1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

AKPINAR: “ SİYASİ VEFASIZLIK BENİ YOLUMDAN DÖNDÜREMEZ”

AKPINAR: “ SİYASİ VEFASIZLIK  BENİ YOLUMDAN DÖNDÜREMEZ”
Bu haber 13 Haziran 2022 - 10:04 'de eklendi ve 565 views kez görüntülendi.

Pozantı ve Adana’nın Merak Ettiği Politikacı:

AKPINAR: “ SİYASİ VEFASIZLIK BENİ YOLUMDAN DÖNDÜREMEZ”

Siyasetin başlangıç tarihi bilinir. Ancak bitişi ile ilgili olarak, hiçbir zaman kesin bir tarih verilemez. Çünkü bir politikacıya, zamanın neleri getirip, neleri götüreceği ise, asla belli olmaz.  İçinde bulunduğu siyasi ortamda, şans faktörü ve liderlere davranılış şekli, siyasi hayatın bitişinde veya, devamında çok etkilidir.  Pozantı ve sonrasında, Adana siyasetinde çok etkili bir konumda olan, 2022 Ocak Ayında ise Ak Parti Adana İl Başkan Yardımcılığı ve Teşkilatlardan Sorumlu Başkanlığı sona eren, bunun nedenleri de kamuoyu tarafından hala merak edilen, İş İnsanı ve Siyasetçi Kürşat Akpınar’la bir söyleşi yapacağımızı, geçen hafta gazetemiz sütunların da yer vermiştik.

GEÇMİŞİ   

Ak Partinin, yurt genelinde teşkilatlanmaya başladığı 2001 yılında, henüz daha 30 yaşında olan Mali Müşavir Kürşat Akpınar, toplumun her kesiminden yaptığı üye kayıtları  ve sonrasında aynı şekilde oluşturduğu yönetim kurulu ile, Pozantı da partiyi oluşturarak, kendisi de aktif siyasete başlamış oldu.  2002 Genel 2004 Yerel seçimlerinde de  Adana genelinde, en yüksek oy ortalaması ile, Pozantı’yı  açık ara 1. Parti yaptı. Bu başarı da Kürşat Akpınar’ı hem  Ak Parti Adana Teşkilatının yanı sıra,  Genel Merkezde de tanınan ve takdir edilen bir siyasetçi olarak ön plana çıkardı.

DEVAMI

Kürşat Akpınar, uzun yıllar herhangi bir makam ve mevki beklemeden, Ak Parti çatısı alında gönül görevi yaptı. 2020 yılında, önce Başkan olarak atanan, sonrasında seçimle devam eden, Adana İl Başkanı Mehmet Ay’la birlikte, 2022 Ocak ayına kadar Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlardan Sorumlu Başkan olarak, aralıksız görev yaptı.

NE OLDU?

Kürşat Akpınar’ın bu özverili hizmeti, 2022 Ocak Ayında aniden sona erdi. Bu beklenmedik sürpriz gelişme, Adana da olduğu kadar, Pozantı’da da büyük bir merak konusu oldu. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal, Kürşat Akpınar ile bir görüşme yaptı. 2023 Genel ve 2024 yerel seçimlerinin başlama arifesinde aktif siyasete neden şimdilik ara verdiği ile ilgili bir yayın teklifi yaptı Akpınar bunu kabul etti. Yaptığı ön açıklamada da 2023 Genel 2024 yerel seçimlerindeki tavrı ile ilgili olarak da, önemli açıklamalar yapacağını belirtti.

 GELDİ

Kürşat Akpınar yapacağı açıklamalarla ilgili olarak, 08 Haziran 2022 Çarşamba günü Saat 15.00’de büromuza geldi. Anlattıkları o kadar fazla idi ki. Bu söyleşiyi, iki ayrı bölüm halinde yayınlama kararını aldık.  

İş hayatına muhasebecilikle başlayan ve sonrasında Adana- Ankara otobanı üzerinde bulunan ve onlarca insanın çalıştığı Toroslar Dinlenme Tesisleri ve petrol istasyonlarının da sahibi olan Kürşat Akpınar’ın, anlatımları arasında siyasetin vefasızlığının ne kadar etkili olduğu, bir kere daha ortaya çıkmış oldu. Akpınar, anlatımlarına şöyle devam etti:

 NE OLDU?

“Ak Parti Adana İl Yönetiminde, bulunmam ve teşkilat başkanı olarak görevlendirilmemden dolayı, taleplere isteklere cevap verebilmek için 24 saat yetmiyordu. Ben, telefonunu kapatıp yatan bir siyasetçi değilim. Gecenin geç saatlerinde bile arandığımda, isteklere cevap verebilmek için, çok büyük bir efor sarf ediyordum.  Bu zamanla o kadar arttı ki. İşleticisi bulunduğum iki konaklama tesisi ve iki petrolle ilgim kesildi. Siyasetin ağırlığı, o kadar fazla üstüme bindi ki. İş hayatımın yanı sıra ailemi de unuttum. Uyumayı bile kısa aralıklarla yapıyordum. 3- 5 saat uyuduktan sonra, tekrar istekler ve çözümler konusunda, arayanlara cevap veriyordum. Ak Parti Adana İl Başkanımız Sayın Mehmet Ay bile, zaman- zaman işimi ve ailemi ihmal etmem konusunda, beni uyarıyordu.

İNSANIN DOĞASI

İnsanoğlunun, belli bir sınıra kadar dayanma kapasitesi vardır. Siyasetin ortamı çok stresli ve  yolu da  çok dikenlidir. Vatandaşın, o kadar çok  işini yaparsın. Bir işini yapmadığın veya yapamadığın zaman da, hemen seni eleştirir. Üstelikte, kırıcı ve oy tehdidi ile konuşur. Bütün bunları kabullenmek, zamanla  büyük bir stres oluşturur. Tahammül sınırını aşar. Bu da kişinin, davranış ve  sözlerini etkiler. Onu istemeyerek de olsa, kırıcı hale getirir. Elde olmayan bu olumsuzluk, sizin için bir dezavantaj olurken, aynı partideki rakipleriniz için büyük fırsat olur.

İÇİNDEYİM

İşte,  ben böyle bir ortamın tam 20 yıldan beri içinde  bulunuyorum. Özellikle, 2020/ 2022 yılı dönemi arasında, bu olumsuzlukların yarattığı stres, taşıma kapasitemi fazlasıyla aştı. Elde olmadan, bende birilerini kırdım. Benim bu kırılma noktam, aynı siyasi oluşumda bulunduğum ve benim gelişimimi çekemeyenler için büyük bir fırsat oldu. Pozantı için vermiş olduğum mücadeleler de, özellikle birileri tarafından, bilinçli olarak toplum yanlış  yönlendirilerek,  bana karşı bir cephe oluşturuldu. Sonuçta da, siyasetteki aktif yöneticiliğime bir  ara vermeye karar verdim.   

TOPLUMSAL İSTEKLER

Benim en önemli özelliğim, toplumsal menfaatlerin dışında yapılan talep ve isteklere, asla sıcak bakmayışımdır. Bu konuda ısrarcı olanlara, gereken tepkiyi koydum. Koymaya da devam edeceğim. Benim bu tavrım, siyasetten kişisel çıkar beklentisi olanların, işine gelmedi. Ben zaten bunu biliyordum. Onları hiçbir zaman önemsemedim. Şimdide önemsemiyorum. Bu konuda, asla taviz vermedim. Vermemeye de devam edeceğim.” Dedi.  

GÖNÜL HİZMETİ

Kürşat Akpınar, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’a yaptığı açıklamalar arasında, Ak Parti çatısı altında, sürdürmekte olduğu hizmet devamlılığı ile ilgili olarak, şunları söyledi:

“2022 Ocak Ayından itibaren, parti yönetiminde filli bir görevim yok. Benim için asıl önemlisi ise, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki,  gönül hizmet kervanında yer alıyor olmamdır. Pozantı da kurucusu olduğum Ak Parti de,  20 yıldan beri bu gönül hizmet hareketimi, aralıksız olarak, makam ve mevki beklemeden, devam ettiriyorum. Yönetim Kurulundan ayrılmış olmam ise, hizmet heyecanımı asla söndürmedi.” Dedi.  

GELECEK HAFTA

Kürşat Akpınar’la yaptığımız söyleşinin ilk bölümünü, burada noktalıyoruz. Kürşat Akpınar’ın, 2023 Genel ve 2024 Yerel Seçimlerindeki hedeflerini kapsayan açıklamasını ise, gelecek hafta okurlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz.  SÖYLEŞİ : (TAMER ÜNAL)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER