1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ADANA’NIN KURTULUŞ BAYRAĞI POZANTI’DAN

ADANA’NIN KURTULUŞ  BAYRAĞI POZANTI’DAN
Bu haber 08 Ocak 2018 - 11:10 'de eklendi ve 1.259 views kez görüntülendi.

ADANA’NIN KURTULUŞ

BAYRAĞI POZANTI’DAN

Ulusal Kurtuluş Savaşımızın bel kemiğini oluşturan, Pozantı ve Pozantı’lıların başlattığı özgürlük mücadelesi ile, Milli Mücadelemizin ilk Kurutuluş meşalesi, ilçemizden ateşlenmiştir.

25 Mayıs 1920’de, henüz daha düzenli ordular kurulmamışken, verdikleri Çete Mücadelesi ile, İşgalci Fransız ve Ermenileri, Pozantı’dan kovan, Karboğazında Fransız Taburunu ve başındaki Komutan Menil’i eşi ile birlikte teslim alan, çetelerimiz, Kurtuluş Savaşı tarihimize de, Pozantı’yı altın harflerle yazdırmışlardır.

Adana’nın 5 Ocak 1922’deki, Kurtuluş Mücadelesine kadar, Pozantı Vilayet Merkezi olmuştur. İşte, bu tarihi mirasımızın devamı olarak, Adana’nın 5 Ocak Kurtuluş yıl dönümlerinde, şanlı bayrağımız Pozantı’dan, Adana Valisine teslim edilmek üzere, her yıl gönderilmektedir.

Bu yılda, Pozantı Kaymakamı Taner Tengir tarafından, Adana Valisi Mahmut Demirtaş’a, Adana’nın Kurtuluş günü olan, 5 Ocak törenlerinde teslim edilmek üzere, Şanlı Bayrağımız, Geçtiğimiz hafta 3 Ocak 2017 Çarşamba gün Saat 11.’de Adana’dan gelen bisikletçilere öpülerek teslim edildi. Bayrak teslimi sonrası, bir konuşma yapan Pozantı Kaymakamı Taner Tengir şunları söyledi:

“ Onurlu bir tarihe sahip olan, Pozantı’mızın Milli Mücadeleyi başlatan, bir yer olması dolayısıyla, bu gurur gününde şanlı bayrağımızı, Adana’dan gelen bisikletçilerimize teslim ederek, Adana’nın Kurtuluş yıl dönümü töreni olan 5 Ocak’ da, Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş’a, bu milli ve kutsal emanetimiz teslim edilecektir.

Milli İradeye, daha çok ihtiyacımız olduğu şu günlerde, sizin gibi vatanını seven, bu al bayrağı göklerde taşıyacak olan gençlere, çok daha fazla ihtiyacımız vardır” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Faaliyetleri Kafile Başkanı Hanifi Altun ve Spor Antrenörü Fatih Aydın gözetiminde, bisikletleriyle Pozantı’ya gelen Yusuf Deliorman, Samet Ekin, Zekican Aydın, Yasin Sapmaz ve Yiğit Zümrüt adlı sporcular, Türk Bayrağını Vali Demirtaş’a teslim etmek üzere öperek teslim aldılar..

Düzenlenen bayrak teslim törenine Pozantı Kaymakamı Taner Tengir, Pozantı Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, Garnizon Komutanı Teğmen Mehmet Durmuş, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Tayfun Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, Pozantı İlçe Spor ve Gençlik Müdürü Yıldırım Dutar, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Nejat Arıkan, ve bazı Kurum Müdürleri de, hazır bulundular.

Fotoğraf ve Haber: Hayriye Eroğlu

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER