 Mayıs 19194da başlatılan Kurtuluş savaşıyla, istilacı düşman ordusuna üst üste, darbeler vurulmuş, ancak yurdumuz içeresinde ilerleyen düşman ın vatanın bağrından atılabilmesi için sıra kesin sonuçlu bir harekata gelmiştir.

“ YA İSTİKLAL YA ÖLÜM” parolası ile başlayan muharebede elde edilen bu büyük zafer, Türk’ün bağrına dayanan hançerin Ulus’ça sökülmesi, özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyenlerin dize getirilmesi destanıdır”Başta Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Büyük Önder Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşının tüm Kahramanlarını, mukaddes vatanımız için canı pahasına görev yapan şehitlerimizi, gazilerimizi, ve günümüzde terör eylemlerinde şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri ile Güvenlik Güçleri mensuplarımızı ve hayatlarını yitiren vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz. Zafer Bayramı ve TSK günümüz kutlu olsun diyerek konuşmasını sonlandırması ile Protokol ve katılımcıların takdir alkışları ile karşılandı.

“ Bu konuşma sonrası, bir öğrenci günle ilgili şiir okudu. Devamında ise, Pozantı Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğünce düzenlenen “ 40 Gün Boyunca Vakit Namazlarını bırakmayan” 23 Öğrenciye bisiklet hediye edildi. Sponsorluğunu Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Arısoy ile Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Özgür Gören yaptı.

Çocukların bu coşkusuna Kaymakam Taner Tengir ile Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal da pedal çevirerek teşvik ettiler, uyarıda bulundular.Böylece Türk Milletinin kaderini değiştiren dünya savaş tarihinde eşine rastlanmayan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dehası ve stratejisi ile kazanılan büyük Taarruzun yıl dönümü resmi geçitle sona erdi.

Haber Fotoğraf Hayriye Eroğlu

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER