1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI’DA ARTIK TREN BİLETİ SATILMIYOR

POZANTI’DA ARTIK TREN  BİLETİ SATILMIYOR
Bu haber 26 Haziran 2017 - 10:06 'de eklendi ve 1.883 views kez görüntülendi.

GELİŞ GİDİŞ SAATLERİDE UYGUN DEĞİL

POZANTI’DA ARTIK TREN

BİLETİ SATILMIYOR

Hızlı trenlerin, uzun hat tren seferlerinin yerini almaya başladığı, fosil yakıt kullanan lokomotiflerin, yerlerini elektrikli olanlara terk etmeye başlamasıyla, nostaljik özelliğini kaybeden trenlerinde, gelişen teknoloji karşısında keyif veren yolculukları da, artık tarih oluyor.

Ekonomik olması ön görülen ancak, bu konuda ne kadar ucuz olduğu tartışılan trenlerin tarifelerinin de, yolculara zaman tercihi sunmaması açısından, trene olan rağbet ülkemizde, giderek yerini otobüs yolculuklarına terk ediyor.

Bunun en canlı örneği ise, Pozantı da yaşanıyor. Adana- Kayseri- Adana -Konya arasında her gün, karşılıklı sefer yapan, Erciyes ve Toros Ekspreslerinin Pozantı’dan geçişlerinde ise, artık istasyondan trene binen yolcunun kalmayacak kadar azalmasına sebep oldu.

SABAH BEŞ‘DE KALKARMI?

Kayseri‘den Adana’ya sefer yapan Erciyes Ekspresinin, Kayseri istasyonundan kalkışının, Sabah Beş gibi çok erken bir saatte oluşu, bu trene olan ilgiyi, iyice azaltmış durumda. Bu trenin Adana’dan karşılığının ise, saat 16.00’da hareket edip, saat 23.00 gibi, çok geç bir saatte Kayseri’ye varıyor olması nedeni ile de, pek tercih edilir durumda değil.

Adana’dan, Konya’ya karşılıklı sefer yapmakta olan Toros Ekspresinin, Adana’dan kalkış saati, nispeten daha uygun bir saat dilimi olan, sabah 07.00 gibi olmaktadır. Ancak, bu trenin Konya’dan, Adana’ya dönüşü ise, hayli geç bir saate rastlamaktadır.

Konya’dan, saat 16.00 gibi kalkan Toros Ekspresinin Pozantı’dan geçiş saati akşam 21.00, Adana’ya varışı ise, gece Saat 23.00 gibi, şehir içi toplu taşıma araçlarının nerede ise, sefer yapmadığı bir saate rastlamaktadır. Dolayısıyla da bu saatlerde, Adana’ya gelen yolcular, mecburen evlerine gidebilmek için, taksiyi tercih etmekte, bu da vatandaşlara önemli ölçüde maddi külfet yüklemektedir.

ARTIK TREN BİLETİ SATILMIYOR

Pozantı Tren istasyonunda tarihi barakada acentelik aracılığı ile, yapılmakta olan tren bilet satışları geçtiğimiz haftadan itibaren kaldırılmıştır.

Gerekçe olarak da, artık Pozantı istasyonundan, trene binecek yolcu sayının her geçen gün azalması, bilet satış acentalığı yapan firma için de, karlılık oranını yitirdiğinden, ilgili kuruluş acentalığını iptal ettirmiş olup, bu gelişme sonrası da Pozantı tren istasyonunda artık, tren bileti satışı kaldırılmıştır.

ETKİLERİ…

Bilet satış acentalığının iptali ile yolcular, numaralı olan Toros ve Erciyes Ekspreslerinde, mecburen numarasız vagona binmekte, bu da oturacak koltuk bulamama riskini de, beraberinde getirmektedir. Bu durumun yarattığı bir başka olumsuzluk ise, tren içerisinde bilet alma mecburiyeti ile, karşı, karşıya bırakılan yolcular, kendilerine tanınan başta yaşlılık olmak üzere diğer yasal indirimlerden de, faydalanma imkanını bulamamaktadırlar.

FİYATLAR PAHALI

Trenlerde, vatandaşın aleyhine olan bir başka uygulama ise, ücretlerin istasyonlara göre değil, kilometreye göre ücretlendirilmesidir. Buna bir örnek vermek gerekirse, Adana’dan binen bir yolcu, Belemedik’e kadar gelmesi halinde, 650 Kuruş ücret öderken, Pozantı’ya gelmesi halinde ise, bu fiyat 10 TL olmaktadır.

Bu da, ekonomik olması gereken, toplu ulaşım aracı olan trenin, pahalı bir tarife uygulamasının ispatı olmaktadır. Yaz sezonun başlamasıyla birlikte, kalabalık aileler halinde yolculuk yapmak isteyenler, otobüs firmalarının insafına terk edilmektedir.

 

Özel haber Tamer ÜNAL

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER