1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ADANA- MERSİN YOLCU TREN SEFERLERİ İKİ YIL SÜRE İLE KALDIRILDI

ADANA- MERSİN YOLCU TREN SEFERLERİ İKİ YIL SÜRE İLE KALDIRILDI
Bu haber 04 Nisan 2024 - 17:52 'de eklendi ve 312 views kez görüntülendi.

 Bu Nasıl Bir  Karar …?

ADANA- MERSİN YOLCU TREN SEFERLERİ

İKİ YIL SÜRE İLE KALDIRILDI

Ülkemiz de, iki İl arasında en çok tren seferleri ile, en fazla yolcu taşımacılığı yapılan, Adana- Mersin arasındaki tren ulaşımı iki yıl süre ile kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünce, Devlet Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğüne gönderilen bir yazı ile, Adana -Mersin arasındaki karşılıklı yolcu taşımacılığı ve tren seferlerinin kaldırıldığı belirtilerek, aşağıdaki açıklama yapıldı:

  AÇIKLAMA

“ Bakanlığımız  uhdesinde yapımı devam eden, “ Mersin- Adana – Osmaniye- Gaziantep yüksek standartlı demiryolu hattı inşaatı ile, elektromekanik sistemlerinin  temini”  yapım işi kapsamında, Mersin- Adana kesiminde en büyük yapı olan “ Tarsus  aç-kapa yapısı” ve Tırmıl viyadüklerinde imalatlar devam etmekte olup bölge de  başta kazık makinaları olmak üzere, çok sayıda ağır iş makinası, çalışan tren trafiğinin yanında imalata devam etmekte ve aynı güzergahta, derin kazı dolgu ve sanat yapısal çalışmaları, tren trafiğini tehlikeye sokmadan yapılmaya  çalışılmakta  fakat güvenlik zafiyetleri oluşmaktadır.   

 Bu çerçevede, güvenliği tehlikeye sokmadan çalışılabilmesi kritik yapılarda yapım faaliyetlerinin, proje süresi içerisinde tamamlanabilmesi için, 22 Nisan 2024 tarihinden itibaren başlamak üzere, 24 ay süre ile Mersin – Yenice hattının trafiğe kapatılması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”

SORUYORUZ ?

Bakan adına, Genel Müdür Yardımcısı Enver Mamur imzası ile gönderilen bu yazı ile, binlerce  vatandaş büyük bir çıkmaz içerisine sokulmaktadır. Sayın Genel Müdür Yardımcısının, Adana- Mersin arasında günde karşılıklı  onlarca yapılan tren seferleri ile asgari 12 bin kişinin Adana -Mersin arasında çalışan bu motorlu trenlerle işlerine gidiş -geliş yaptığını bildiğine inanıyoruz.

Her hangi bir alternatif çözüm üretilmeden, binlerce kişinin her gün işlerine nasıl gidiş geliş yapacağı düşünülmeden alınan bu karar sonrası, uygulamanın başlayacağı 22 Nisan 2024 tarihinden itibaren bu binlerce insan nasıl her gün nasıl işlerine gidiş geliş yapabileceklerdir. 

Toplu taşımacılıkta da,  nerede ise her gün artmakta olan gidiş -geliş ücretlerini, vatandaşlar nasıl ödeyeceklerdir? Daha ötesi de,  binlerce vatandaş Adana ve Mersin otogarlarına da  gidiş- gelişte ayrıca  şehir içi taşıma ücreti de ödeyeceklerdir.

Dünyada raylı taşıma sistemine olan ihtiyacın, her geçen gün artmakta olduğu günümüzde  ise, alınan böyle bir karar  vatandaşlara karşı nasıl savunulacak? Devletin en güçlü  kuruluşu olan Devlet Demir Yollarının vatandaşları, işlerine gidiş gelişte  kendi kaderleri ile baş- başa bırakıyor olması topluma nasıl izah edilecek?

Açıklandığı andan itibaren, sosyal medyada tepki ile karşılanan bu kararla ilgili olarak, Sayın Genel Müdürü Yardımcısı Enver Mamur, yukarıdaki  sorularımıza  bir paylaşımla cevap verirse, bizde onu kamuoyuyla paylaşırız. ( Yorum Haber Tamer Ünal)  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER