1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ADANA- POZANTI- KONYA TRENİ SEFERE BAŞLADI

ADANA- POZANTI- KONYA  TRENİ SEFERE BAŞLADI
Bu haber 10 Ocak 2022 - 11:56 'de eklendi ve 635 views kez görüntülendi.

 Pandemi Nedeni İle Kaldırılmıştı.

ADANA- POZANTI- KONYA TRENİ SEFERE BAŞLADI

Toplu taşımın vaz geçilmez aracı olan tren, geçtiğimiz son iki yılda pandemi nedeniyle, hizmet dışı kaldı. Seferleri iptal edildi. Vatandaşlar, özel ulaşım araçlarını tercih etmek zorunda kaldı.

FAYDALANILIYOR

Geçmiş yıllarda, Adana’dan çevre İl ve İlçelere, çok sayıda tren seferleri yapılmakta idi. Bunlardan en önemlisi ise, Adana- Mersin arasında yaklaşık yarım saatte bir yapılan, tren seferleri idi. Günde ortalama, yaklaşık 12 BİN yolcunun kullandığı ve iki il arasında, en fazla yolcu taşımacılığı yapan bu tren seferleri, geçtiğimiz yıl içerisinde yeniden hizmete konmuş idi.  Adana’dan, Ankara başta olmak üzere Konya, Kayseri ve Elazığ’a gitmek isteyen vatandaşlar, seferlerin başlaması ile birlikte, toplu ulaşımın vazgeçilmezi olan trenlerden, tekrar faydalanmaya başlıyorlar.

SEFERE BAŞLADI.

Erciyes Ekspresi adı altında, Adana Kayseri seferini yapan tren, Adana’dan Saat 16.30 sularında hareket ederek,  Kayseri’ye gitmektedir. Bu trenin Adana’ya dönüş saati ise, 11. 30 civarında olmaktadır. Geçmiş yıllarda, Adana -Konya arasında sefer yapan Toros Ekspresi de, Pazar gününden itibaren  tekrar hizmete başladı. Adana’dan her sabah, 07.45’de hareket edecek olan Toros Ekspresi, Saat 09.30 civarında Pozantı’da olacak. Aynı gün akşam ise Saat 18.15 sularında, Pozantı’dan Adana’ya geçiş yapacaktır.

TARİFE

Adana -Ankara arasında da, çok önemli bir toplu ulaşım aracı olan İç Anadolu Mavi trenin de yakında sefere başlayacağı, öğrenildi. Buna göre, Adana’dan 19.30 sularında kalkacak olan Mavi Tren Saat 21.00 sularında, Pozantı’dan geçiş yapacaktır. Aynı trenin, Pozantı’dan Adana’ya dönüş saati ise, Sabah 06.30 civarında gerçekleşecektir.

AÇIKLANACAK

Adana -Pozantı arasında, tam bilet ücretinin 18 LİRA olacağı, yaşlılar, öğrenciler, emekliler,  öğretmenler ve  basın mensupları içinde, indirimli ücret tarifesi uygulanacak olup, fiyatları Demir Yollarınca açıklanacaktır.  ( Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER