1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Fındıklı’ya “CAN SUYU” Başkan HÜSEYİN SÖZLÜ’DEN

Fındıklı’ya “CAN SUYU” Başkan HÜSEYİN SÖZLÜ’DEN
Bu haber 17 Temmuz 2017 - 10:13 'de eklendi ve 1.264 views kez görüntülendi.

Yıllardır beklediler. Çözüm Büyükşehir’den Geldi.

Fındıklı’ya “CAN SUYU” Başkan HÜSEYİN SÖZLÜ’DEN

Geçtiğimiz kış mevsiminde, son 20 yılın en fazla KAR yağışı olmasına rağmen, Fındıklı Köyünde her nedense, bu yıl baş gösteren “ SU SIKINTISINA” çözüm, her hizmette olduğu gibi, “CAN SUYU” olarak, Büyükşehir Belediye Başkanı HÜSEYİN SÖZLÜ’den geldi.

Fındıklı Köylülerinin ve Yaylacıların, Pozantı ASKİ Şubesini basmaları ile, gündem olan ve bu gelişmenin de, gazetemizin geçen haftaki sayısında yayınlanması, yetkilileri harekete geçirdi. Çoğunluğunu yaylacıların teşkil ettiği baskıncılar, su sıkıntısının nedenini de bilmelerine rağmen, gerçeği tam olarak dile getiremediler.

Fındıklının, yüksek kesimlerinde oturan yaylacılar, kendileri su sıkıntısı çekerken, aşağı kesimlerde oturan köy sakinlerinin, yaklaşık 400 dönümü bulan bahçelerini, sulamaya devam etmelerinin, bu sıkıntıya sebep olduğunu da, çok iyi bilmelerine rağmen, ASKİ baskınında yüksek sesle telaffuz edemediler.

Yine, dikkat çeken bir başka gelişme ise, Pozantı ASKİ Şubesinde, yaklaşık üç yıla yakın bir süreden beri, görev yapan ve bu konuda, çözüm üretici olması gereken en önemli muhatap konumundaki, ASKİ Pozantı Şube Müdürü Ahmet Cingöz’ün, bu gelişmelerde yıllık izinde bulunuyor olması idi.

ARAŞTIRDIK

ASKİ baskını sırasında ortaya çıkan ve haberleştirdiğimiz, ASKİ Pozantı Şube Müdürü Ahmet Cingöz’ün, 27 Villasının nasıl yapılmaya başlandığını da araştırdık.Öğrendiğimize göre, Ahmet Cingöz’ün abisi Mehmet Cingöz, Pozantı da İlçe Müftülüğü yaparken, ileride değerlendirmek üzere, Fındıklı dan bir arazi almış. Ve bu araziyi de, 27 VİLLA karşılığında Müteahhit Mehmet Can’a vermek de, ASKİ Pozantı Müdürü Ahmet Cingöz’e, Pozantı’ya atandıktan sonra nasip olmuş.Biz, şimdilik ikinci gelişmesini haberleştirdiğimiz, bu 27 Villa ile ilgili gelişmeleri noktalamıyoruz. Konuyla ilgili araştırmalarımıza devam ederek kamuoyuyla paylaşacağız.Ve bu baskından ortaya çıkan bir başka sonuç ise, yukarıdaki görüşler ışığında, ASKİ Baskının, sanki aşırı derecede abartılıyor olması idi. Sonuç olarak da, bu yıla kadar yeten su, neden bu yıldan sonra yetmemeye başladı. İşte, bunun sebebini düşünenler gerçeği de görmüş olurlar.

YILLARDIR ÇÖZÜMLENEMİYENLER…

Sadece Pozantı’nın değil, tüm kırsal kesimler de yıllardır yapılamayan, adeta KANGREN haline dönüşen, sorunların hemen çözümlenmesi de, Büyükşehirlere bırakılmış durumda. Bu olumsuzluktan yıllardır bizar olan, vatandaşlarda, sıkıntılarının hemen çözümlenmesini üç yıllık süre zarfında, Büyükşehirlerden beklerken, zaman kavramlarını yitirmekte, bu isteklerini de, toplu hareketlere dönüştürerek, son örneği olan ASKİ Pozantı Şubesini basmak gibi de, yasal olamayan tavırlar içerisine girmektedirler.

SÖZLÜ’DEN JET ÇÖZÜM

Nitekim, geçtiğimiz hafta, Fındıklı Köylülerinin ve yaylacılarının birlikte, Pozantı’daki ASKİ Binasını basarak, “ SU SORUNLARININ” çözümlenmesi isteklerine, JET hızıyla çözüm, ASKİ ve bağlı bulunduğu, Büyükşehir Belediye Başkanlığından geldi.

Günlerden, 10 TEMMUZ 2017 Salı. Saat 15.00 suları. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, Fındıklıya gelerek, ASKİ’nin imkanlarıyla başlatacağı, yıllanmış su borularının değiştirilerek, yenilerinin döşenmesi çalışmalarının ilk aşaması olan, temel atama törenin başlamasına az bir zaman kala. Ancak çevrede, ne FINDIKLI Köylülerinden, ne Yaylacılardan, ne de Muhtar Halil Sezginden eser yok.ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Yüksel Durna ile, yaptığımız ayak üstü söyleşide, kendisi hem tedirgin hem de üzgün görünüyordu.

“ASKİ’yi basıp hizmet istiyorlar. Biz hizmeti başlatacağız, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Sayın HÜSEYİN SÖZLÜ, sırf bu hizmetin başlangıcı için, ayaklarına kadar gelecek. Ama etraf da kimse görünmüyor. Bu nasıl iştir, anlayamıyorum.” Şeklindeki konuşması, sanki FINDIKLI’da duyulmuş gibi, bir süre sonra köyün ihtiyarları başta olmak üzere, insanların gurup, gurup henüz düzenlenmesi bitmemiş olan, tören alanına gelmeye başlamaları idi.

SANDIĞI ETKİLEYECEKMİ?

Biz, bu arada FINDIKlı’nın efsane Muhtarı, ve eski dostumuz Ali Esen ile, siyaset ve hizmet ağırlıklı koyu bir sohbete başlamıştık.

Pozantı’nın, kırsal kesimlerinde olduğu gibi, Fındıklı da Ak Parti ağırlıklı   Pozantı ve Büyükşehrin, MHP’li Belediye Başkanlarının 2014 yerel seçimleri sonrası, Bütün Şehir yasası ile birlikte, kendilerine bağlanan bu yerleşim yerlerinde, MHP İkinci, CHP Üçüncü parti konumunda. Yerel seçimler sonrası, Pozantı ve Büyükşehir Belediyelerinin, birlikte çözmek için uğraş verdikleri hizmetlerin, tamamlanması halinde bile, 2019 seçimlerinde, bunun sandığa oy olarak, ne kadar yansıyıp yansımayacağı, net olarak belli değil. Ancak, bizim bu konudaki tahminlerimizin, gerçekleşeceğini şimdiden biliyoruz. Fakat partilerin oy oranlarını etkilememesi açısından, seçime yaklaşık üç yıldan az bir zaman kala, tahminlerimizi paylaşmıyoruz.

COŞKU HAKİM İDİ…

Hareketliliğin başlamasından, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, tören alanına gelmek üzere olduğunu anladık.Karşılayıcıların büyük bir bölümü, Sözlü’nün makam arabasına doğru koştular. VE Sözlü kendisini, biranda coşkulu bir kalabalığın ortasında buldu. Tören çadırına kadar gelmesi de hayli zaman aldı.Törenin sunum konuşmasını, ASKİ İçme Su Dairesi Başkanı Ragıp Bekaroğlu yaptı. Teknik bilgiler verdi. Fındıklı Köyünün, su isale borularının değiştirilmesi için, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, “ EN KISA ZAMANDA BİTİRİLMESİ” konusunda, talimat verdiğini belirtti ve şunları söyledi:

“ İhale açmadık. Kendi imkanlarımızla, borularımızı alarak, döşeme ve değiştirme işlemlerine bugün itibarıyla başlayacağız” dedi.Konuşma sonrası, İbrahim Cansız Hocanın Kuran Tilaveti ve hayırlı olsun duası yapıldı.

1982 DEN BERİ KULLANILIYOR.

Teknik bilgileri veren ise, ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Yüksel Durna oldu. Ve şunları söyledi:

“1982 Yılından beri yapılamayan, isale hattını yapmak, ASKİ’ye ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü’ye nasip oldu. Su borularınız geldi. ASKİ kendi imkanları ile, sizi saniyede 10 litrelik suya kavuşturacak. “ SU GİBİ AZİZ OLUN” bu miktar su 15 Bin nüfusa yeter. ASKİ’nin Fındıklı’lardan tahsil ettiği su ücreti, yılda sadece 132 bin lira. Bu miktar ise, ASKİ’nin gelirlerinin %1 ini teşkil ediyor. ASKİ’nin Fındıklı’ya yaptığı yatırım ise, Üç Milyon Lira. Aşağıda oturanlar bahçelerini sulayınca, tabi ki yukarıdakilere su kalmıyor. Bu, yaklaşık 400 dönüm alanın, içme suyu ile, sulanması demektir. Biz, ishale hattınızı değiştirerek, 8 Bin Metre yeni nesil, Duktil boru döşeyeceğiz. Şebeke değişimi ile birlikte, bu rakam 20 Bin Metreye ulaşacak. Ayrıca, iki adette büyük su deposu inşa edeceğiz. Yine 25 Tonluk iki adet de dağıtım deposu inşa edilecek. daha geniş borular ile, daha fazla su sağlayacağız. Bu, çalışma 15 gün içerisinde bitecektir. Bu konuda, Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’nün, kesin talimatı vardır” Dedi.Pozantı Belediye Başkanı Sami Baysal ise, yaptığı kısa konuşma da, ASKİ ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye, teşekkür ederek Fındıklı halkına da hayırlı olmasını diledi.

İNSANA HİZMET İÇİN YAPIYORUZ

SU törenin, son konuşmacısı ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü oldu. Ve şunları söyledi:

“Fındıklı sakinlerine, güzel bir hizmet vesilesi ile, bir araya geldik. Teknik bilgileri diğer daire başkanlarım verdiler.Geçmiş dönümlerde yapılamayan, hizmetlerden dolayı bizi suçlamayın. Bizim ise, sizlere yapmakta olduğumuz hizmetlerde aksaklıklar yaşanabilir. Ama, sizlerin de bazı konularda, dikkatli olmanız gerekir. Elbette bahçelerinizi sulayacaksınız. Ancak, içecek suyunuzu da düşüneceksiniz. Ve sonrada, SU yok diye ASKİ’yi basmayacaksınız. Yolumuz yok diye, Fen İşlerini basmayacaksınız. Bu tür hareketlerle, bir yere varılmaz. Zannetmeyin ki, korkumuzdan bu hizmetleri gerçekleştiriyoruz. Bizim işimiz insana odaklı hizmettir. Bu felsefeden yola çıkararak, harekat ediyoruz.

Üç yıllık hizmet dönemimizde, Cumhuriyet döneminde yapılamayan, hizmetlere imza atıyoruz. Ancak, devletin malı deniz değil. Kaynaklar sınırlı. Bu bakımdan bir yerleri basmakla, sonuca varılmaz. Sizlere zarafet yakışır. Cenabı ALLAH da, bizlere, sizlere hizmeti nasip kıldı. Gelecek sene de, yollarınızın alt yapısını yaparak, mevcut yolu, ana yola bağlantısını gerçekleştireceğiz.

Bu vesile ile, Onbeş gün sonra kavuşacağınız suyun, şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Fındıklı ve tüm köy muhtarları ile, siz yaylacıları da tebrik ederim.” Dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, daha sonra Saniyede 10 litrelik su sağlayacak olan, yeni ishale hattının ilk boru döşemesini kendi eliyle yaptı.Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlünün, Fındıklı ya gelişi nedeni ile, Kurban kesildi. Gidişinde ise, kalabalık bir gurup tarafından, davul -zurna eşliğinde, teşekkür ve sevgi sözleri ile yolcu edildi.

 

OBRUKÇU “SUYU” DOĞRU KULLANALIM

Fındıklı da bu gelişmeler yaşanırken, ASKİ Genel Müdürü Hüseyin Obrukçu da, yayınladığı bir basın bülteni ile, şu görüşlere yer verdi:

“Yaz mevsiminin gelmesiyle ile birlikte, kırsal kesimlerde bazı evlere su çıkmadığı yönünde, şikayetler geliyor. Bunun en önemli sebebi ise, o bölgelerde sulama yapan çiftçilerin, bağ ve bahçelerini, içme suyuyla sulamaları ve bu işi de, gündüz yapmalarıdır.Bu durum, vatandaşlarımızın içme suyunu yanlış bir şekilde kullanması demek olup, özelliklede sıcakların çok artmış olduğu, bu günlerde de su dağılımını da olumsuz etkilemekte ve su sıkıntısı yaşanmasına sebep olmaktadır.Ayrıca, kaçak su kullananlarda, su sıkıntısını artırmaktadır. Şikayet için ALO 185 hattına ihbarda bulunanların da kimlikleri gizli tutulacaktır” dedi.

 

ÖZEL HABER: TAMER ÜNAL /HAYRİYE EROĞLU

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER