1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Akçatur -Kooperatifi Ne Yapacak?

Akçatur -Kooperatifi Ne Yapacak?
Bu haber 03 Aralık 2018 - 15:28 'de eklendi ve 1.112 views kez görüntülendi.

Akçatur -Kooperatifi Ne Yapacak?

U PLAKA’DA BELİRSİZLİK

Büyükşehir Belediyeleri sınırları içerisinde, minibüsle yolcu taşımacılığı yapan araçların tamamının, U-PLAKAYA geçirilmesi uygulamasına devam olunuyor. İçişleri Bakanlığı Genelgesi doğrultusunda, Adana Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Dairesi Başkanlığınca başlatılan çalışmalarda, ilçelerde minibüsle yolcu taşımacılığı yapan araçların, U- PLAKAYA dönüştürülmesi Pozantı’da, sorunlara sebep oluyor. Adana- Akçatekir, Pozantı ve Boğaz mahalleri arasında, minibüsle yolcu taşımacılığı yapan, Akçatur Taşıyıcılar Kooperatifindeki, U-Plaka sorunu uzun yıllar Kooperatifin Başkanlığını yapan, Mehmet Kılınçkaya’nın “ U- PLAKASINI BEN ŞART KOŞMUYORUM” şeklindeki açıklaması ve sonrasında,   bu görevinden istifası ile, başlayan gelişmelerin boyutları genişliyor.

ÇAY, ARA BULUCU

Mehmet Kılınçkay’nın istifası sonrası, Akçatur Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanlığına, Yılmaz Çulha’nın getirilmesi sonrası, Kooperatif Üyeleri, U- PLAKA SORUNUN çözümü için, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’dan destek istediler. Kendisi de, aynı zamanda Ulaşım Dairesi Yönetim Kurulu Üyesi olan Başkan Çay, Daire Başkanı Murat Kütükçü’den randevu alarak, Akçatur Kooperatifi Yönetim Kurulu ile, bir araya getirdi.

ÜST DÜZEY BULUŞMA

Pozantı için, hayati bir önem taşımakta olan, U Plaka sorunun çözümü konusundaki değerlendirmelerde bulunan, Belediye Başkanı Mustafa Çay gelişmeleri şöyle özetledi:

“Ulaşım Daire Başkanımız Sayın Murat Kütükçü, aralarında Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yurtçu’nunda bulunduğu, Akçatur Kooperatifi Başkanı Yılmaz Çulha ve Yönetim Kuruluna, U Plaka’dan dönüş olmasının mümkün olmadığını söyledi. Ayrıca, bu uygulamanın İçişleri Bakanlığı Genelgesi doğrultusunda, Büyükşehirlerce uygulanmaya konulduğunu da, konuşmasında belirtti.”

ZAMAN AZ

Belediye Başkanı Çay, açıklamasına şöyle devam etti:

“Ulaşım Daire Başkanımız Murat Kütükçü, Adana’nın değil, bütün ilçelerinde U Plakaya geçiş sisteminin uygulandığını, Pozantı’nın bu konudaki ısrarının, Akçatur Kooperatifi açısından, zararla sonuçlanabileceğini, zaten sürenin de bitmek üzere olduğunu ifade ederek, bu konudaki ısrarlarının devamı halinde, araçlarının, İl Trafik Müdürlüğü ekiplerince bağlanacağını belirterek, başka bir çözüm olmayacağını açık, açık beyan etti. Bundan sonraki karar, Kooperatif Yönetimi ve Üyelerine aittir. Bizim, Pozantı Belediyesi olarak, bu konuda hiç bir müdahale yetkimiz yoktur” dedi.

ULAŞAMADIK

Bu gelişmelerle ilgili görüşlerini almak üzere, kendisini iki defa aradığımız Kooperatifin yeni Başkanı Yılmaz Çulha “ Geleceğim” demesine rağmen sesiz kalmayı tercih etti.

( Özel Haber: Tamer Ünal)

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER