1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“ AKÇATEKİR’İ KÖPEKLER İSTİLA ETTİ.

“ AKÇATEKİR’İ KÖPEKLER İSTİLA ETTİ.
Bu haber 11 Kasım 2019 - 8:42 'de eklendi ve 925 views kez görüntülendi.

CHP MECLİS ÜYESİ AHMET SARIASLAN:

“ AKÇATEKİR’İ KÖPEKLER İSTİLA ETTİ.

Ceyhan, Adana, Tarsus, Mersin’nin yayla konumunda olan ve yaz aylarında, nüfusu ikiyüz Bini aşan, kışın ise iki bin civarında yerleşik halkı kalan Akçatekir’in, sezon sonrasında en büyük sorunu başı boş köpekler oluyor.

VAHŞİLEŞİYORLAR

Yazlıkçıların getirdikleri köpekler, sezon bitimi sonrası başı-boş halde terk edilerek, açlığa mahkum edilmeleri ile,   guruplar halinde bir-araya gelip çeteleşerek, vahşi hale dönüşüyorlar. Pozantı Belediye Meclisinin, Kasım Ayı olağan toplantısında, bu konu ile ilgili bir konuşma yapan, CHP Belediye Meclis Üyesi Ahmet Sarıaslan, şu görüşlere yer verdi:

İSTİLA

“ Akçatekir, kışın köpeklerin istilası altında kalıyor. İlçenin, tek ana caddesi olan toros caddesi,  guruplar halinde çeteleşen köpeklerin, esareti altına giriyor ve her geçen gün saldırganlaşan bu vahşi köpekler, belde de yaşayanlar için bir kabus halini alıyor. Bu konuyu  daha önce, Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Çay’a ileterek, büyükşehir destekli  yardım çözüm talebinde bulunmuştum. Kısırlaştırmanın biraz zor olduğu söylendi. Ancak,  bu köpeklerin tamamen,  vahşi ortama terk edilmesi anlamına gelmemeli. Mutlaka bir çözüm yolu vardır.  Aksi taktirde, aç kalan bu köpeklerin, aralarında çocukların da olabileceği canlılara saldırması, acı bir sonuç doğurabilir.  Bu konuda, Pozantı Belediyesi aracılığı ile, Büyükşehir Belediyesinin mutlaka bir çözüm bulması, acil ve önemlidir” dedi.

BARINAK

Akçatekir’in kışın, başı -boş köpeklerin istilası altında kalması, yeni bir olay değil. Yıllardır, bu köpekler yaz sezonun bitmesi sonrası, kış mevsiminde aç kalıp saldırgan hale gelerek, her an tehlikeli olabiliyorlar. Bunun tek çözüm yolunun ise, Akçatekir’e yapılacak olan bir hayvan  barınağının, hizmete sokulmasıdır. Bu barınak, sadece Akçatekir’e değil, başta Pozantı olmak üzere, boğaz mahallerinde, aynı konumda bulunan  başı -boş köpekler için de, bir çözüm noktası haline gelecektir. ( Haber: Hayriye Eroğlu)

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER