1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI ’lı Öğrenciler “UMUT” Vaat Ediyor.

POZANTI ’lı Öğrenciler “UMUT” Vaat Ediyor.
Bu haber 22 Ekim 2018 - 8:11 'de eklendi ve 1.704 views kez görüntülendi.

POZANTI ’lı Öğrenciler “UMUT” Vaat Ediyor.

“ŞEKER PINARIN’DAN BİLİM PINARINA”

Pozantı, Şeker Pınarı Suyu ile anılır. D/750 Karayolundan geçiş yapanlar, Şeker Pınarı’nın dillere destan suyunu zaman, zaman, hediye olarak götürürler. Pozantı’nın, Su’dan kaynaklı bu tanımını, İlçenin yetişmekte olan öğrencilerinin, değiştirmeye kararlı olduğu, bir organizasyonu ve heyecanını yaşadık.

ROBOTİKDE BAŞARI

Pozantı Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, 4007 TÜBİTAK, Bilim Fuarları Destekleme Programı düzenlendi. BİLİM Şenliğinin açılışında öğrencilerin, özellikle ROBOTİK teknolojisindeki başarıları, velilerin ve eğitimcilerin olduğu kadar, izleyenleri de duygulandırdı. Gelecek vaat eden öğrencilerin, eserleri ile ilgili yaptıkları sunumlarda, kendilerine olan özgüvenlerinin bir ifadesi olarak, katılımcıları da hayli etkiledi.

AÇILIŞ

Proje yürütücüsü Ahmet Can Abbak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız’ın organizasyonu ile gerçekleşen, Bilim Şenliği açılışını, Pozantı Kaymakamı Mehmet Soylu, Belediye Başkan vekili Adil Çakmakçı, Cumhuriyet Baş Savcısı Murat Tokay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, yaptılar Atatürk Kültür Merkezinde, 17-18 Ekim 2018 tarihleri arasında, açılışı yapılarak görüşe açılan, Bilim Şenliğinin sunumunu, İmam Hatip Orta Okulu Müdür Yardımcısı Ramazan Durmaz yaptı. Bilgilendirici konuşmayı ise, Proje yürütücüsü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü, Hüdaverdi Yıldız yaparak, özetle şunları söyledi:

120 PROJE İÇERİSİNDE

“ Şeker Pınarından Bilim Pınarına” isimli, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği açılışına, hoş geldiniz. Projemiz, TÜBİTAK tarafından, 2017 yılında çağrıya çıkan ve destek almaya hak kazanan, Türkiye’deki 120 Proje içerisine girmiştir. İki gün devam edecek olan Bilim Şenliğimizde, 46 Atölye lideri tarafından, Matematik, Sanat, Robot, Teknoloji, Çocuk ve Uçak Atölyesi başlıkları altında, 52 proje sergilenecektir. Sergilenen bu projeler, öğrencilerimizi hem eğlendirecek, hem öğretecek, diğer taraftan da, geleceğe adım atarken, teknolojinin nerede ve nasıl kullanılacağının da, kavranmasına yardımcı olacaktır.

HEDEF MİLLİ VE YERLİ

Öğrencilerimizin, geleceğe hazırlandığı şu günlerde, çevrelerinde gelişen teknolojinin, nasıl üretildiğini de, bilim şenliğimiz aracılığı ile, bir nebzede olsa öğreneceklerdir. Öğrendikleri bu bilgiler sayesinde, iş ve meslek hayatına atıldıkları günlerde, Ülkemizin Milli ve Yerli hedeflerine ulaşmasına da, katkı sağlayacaklardır.

Buradan, projemize destek veren, başta Kaymakamlığımıza ve Kaymakamımız Sayın Mehmet Soylu’ya, Pozantı Belediye Başkanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Pozantı Meslek Yüksek Okulu, Türk Hava Kurumu Yetkilileri ve Personeline, Atölyelerde görev alan tüm öğretmenlerimize, şahsım ve kurumum adına şükranlarımı arz ediyorum. Bu vesile ile, tüm misafirlerimize katılımlarından dolayı, teşekkür eder, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliğimizin, İlçemize ve Ülkemize hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

TEK -TEK İNCELEDİ.

Pozantı Kaymakamı Mehmet Soylu, Bilim Fuarında yapılan çalışmaları, yerinde görerek, tek- tek gezdi. Çalışma yapan Genç Bilimcilerden bilgi aldı. Ve “Pozantı’mızın Bilime verdiği önemi de, bir kez daha görmüş olduk” dedi. Açılış programı, hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile, sonra sona erdi.

KATILIMCILAR

Bilim Şenliğinin açılış törenine, Pozantı Kaymakamı Mehmet Soylu, Belediye Başkan Vekili Adil Çakmakçı, Cumhuriyet Baş Savcısı Murat Tokay, İlçe Jandarma Kıdemli Baş Çavuş İsmail Deniz, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Uyguralp, İlçe Halk Eğitim Müdürü İbrahim Taytaş, Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Arısoy, başta olmak üzere, bazı Protokol ve Daire Amirleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve Okul Müdürleri katıldılar. Bilim Şenliğinin açılışında, bazı orta okul ve lise öğrencilerinin yanı sıra, özellikle minik öğrencilerin kalabalık katılımları da, gelecek için umut veren görüntüleri oluşturdular.

GELİŞİME KATKI

Öte yandan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Şeker Pınarından Bilim Pınarına adlı, Tübitak 4007 bilim şenliği fuarını gezerek, öğrenci ve öğretmenlerden bilgi aldı. Bazı projeleri çok beğenen Başkan Mustafa Çay, projelerin daha da geliştirilmesi için, Pozantı Belediyesi olarak sponsor desteği olacaklarını sözlerine ekledi.

HABER: HAYRİYE EROĞLU

HABERİN YORUMU

TAMER ÜNAL

Pozantı, Atatürk Kültür Merkezinde, 17-18 Ekim 2018 tarihleri arasında düzenlenen, TUBİTAK 4007 Bilim Şenliğinin açılışına katıldım. Projenin hayata geçirilmesinde, büyük katkıları olanlar başta olmak üzere, öğretmen ve öğrencilerin, ROBOTİK alanındaki başarılarını, yürekten kutluyorum. 46 Atölye Lideri öncülüğünde, öğrencilerin Matematik, Sanat, Robot, Teknoloji, Çocuk ve Uçak Atölyesi başlıkları altında sergiledikleri 52 Projenin, Türkiye Genelindeki 120 Proje arasında yer almış olması da, Pozantı için ayrı bir gurur kaynağı oldu.

Bu açılışın yapıldığı aynı gün, Sözcü Gazetesi Yazarlarından Yılmaz Özdil’in, 17 Ekim 2018 Çarşamba günkü yazısının, son paragrafında yer alan “ Bilim ve Teknoloji Bakanlığı’nın bütçesi, yüzde 56 azaltılarak, 2.5 Milyar Liraya düşürüldü” açıklaması, bende büyük üzüntü yarattı. Bu kararı alanlar, Pozantı’daki TUBİTAK 4007 Bilim Şenliği açılışına katılıp da, genç öğrencilerimizin başarısını görmüş olsalar idi, acaba bütçe de kısıntı yaparlar mıydı?

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER