1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

5 AĞUSTOS’A MUHTEŞEM KUTLAMA

5 AĞUSTOS’A MUHTEŞEM KUTLAMA
Bu haber 30 Temmuz 2018 - 12:48 'de eklendi ve 844 views kez görüntülendi.

Gazetemiz Yayınları Sonrası Resmileşti.

5 AĞUSTOS’A MUHTEŞEM KUTLAMA

Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi, ilçe de yayın hayatına başladığı, 14 Temmuz 1999 yılından itibaren, yörenin sorunlarının çözümü konusunda, ısrarcı ve haklı yayınları ile, kamuoyunun ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

5 AĞUSTOS

Ulu Önderimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan 1920’de, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı sonrası, Pozantı’ya İLK gelişinin ve Ulusal bir kongre düzenleyişinin, 98. Yıl dönümü olacak olan, 5 Ağustos 2018 Pazar gün, coşkulu törenlerle kutlanacak.Gazetemizin, yayın hayatına başlaması ile birlikte, üzerinde en fazla durarak, ile gündem oluşturması sonrası, 5 Ağustos’un resmi olarak kutlanması, tam 83 Yıl sonra, ilk olarak 5 Ağustos 2003 tarihinde, geniş çaplı etkinliklerle kutlanmış idi.O tarihlerde, Esnaf Odası Başkanı olan, Merhum Tahsin Güler’inde, bu onur yayınlarımıza, oda desteği aracılığı ile sağladığı, maddi katkının yanı sıra, yaklaşık 3 yıl önce, aramızdan ayrılmış bulunan, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği, Adana Bölge Başkanı Kazım Barışık’ında, genel merkez destekli katkıları ile, bu onur gününü taçlandırmış böylece, 5 Ağustos artık, Pozantı’lıya mal olan tarihi bir gün hüviyetini de kazanmıştır.

İKİ YIL ÖNCESİ

5 Ağustos’un, yıl dönümü kutlama törenlerinin, en hareketlisi ise, 2016 tarihindeki, 96. Yıl dönümü kutlamaları sırasında gerçekleşti. Dönemin, Pozantı Kaymakamı Bilal Özkan ile, yine o tarihlerde Cumhuriyet Halk Partisi, Adana Millet Vekili olan İbrahim Özdiş arasında, konuşma verilmemesi nedeniyle başlayan, karşılıklı tartışma, Türkiye gündemine oturmuş idi. Daha sonra, yapılan açıklamalarda, İbrahim Özdiş, Kaymakam Bilal Özkan’ının kendisine konuşma sözü verdiğini, ancak bunu yerine getirmediğini ifade ederek, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisine de taşımış idi. Bilal Özkan da, yaptığı açıklamada, konuşma da belli bölümler de, asılsız ithamların yer aldığını öğrendiğini, bunun içinde, Millet Vekili Özdiş’e konuşma vermediğini ifade etmiş idi.

ÇAY OLAYI

Yine iki yıl önce 5 Ağustos 2016 tarihine kadar Pozantı Belediye Başkanı olan Mustafa Çay’a kurulan asılsız feto iddiası hain ve çirkin iftiralar ile kurulan kumpas sonrası önce göz altına alınan daha sonra tutuklanan Mustafa Çay’ın yerine Belediye Başkan vekili olarak Muzaffer Özdemir görev yapmış idi.

ÇOŞKULU KUTLAMA

hain feto iddiası ile, önce göz altına alınan, sonrasında tutuklanan, Yapılan duruşmalar sonrası, serbest kalan ve görevine iade edilen Belediye Başkanı Mustafa Çay, bu yılki 5 Ağustos kutlama törenlerinin yıl dönümünün, coşkulu geçmesi için, tüm imkanlarını seferber etti. Büyükşehrin de desteğini sağlayarak, Kaymakamlıkla birlikte, Pozantı’lıların unutamayacağı bir günü yaşatma, hazırlıklarının son aşamasına gelmiş oldu. Ön programa göre, 98. Yıl dönümü kutlanacak olan, 5 Ağustos törenlerin de, tanınmış sanatçılardan, Gaffur Uzuner tören sunuculuğu yapacak, çeşitli etkinlikler düzenlenecek, akşamı ise, Atatürk Kültür Merkezinde, ünlü sanatçılardan Yudum’un vereceği konser ve havai fişek gösterileri ile, gün sona erecektir.Ayrıca, 5 Ağustos kutlama yıl dönümleri dolayısıyla, Pozantı’nın çeşitli yerlerine döviz ve pankartlar asılarak, vatandaşa da coşku havası aşılanacaktır.4 Ağustos Cumartesi gün, çok sayıda sporcunun katılımı ile, Karaisalı’dan başlayacak olan maraton koşusu, Belemedik üzerinden Pozantı’ya gelecek, Kaymakamlık önünde, Saat 17.00 gibi, dereceye giren koşuculara, kupa verilecektir.Yine, kutlama günün dolayısıyla, Halı Saha Futbol turnuvaları da, düzenlenmeye başlanmıştır.

ÖZEL HABER: Tamer Ünal

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER