1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“ADANA’NIN BEŞ İLÇESİ DOĞALGAZLI”

“ADANA’NIN BEŞ İLÇESİ DOĞALGAZLI”
Bu haber 22 Mart 2021 - 10:00 'de eklendi ve 678 views kez görüntülendi.

Enerji Bakanı Dönmez Açıkladı:

“ADANA’NIN BEŞ İLÇESİ DOĞALGAZLI”

Geçitğimiz hafta içerisinde Adana’ya gelen, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’ Valilikte, “Enerji Koordinasyon Toplantısı düzenledi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Süleyman Elban, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Adana Milletvekilleri Tamer Dağlı, Ahmet Zenbilci ve Abdullah Doğru, Belediye başkanları, oda başkanları ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Adana’nın enerji potansiyelinin değerlendirildiği toplantının sonunda Bakan Dönmez basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

2009 yılında doğalgaza kavuşan Adana’nın yaklaşık 11 yıldır doğalgazdan faydalanabildiğini vurgulayan Bakan Dönmez,  “Edirne’den Hakkari’ye kadar doğalgazı bütün illerimize getirdik. Bu kapsamda Adana’mızda 2009 yılından bu yana doğalgaz kullanıyoruz. Halihazırda Adana’da yaklaşık 190 bin abonemiz doğalgaz kullanıyor.” Dedi.

Şu anda, Adana’da merkez ilçeler dahil olmak üzere doğalgaz kullanan ilçeler bulunduğunu aktaran Bakan Dönmez, “Ceyhan, Kozan, İmamoğlu, Yumurtalık ve Karaisalı gibi ilçelerimiz doğalgaz kullanıyor. Ama asıl hedefimiz Adana’da 5 yıl içerisinde şu anda doğalgaz kullanamayan 6 ilçemize doğalgaz götürmek. Bunların bir kısmı CNG dediğimiz sıkıştırılmış taşıma doğalgaz yöntemiyle olacak. Bir kısmına da şartlar elverdiği takdirde boru hattıyla götürmüş olacağız. Bu farklı yöntemler, kullanıcılar açısından bir fark yaratmıyor, değişen bir şey yok onu ifade edeyim. Sadece yatırımların daha hızlı ve ekonomik olması açısından önemli.” dedi.

Doğalgaz dağıtım şirketinin Adana’da önümüzdeki beş yıl içerisinde yaklaşık 750 milyon liralık bir yatırım yapacağı bilgisini de veren Bakan Dönmez, bu yatırımla hem söz konusu 6 ilçeye hem de mevcut doğalgaz kullanan ilçelerde doğalgaz kullanmayan mahallelere doğalgaz götürüleceğini, bu sayede dağıtım şebekesini genişletmiş olacaklarını söyledi. ( Basın Bürosu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER