1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ERGİN’DEN GÖKBEZE BÜYÜK YATIRIM “OTAĞ” DÜGÜN SALONU

ERGİN’DEN GÖKBEZE BÜYÜK YATIRIM  “OTAĞ” DÜGÜN SALONU
Bu haber 31 Temmuz 2017 - 11:28 'de eklendi ve 1.975 views kez görüntülendi.

İSMAİL ERGİN’DEN GÖKBEZE BÜYÜK YATIRIM

“OTAĞ” DÜGÜN SALONU

Pozantı Mal Müdürlüğünce, Hazineye ait bir arazinin sadece iki kişinin katıldığı bir ihale sonrası kiralanması ile ilgili kamuoyunun bir süreden beri konuşmakta olduğu söylentilerin kaynağına inerek doğruluk derecesini araştırmaya başladık.

Öğrendiklerimizin arasında yer alan bilgilere göre, Gökbez Köyü ilerisinde, Çakıt Nehrinin üzerinde bulunan, yaklaşık 6 dönüm arazinin, SOSYAL TESİS amaçlı olarak, kullanılması şartı ile, Mal Müdürlüğünce yapılan ihalede, Pozantı’lı esnaflardan Mermerci İsmail Ergin ile, Foto Cemrenin Sahibi Ferhat Gündüz’ün katılması sonrası yapılan İhale, yıllık 13.000 TL kira karşılığında, İsmail Ergin’nin üzerinde kalmış olduğunu öğrendik.

ARAŞTIRDIK.

Dikkatimizi çeken bu gelişmeyi haberleştirmek amacı ile, araştırmalarımızı genişlettik, ve muhatapları ile, birebir görüştük.İlk olarak, ihaleyi gerçekleştiren kurumun başı olan, Pozantı Mal Müdürü Mücahit Akçay ile, bir telefon görüşmesi yaptık. Söylentileri kendisine aktardık. Aldığımız cevap ise şöyle oldu:

“ Biz bu alanın Pozantı Mal Müdürlüğü olarak, ihaleye çıkarılmasını kurumumuza yapılan, talep sonrası gerçekleştirdik. Yasal işlemleri başlattık. İhale şartnamesini hazırladık. Sosyal tesis alanı olarak, gazete ilanı ile duyurusunu yaptık. Bizim yetki sınırlarımız da zaten buraya kadar idi. İhale günü, sadece iki kişinin katıldığını gördük. İhale, bunlardan biri olan İsmail Ergin adlı, şahsın üzerinde kaldı. Gerekli yasal prosedürlerin tamamlanması sonrası da, adı geçen şahsa burası yıllık olarak kiralanmış oldu” dedi.

Bu açıklamayla da yetinmedik. İhaleyi alan Mermerci İsmail Ergin ile, önce bir telefon görüşmesi yaptık. Sonrada adı geçen araziye giderek, gelişmeleri yerinde haberleştirdik. Ve İsmail Erginden de sorularımıza cevap aldık.

“BİR YILDIR UĞRAŞIYORUM”

“ Ben bu arazi ile ilgili olarak, yaklaşık bir yıldan beri uğraş veriyorum. Burası, gördüğünüz gibi Çakıtın karşı tarafında Gökbezin de hayli uzağında ve üzerinde   yeşil ot dahi bulunmayan hazineye ait bir alandır. Buranın ihaleye çıkarılabilmesi için öncelikli olarak, Devlet Su İşlerinden “ UYGUNDUR” raporunun alınması gerekiyordu. Verdiğim dilekçenin peşini hiç bırakmadım. Yetkililerde, benim bu çabama ve samimiyetime inanmış olacaklar ki, teknik ekipler gelerek, bu arazi üzerinde incelemeler yaptı. Çakıt Çayının, olası bir taşkında, zarar verip vermeyeceği konusundaki raporu, olumlu olarak tuttular. Devamında Pozantı Mal Müdürlüğüne gönderdiler. İlgili kurumda gazete ilanı ile, burayı ihaleye çıkardı”

“NEDEN İKİ KİŞİ?”

İsmail Ergin’e, bir başka sorumuz ise, kendisinin ve Ferhat Gündüz’ün dışında, neden başkalarının ihaleye katılmadığı şeklinde oldu.

Ergin, bu konunun kendisini ilgilendirmediğini, ihalenin herkese açık olarak yapılacağının önceden belirtildiğini ancak, neden iki kişi olarak katıldığımızı bilemiyorum. Yapılan ihalede, yıllık 13.000 TL kira karlığında benim üzerimde kaldı.İsmail Ergin, 6 Dönümlük bu arazi üzerinde faaliyete geçirmeyi düşündüğü, sosyal tesislerin, aşama, aşama ve yıllara yayılarak tamamlanacağını belirterek şunları söyledi:

“ Öncelikli olarak, Gökbez Köyünün en büyük ihtiyacı olan, bir düğün salonunu en kısa zamanda hizmete sokacağım. Bu düğün salonu, geçmişimizin milli değerlerini yansıtan, Atalarımızın Orta Asya’dan başlattıkları göç sırasında, , konakladıkları yerlerde kurdukları “OTAĞ ” şeklinde Çadırdan olacak. Ancak, bu çadır öyle basit bir şey olmayacak. Yaz ve Kış şartlarına uygunluk sağlayacak. Hemen yanında, bir açık hava cafesi yer alacak. Bir çocuk oyun parkı bulunacak. Ayrıca, havuz ve etrafında banklar ile, dinlene bilinir bir ortam da beraberinde sağlanmış olacak” dedi.

BÜYÜK HAYALLERİM VAR

İsmail Ergin ile, bu alanın üzerine kurmayı düşündüğü, sosyal tesis kompleksi ile, ilgili öyle küçük düşünmediğini belirterek, şunları söyledi:

“ Benim, bura ile ilgili düşüncelerim, yeni ve küçük değil. Büyük hayallerim var. Lokantası, Cafesi, Çocuk Oyun Parkaları, Açık Hava Tiyatro Salonu, olmak üzere, sanat ağırlıklı etkinliklerin yer alacağı, bir kompleks olacak. Tabi bu da, zaman ve büyük ekonomik güç gerektirecek. Ama ben inanıyorum ki, bu büyük hayallerimi, zamanla gerçekleştireceğim. Sadece Gökbezin değil, tüm Pozantı’nın da sosyal ihtiyaçlarını giderebilecekleri, otantik bir alan haline getireceğim” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER