1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

AKÇATEKİR YAŞAM PARKI HAYAT BULUYOR

AKÇATEKİR YAŞAM PARKI HAYAT BULUYOR
Bu haber 27 Nisan 2020 - 12:09 'de eklendi ve 4.119 views kez görüntülendi.

Başkan Çay Hayalini Gerçeğe Dönüştürüyor

AKÇATEKİR YAŞAM PARKI HAYAT BULUYOR

Pozantı’nın Akçatekir Mahallesi, yazın en fazla göç alan, önemli bir yaylak merkezidir. Çukurova’nın sarı sıcağından, Toros Dağlarının karlı tepelerinde, orman içinde  konuşlandırılan  Akçatekir,  serin havası, markalaşmış  suyu ile birlikte, doğal manzaraları ile,   çok uzun yıllardan beri, bir oksijen deposu olma özelliğini, günümüzde de devam ettirmektedir.

YAŞANAN HEYECAN

Tarihi İpek yol üzerinde de bulunan Akçatekir’in, geçmiş yıllarda kervanların konakladığı, oba çadırlarının kurulduğu alanı, günümüze modern sosyal tesisler olarak kazandırmaya başlayan isim ise, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay oluyor.

İki Buçuk dönemlik Belediye Başkanlığında, Pozantı’ya kalıcı eserler bırakan Mustafa Çay, şimdi en büyük hayali olan, “AKÇATEKİR YAŞAM PARKI” alanın, artık bitim çalışmalarının   sonuna yaklaşıyor olmasının, heyecanını yaşıyor.

Yaklaşık, 36 Dönüm alan üzerinde, bölüm- bölüm hizmete girecek olan, Akçatekir Yaşam Parkının son halini, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’la birlikte dolaşarak, görüntüleyerek, açıklamalarını  aşağıdaki şekilde haberleştirdik.

BOŞ VERİLMİŞ

“Akçatekir, 1994 yılından itibaren Belediyelik oldu. 2014 yılına kadar burada görev yapan Belediye Başkanları, yeteri kadar Akçatekir’le ilgilenmemişler. Bütün Şehir yasası ile birlikte, Pozantı’nın bir mahallesi haline gelen Akçatekir’de, Büyükşehrin desteği ile öncelikli olarak alt yapısını yaptım. Yollarını asfaltladım. Akçatekir sakinlerinin desteği ile, kilitli parke taşı döşedik. Bürüceğin yaklaşık üç kilometrelik yolu, sıcak asfaltla buluşturduk. Yolun Her iki tarafına kaldırımlar, yürüyüş yolları, oturma bankları ve çocuk parkaları ile, burada bir sosyal alan oluşturduk.

Gişeler girişinde, geniş bir park alanını vatandaşlarla buluşturduk. Böylece   vatandaşları, geçmiş yıllarda hiçbir sosyal imkanı olmayan ve kayalar üzerinde çekirdek çinterek, otobanı seyretmesini sonlandırarak. Yaptığım bu çalışmalarla, halkımızı çağdaş bir sosyal dinlence alanlarına da kavuşturduk.”

 GERÇEĞE DÖNÜŞEN HAYAL

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, en büyük özelliklerinden birisi,  yapacaklarının önce hayalini kurarak,  kafasında şekillendirdikten sonra, imkan arayışı içerİsine girerek  başlattığı projelerini, etap -etap  sonlandıran, bir yönetici vasfına sahip. Sosyal medyayı da, hedefleri ve çalışmalarıyla çok iyi  değerlendirerek, insanları da hizmetlerine motive eden, bir yapıya sahip. Akçatekir’in en yüksek mevkiiğinde, 36 Dönümlük bir alana başlattığı, Akçatekir Yaşam Parkını ise, nasıl gerçekleştirmeye başladığını şöyle özetledi:

   DEVLET DESTEĞİ

“Bu alan, Orman İşletmesi tarafından daha önce, son Belediye Başkanına  mesire alanı olarak, kiralanmış. O da, imkanları dahilinde burayı değerlendirmeye çalışmış. Ben burayı 2014 yılından beri, gözetim altına aldım. Neler yapabileceğimi planladım. Orman İşletmesin den, çok küçük bir rakamla 19 yıllığına yeniden kiraladım. Bu arada da, önemli projelere  hükümetimiz  tarafından, destek verildiği duyumunu aldıktan sonra, hemen projeyi oluşturdum. Ve 500 Bin TL’lik bir ödeneğin çıkarılmasını, Sayın Millet Vekillerimizin desteği ile sağladım.

Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Belediye Başkanı olarak, ben paraya el sürmedim. Başlatılan inşaat için, alınan malzemelerin faturasını, İller Bankası bizzat kendisi ödedi. Ancak, bu rakam projenin bitirilmesi için, yeterli bir miktar olmadı. Sadece restoran inşaatının, kabasına yetti. Bittiğinde bu restoran sadece Çukurova’nın değil, Türkiye’nin de en büyük otantik lokantası olacaktır.

OTANTİK  OLACAK

Toros Dağlarının, doğal ve eşsiz manzaraları, her mevsimdeki ayrı güzellikleri ile, yemek yiyenlere huzur verecektir. Taş bina olarak yapılmakta olan bu tesisimizin, içi ve dışı yöreden sağlanan, doğal taşlarla yapılmaktadır. Dolayısıyla da, boya ve badana gibi, bir sorunumuz olmayacak olup, otantik bir de görünüme de kavuşacaktır.

500 KİŞİLİK POTANSİYEL

Bittiğinde, ortasında kocaman bir şömine yer alacak, ayrıca kalorifer tesisatı ile, bina devamlı  olarak sıcak tutulacaktır. Alt katta, fırın için hamurhane, kalorifer odası, soğuk hava deposu,   personel odası yer alacaktır. Her  yönünden ışık alabilecek şekilde, inşaatı devam etmekte olan, bu restoranda fırın,  et ürünlerinin pişirildiği kebap ocağı, son derece lüks tuvaletler,  binayı tamamen çevreleyen,  geniş bir balkon ile, Akçatekir Yaşam Parkı restoranı, 500 kişiye hizmet edebilme potansiyeline de sahip olacaktır.” dedi.  

DIŞ MEKANLAR

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, “AKÇATEKİR YAŞAM PARKINDA” bölüm- bölüm hizmete girecek olan, diğer sosyal alanlarla ilgili olarak da şunları söyledi:

Dış mekanlarda ise,  doğal taşlardan oluşan büyük bir şelale, basketbol sahas, üç ayrı çocuk oyun alanları, gençlerimizin özgün müzik yapabilecekleri ayrı bir alan,  geniş otoparkı, çamlar arasında oturma gurupları ve  ayrıca, yap işlet -devret formülü ile yaptırılacak olan Kafeteryası ile,  Akçatekir Yaşam Parkı   vatandaşlarımıza layık bir şekilde,  Haziran sonu gibi, hizmet vermeye başlayacaktır.

İleriye dönük de  olarak da planlanan, bu yaşam alanına, her yıl yeni eklemeler yapılarak, sosyal alanlar genişletilecektir. Bu arada,  Adana Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere,  Merkez İlçe Belediyelerimizden de kamelya ve  oturma gurupları talebim ise,  karşılık bulmaya başlamış olup, bölüm- bölüm yerleştirilmesine de,  önümüzdeki ay içerisinde başlanacaktır.” Dedi.

NELER VAR?

Belediye Başkanı Mustafa Çay, bu yaşam alanında, mangal yakılmasına müsaade edilmeyeceğini, çünkü restoranda her türlü et ürünlerinin pişiriminin yapılmasının yanı sıra, lahmacun, etli pide, benzeri gibi yiyecek çeşitlerinin de,  bulanacağını belirtti.

 Tesiste hiçbir şekilde otopark sorunu olmayacağını, çevresini de yine yöreye özgü taşlarla  çepeçevre duvar olarak çevrileceğini, dar olan yolların genişleterek, çift şeritli hale getirileceğini,  park içerisinde WC başta olmak üzere, diğer  ihtiyaçların  da giderilmesi çalışmalarının da devam ettiğini, sözlerine ekledi.  ( Haber Tamer Ünal Fotoğraflar Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER