1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

5 AĞUSTOS’U KUTLUYORUZ

5 AĞUSTOS’U KUTLUYORUZ
Bu haber 31 Temmuz 2017 - 10:51 'de eklendi ve 937 views kez görüntülendi.

ATATÜRK 97 YIL ÖNCE POZANTI’YA GELMİŞTİ.

5 AĞUSTOS’U KUTLUYORUZ

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 23 Nisan 1920’de, TBMM‘nin ilk olarak açılışından hemen sonra, Ulus Devletin Başkanı olarak, 5 Ağustos 1920’de Pozantı’ya yaptığı bu İLK ziyaretin, 97. Yıl Dönümünü 5 Ağustos 2017 Cumartesi günü kutlayacağız.

Atatürk, beraberinde Genel Kurmay Başkanı Fevzi Çakmak ve bazı Millet Vekilleri ile birlikte, Konya’dan Pozantı’ya gelerek, burada vatandaşlara hitaben bir konuşma yapmıştır.Atatürk’ün, Ulus devlet olduktan sonra, İLK defa Pozantı’ya gerçekleştirdiği bu ziyaret, o günler için hayati bir öneme sahipti.

Adana, o tarihlerde, Fransız ve Ermeni işgali altında olduğundan Atatürk, Pozantı’yı, Vilayet Merkezi olarak belirlemiş ve Merkez Camii yanındaki ulu çınarın altına, sandık koydurarak Vali, Belediye Başkanı, Meclis Üyeleri ve bazı görevlilerin de, seçimini yaptırmıştır. Daha Cumhuriyet ilan edilmeden, Pozantı da yapılan bu seçimlerde, İlçe halkının, oy kullanım hassasiyetlerini dikkatle izleyen Ulu Önder beraberindeki, Genel Kurmay Başkanı Fevzi Çakmak’a dönerek “ Bu Millet, Demokrasiyi çok kısa sürede benimseyecektir, diyerek Cumhuriyeti ilan etme düşüncesini de Pozantı da filizlendirmiştir.Gün dolayısıyla, protokol ve vatandaşlar istasyon önünde Atatürk’ü getiren treni temsili olarak, karşılayacaklardır. Daha sonra istasyon arkasındaki alanda devam edecek olan, törenlerde günle ilgili konuşmalar yapılacak ve çeşitli etkinlikler yer alacaktır.

 

Haber: Taner ÜNAL

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER