1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

AKÇATEKİR İKİ MAHALLE OLUYOR

AKÇATEKİR İKİ MAHALLE OLUYOR
Bu haber 24 Haziran 2019 - 10:17 'de eklendi ve 731 views kez görüntülendi.

İKİ MAHALLE OLUYOR
Akçatekir belde iken, toplam altı mahalleden oluşan, bir yaylak merkezi idi.2014 yılından itibaren, işlerlik kazanan bütünşehir yasası uyarınca, Akçatekir Belde olmaktan, mahalle konumuna düştü. Ve Akçatekir adı altında tüm mahaller birleştirildi. Sonraki gelişmelerde, TUİK’in verilerine göre, bir yerleşim yerinde oturanların sayısının, 500’ü aşması halinde mahalle olabileceği kararı, İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edildi.

Pozantı Belediye Meclisi, bu kararı uygulamaya koydu. Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın yaptığı çalışmalar sonrası, Bürücek yerleşim yerindeki nüfusun, 500’ü aştığı sayılarla belirlendi. İçişleri Bakanlığına ilgili başvuralar yapıldı. Gelen karar üzerine, Bürücek Mahallesi, Akçatekir’de ikinci bir mahalle olarak adlandırıldı. Başkan Çay bu konuşla ilgili olarak da meclis üyelerini bilgilendirdi.

Akçatekirli Belediye Meclis ve İmar Komisyonu Üyesi CHP’li Ahmet Sarıaslan, bu gelişmeyi sanal ortamında, aşağıdaki şekilde paylaştı:
“Pozantı İlçe Belediyesinin 10.06. 2019 Tarihinde yapılan meclis toplantısında Akçatekirin, Bürücek ve Akçatekir olarak, ikiye bölünmesi hususu oylanmış, meclis üyelerinin tam oyuyla karara bağlanmıştır.İlçe Seçim Müdürü ile yapmış olduğum görüşme neticesinde, bürokrasi işlemleri tamamlandıktan sonra, en geç 02.06. 2020 tarihinde Bürücek, Mahalle olarak seçime gidebilecektir. Bu gelişme Akçatekir ve Bürücek mahallerimize Hayırlı Olsun”.

ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

Pozantı’nın, İmarı en karışık olan mahallerinden biri, şüphesiz Belemediktir. Yüz On Yıl önce, Toros Tünellerinin yapımı sırasında, Almanların konaklama ve inşaat merkezi konumunda olan, yanı sıra da, Türkiye de ilk elektriğe kavuşan yerlerden birisi olan Belemedikte kadastro çalışmaları, 19 Ağustos 2019 tarihinde başlayacak.
Bu maksatla, mahalle de 10 yıldan fazla oturan altı kişilik bir heyet, bilirkişi olarak tespit edildi. Mahalle sakinlerinden Hasan Erkul, Çavuş Ersin, Kubilay Gaspralı, Hatice Kutlu ve Naci Emmioğulu, Mahalle Muhtarı Necdet Ayı’ın Başkanlığında, bu kadastro çalışmalarında bilirkişi olarak yer alacaklar.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER