1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KREŞ ÖĞRENCİLERİNDEN DİNİ VE MİLLİ COŞKU

KREŞ ÖĞRENCİLERİNDEN DİNİ VE MİLLİ COŞKU
Bu haber 30 Nisan 2018 - 8:37 'de eklendi ve 1.093 views kez görüntülendi.

KREŞ ÖĞRENCİLERİNDEN  DİNİ  VE MİLLİ COŞKU

ARUK “ÇOCUKLAR MANEVİ FİDANDIR”

Pozantı Müftüsü Seyfullah Aruk, manevi inanç ve milli duyguyu, her platformda, başarıyla bütünleştirmesini bilen ve ulusal günlerimizde yaptığı dualar da da, Milli Önderimiz Atatürk ve Silah Arkadaşlarının adını, hiç bir zaman dilenden eksik etmeyen, aydın bir din adamı olduğunu, yine düzenlediği etkinlik ile, bir kere daha yüreklere kazıdı.

İlçe halkı tarafından da, bu özellikleri çok takdir edilen Müftü Aruk’un, Cuma ve Dini günlerdeki hutbeleri ile, YÜCE DİNİMİZİN Kutsallığını, sevgi ve saygı hoşgörüsünü, Pozantı halkı ile paylaşması, Müftü Aruk’u gönüllerin tacı yapıyor. Geçtiğimiz hafta, 26 Nisan 2018 Perşembe gün öğleden sonra, Atatürk Kültür Merkezinde, İlçe Müftülüğünün organizasyonu olarak düzenlediği, “ 4-6 YAŞ GRUBU, KUR-AN KURSU YIL SONU” programın da, Manevi ve Milli coşku yine en üst düzey idi.

PROGRAM

İlçe Müftü Yardımcısı Osman Peksoy’un, baştan sona kadar başarılı sunumu ile gerçekleşen etkinlikte, Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları ve tüm Şehitlerimizin anısına, yaptığı davet ile Saygı Duruş ve İstiklal Marşımız öğrenci ve velilerinin katılımı ile büyük bir coşku içerisinde okundu.

KUR-AN TİLAVETİ

Programın devam eden bölümünde, Hoca Hasan Kerdak tarafından, KUR-AN Tilaveti yapıldı. Hasan Hocanın yanık sesi ile okuduğu, Kur-an büyük bir huşu içerisinde dinlendi, büyük bir alkış tufanı ile sonlandırıldı.

ARUK, “ÇOCUKLAR BAHÇELERİMİZ”

Pozantı İlçe Müftüsü Seyfullah Aruk, her zaman olduğu gibi, yine irticalen muhteşem bir konuşma yaptı. Şunları söyledi:

“Evlerimizin önündeki bahçelerimizdeki, çiçek ve meyvelerimize, nasıl itina ile bakıp, onları yetiştiriyorsak çocuklarımızı da, YÜCE DİNİMİZİN çeşitli renklerinin açtığı, bir çiçek bahçesi gibi, manevi güzellikler den oluşan, bir gönül bahçesinde, yetiştirmeliyiz. Bunun için de, henüz çocuk yaşta iken, onların kalplerine ve beyinlerine, Dinimizin ilkelerini, sevgi saygı ve hoş görüsünü aşılayarak, bizden sonraki nesillerin aynı manevi duygular içerisinde yetişmelerini sağlamalıyız. Bizler, bu dünyadan gittikten sonra, arkamızdan hayır -dua edecek nesiller bırakmamız, çok önemlidir.Bu nesillerle birlikte, Yüce dinimizin korunması ve yayılması konusunda, MİLLİ BENLİĞİMİZLE birlikte onlara, manevi ruh ve güç mücadelesi aşılamalıyız

Dinimizin ve Ülkemizin üzerinde, kem gözlerin ve hain emellerin olduğunu, hepimiz biliyoruz.Dünyanın başına, bela olmuş olan ABD ve İsrail’in besledikleri terör örgütlerine karşı, güçlü ve diri olmalıyız. Bu da Manevi birlik ve dirliğimizden geçer.Bu, iki inancımız üzerinde, hiç bir karanlık emel, asla başarıya ulaşamayacaktır. Hainler kendi kirli düşüncelerinin bataklıklarında boğulacaklardır” dediİlçe Müftüsü Seyfullah Aruk, böylesi manevi bir güne, katılımlarından dolayı,Kaymakam Sayın Taner Tengir’e, Pozantı Belediye Başkanı M. Sami Baysal’a, diğer protokol mensuplarına, Siyasi Parti Temsilcilerine, Veliler, Öğrenciler ile, Programı düzenleyen eğitici Öğretmenler ve Müftülük personeli ile, eşlerine teşekkür etti.

SUNUMLAR

Pozantı İlçe Müftülüğü kreş öğrencilerinin, tek- tek ve toplu olarak yaptığı sunumlar, yürekleri şahlandırdı. Gözleri nemlendirdi minik öğrencilerin, ilahiler ve dualar eşliğinde, yaptıkları gösterilerin yanı sıra, minyatür KABE etrafında TAVAF VE DUALARI izleyicileri coşturdu.Sunumların, en önemlilerinden birisi minik öğrencilerin dörtlüklerini, tek- tek okuduğu, İSTİKLAL MARŞIMIZIN bitiminin devamında, tatlı dilleri ile okudukları KUR-AN’dan ayetler, etkinliğe damgasını vurdu.

SINIFLAR VE KATILIMCILAR

Beyaz Kelebekler Sınıfından, Ceylin Yazıksız, Yiğit Kayra Doğan, Meyra Bindebir, Kübra Naz Arısoy, Ayşe Sıla Akalın, İstiklal Marşının dörtlüklerini büyük bir heyecanla okudular.

Minik Kalpler Sınıfının hazırladığı, Kırmız Güller gösterisi coşturdu.Beyaz Kelebekler Sınıfının, Döner Hacılar sunumu, velileri coşturdu.Dua Kelebeklerinin, Gül Efendim gösterisi ve sonrasında, Yıllık çalışmanın slayt gösterisi, Cennet Kuşları Sınıfının, Efendim adlı gösterisi, Beyaz Kelebekler Sınıfından Ayhan Güngör ve Dua Kelebekler Sınıfından Süleyman Özüak’ın, minicik yüreklerinden ve dillerinden terennüm ettikleri KUR-AN Tilaveti gösterinin son bölümü oldu.

VE ÖDÜLLER

Törenin son bölümünde, Pozantı Kaymakamı Taner Tengir ve eşi Handan Tengir, KUR-AN Tilaveti yapan iki minik öğrenciye, madalya, takdirname ve birer Çeyrek altın hediye ettiler.

Devamında, Taner Tengir ve eşi Handan Tengir, Öğrencilere madalyalarını verdi. Sonrasında, Belediye Başkanı M. Sami Baysal eşi  Leyla Baysal ile birlikte, madalya takdirnameleri verdiler.

İlçe Müftüsü Seyfullah Aruk’da, aynı şekilde madalya ve takdirnamelerini kreş öğrencilerini verdi. Garnizon Komutanı, Siyasi Parti Temsilcileri de, kreş öğrencilerine madalya ve takdirname sunumunda bulundular.Pozantı İlçe Müftülüğünün düzenlediği, “4-6 Yaş gurubu KUR-AN Kursu” öğrencilerinin, yıl sonu başarı Programı, Milli ve Manevi duygular içerisinde alkışlar ve takdirlerle son buldu.

Haber: Tamer Ünal

Fotoğraflar: Hayriye Eroğlu

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER