1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

5 AĞUSTOS’A MUHTEŞEM KUTLAMA

5 AĞUSTOS’A MUHTEŞEM KUTLAMA
Bu haber 16 Temmuz 2018 - 9:55 'de eklendi ve 1.250 views kez görüntülendi.

5 AĞUSTOS’A MUHTEŞEM KUTLAMA

Ulusal Kurtuluş Savaşımızın, en onurlu tarihi miraslarından birisinin, Pozantı’ya nasip olduğu, 5 AĞUSTOS 1920’nin 98. Yıl dönümü, muhteşem bir şekilde kutlanacağı, Belediye Başkanı Mustafa Çay tarafından açıklandı.

GAZETEMİZİN ESERİ

20 yıla yaklaşan yayın hayatımızda, Pozantı’ya iki onurlu miras kazandıran ve Gazetemizin, üst ibaresi olan “ MİLLİ MÜCADELENİN KALESİ” cümlesi, Pozantı’nın ulusal markası oldu.

Pozantı ile ilgili olarak, yapılan etkinlikler ve toplantılarda, yapılan konuşmalarda, “MİLLİ MÜCADELENİN KALESİ” ibaresinin büyük bir heyecanla kullanılıyor olması, Pozantı’nın tarihi onur kazanımlarından biri oldu. Bu onurun oluşumu ise Pozantı’mızın, 25 Mayıs 1920’de, henüz daha düzenli ordular kurulmadan, çete savaşları ile, Fransız ve İşbirlikçisi Ermenileri, önce Pozantı’dan kovmaları, sonrasında Karaboğazı’nda esir almaları, Kurutuluş Savaşı tarihimize, altın harflerle yazılmıştır. İşte bu gerçeği, yıllar sonra, Pozantı Gazetesi, yayınları ile, gündeme taşımış ve künyesinde üst ibare olarak kullanmıştır.

VE 5 AĞUSTOS

Gazetemizin, Pozantı’ya kazandırdığı bir ikinci onur mirası ise, 5 Ağustos 1920’dir. 1. Meclisin açıldığı, 23 Nisan 1920 sonrası, 5 Ağustos 1920’de Pozantı’ya gelen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve beraberindeki heyet, 25 Mayıs 1920’de, yerel halkın desteği ile, düşmanı Pozantı’dan kovarak, istiklaline kavuşan, Pozantı’lıları, tebrik etmiş, bu kurtuluşun sevincinin Türkiye Büyük Millet Meclisinde de   bir bayram havası içinde kutlanmış olup, Ulusal Kurtuluş Savaşı Meşalesinin, bu heyecanla yakıldığını, bizzat dile getirmiştir.

VE SONRASI

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu açıklamayla da yetinmemiş, o tarihlerde Adana’nın, düşman işgalinde olması nedeni ile, Pozantı’yı vilayet merkezi olarak ilan etmiş olup, Cumhuriyetin ilanında 3 yıl önce, demokrasinin en büyük adımı olan seçimleri, Pozantı’da sandık koyarak vatandaşlara seçim yaptırarak, Vali, Belediye Başkanı, Meclis Üyeleri ve diğer bürokratları belirlemiştir.

Ulu Önder, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Pozantı’ya kazandırdığı bu tarihi mirası gazetemiz, yayın hayatına başladığı, 1999 yılından itibaren yayınları ile, devamlı gündemde tutarak, 2003 yılından itibaren, resmi olarak kutlanmasını da sağlamıştır. İşte, böylesi anlamlı bir günün, 98. Yıl dönümünün geçmiş yıllara göre, çok daha görkemli olarak kutlanacağını, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay açıklayarak, şunları söyledi:

5 AĞUSTOS DA TUTUKLANDIM

“ Pozantı Belediye Başkanı iken, hain bir kumpas sonrası, 5 Ağustos 2016’da tutuklandım. Bu, benim hayatımda şahsi olarak, en üzücü bir tarihtir. Ancak, bunun aynı günün tarihsel onuru olan, 5 Ağustos 1920 ise, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Pozantı’ya gelişidir. Bunun, 98. Yıl dönümü olacak olan, 5 Ağustos 2018 Pazar gününü ise, Kaymakamımız, Sayın Taner Tengir ile, oluşturmaya başladığımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü’nünde destekleyeceği, muhteşem bir programla, çok daha anlamlı bir şekilde kutlayacağız.

Aynı gün, gündüz yapılacak olan, resmi törenler sonrası, akşam Atatürk Kültür Merkezinde bir şölen gerçekleştirilecektir. Saat 20.00’den itibaren, başlayacak olan etkinliklerde, Pozantı’lı gençlerden oluşan ve Portakal Çiçeği Festivalindeki başarıları ile, Türkiye genelinde adından bahsedilen, Gurup Pandora’yı 5 Bin TL gibi, cüzi bir rakamla getirterek halkımızla buluşturacağız. Sonrasında ise, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Sayın Hüseyin Sözlü’nün vereceği destek ile, ünlü bir sanatçı, Pozantı’da müzik ziyafeti verecektir. Bütün bu programların sunuculuğunu ise, büyük bir aksaklık olmaması halinde, yine Pozantı’lı hemşerilerimizin yakından tanıdığı, Gaffur Uzuner yapacaktır. Bu muhteşem günün bitimi ise, havai fişek gösterisi ile, anlamına yakışır bir şekilde, kutlanacaktır.

ÖZEL HABER: HAYRİYE EROĞLU

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER