1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Adana, Hayaline Başkan Karalar İle Kavuşuyor

Adana, Hayaline Başkan Karalar İle Kavuşuyor
Bu haber 04 Mart 2019 - 8:42 'de eklendi ve 796 views kez görüntülendi.

Adana, Hayaline Başkan Karalar İle Kavuşuyor

“Kent Meydanı” Hayaldi Başkan Karalar İle Gerçek Oluyor

İlçe belediyesi öz kaynakları ile Adana’ya şimdiye kadar yapılan en büyük proje olan ve 270 milyon liraya mal olacak “Kent Meydanı”nın inşaatı devam ederken ilk 4 etabının, meydan ve otopark kısmının yakında hizmete açılması planlanıyor.

ADANA’NIN EN BÜYÜK MEYDANI OLACAK

Burası 41 bin 892 metre kare alan üzerine kurulacak. Meydanın 6.500 metre karesi yol çalışmalarına gidiyor. Karacaoğlan Caddesi, Saydam Caddesi’ne 15 metre genişliğinde 255 metre uzunluğunda yeni bir yol ile bağlanacak… Ve yine yanından geçen Obalar Caddesi(15m) ve Saydam Caddesi’ni(25m) genişletiliyor. Bunun 2 bin metrekare üzeri Saydam Caddesi’nin genişletilmesine gidiyor. Yapılacak inşaat alanının yüzde 50’si; 800 ve 600 kişilik tiyatro ve opera salonu, konferans merkezleri, sergi salonları, performans sanatları merkezi, gastronomi müzesi, 300 kişilik kız ve erkek öğrenci yurdu, belediye hizmet binası, çocuk oyun evi, kadın istihdam ve eğitim merkezi olacak. Yer altında 800 araçlık otopark olacak. Bu inşaatların tamamı belediye öz kaynakları ile yapılacak. 150 yıllık çerçi konağı restorasyonu da yapılacak. Bu alanlarla özdeşleşmiş balıkçılar çarşısını modern hale getirip buradaki yaşama katkı sunması için aynı yere koyuyoruz.

KAMULAŞTIRMA BELEDİYE ÖZ KAYNAKLARI İLE YAPILDI

41 bin 892 metre kare alan üzerine kurulacak kent meydanının kamulaştırma ve yıkım işleri Seyhan Belediyesi öz kaynakları ile yapıldı. 270 milyon liraya mal olacak proje içinde belediyenin öz kaynakları kullanılacak. Bölge sadece ticari değil aynı zamanda konut alanı. Burada yaşayan ailelerinde mağdur olmamaları için isteyenlere evlerinin karşılığında para isteyene yine evlerinin karşılında ev verildi. 30 aile takas yolu ile evlerini değiştirdi. Bölgeye yakın belediye tarafından yine belediye öz kaynakları ile yapılan Yeşilyuva Mahallesi’ndeki rezerv konutlarına taşındı. Böylelikle bölgede yaşayan ailelerde bölgeden uzaklaştırılmadı ve mağdur edilmedi.
Kent Meydanı’nın yapımı için büyük emek veren Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Kent Meydanı”nın Adana’nın gurur kaynağı olacağını söyledi. İlçe belediyesi olarak hayal dahi edilemeyen bir projenin bugün gerçek olduğunu belirten Başkan Karalar, 270 milyonluk bir projenin borç alamadan yapılmasının da önemine vurgu yaptı.( Basın Bürosu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER