1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ALAY YOLU’NDA DA ÇINAR KESİLMİŞ…

ALAY YOLU’NDA DA ÇINAR KESİLMİŞ…
Bu haber 15 Mayıs 2023 - 11:24 'de eklendi ve 341 views kez görüntülendi.

 ALAY YOLU’NDA DA ÇINAR KESİLMİŞ…

Pozantı’nın simgesi olan, cadde ve sokakların vazgeçilmez görselleri çınar ağaçları, tek- tek kesilerek yok ediliyor. Bu doğa katliamı ile ilgili olarak, yayın hassasiyetimizi çok iyi bilen okurlarımız, bu konuyla ilgili takipçi yayınlarımızdan dolayı da, bizlere takdir ve teşekkürlerini  iletiyorlar.  Bizde kendilerine bu duyarlılıklarından dolayı,  aynı şekilde teşekkür ediyoruz.

KESİLMİŞ…

Geçtiğimiz hafta içerisinde, yine bazı duyarlı bir okurlarımız, Alay yolunda bulunan bir pastanenin önündeki bazı çınar ağaçlarının da kesildiğini, yerleri ile birlikte bize ilettiler.

Bu iddiayı yerinde görerek, fotoğraflamak isteğimizde ise, çınar ağaçlarının dibinden kesilmiş olması nedeni ile, görüntüleme imkanımız olamadı.  Dolayısıyla da, bu haberimize bir fotoğraf ekleyemedik.

DUYARSIZLIK

İklimsel krizin her gecen gün arttığı, doğanın ve yaşamın dengesini oluşturan hava, toprak ve su kadar önemli olan, yeşili oluşturan ağaçların, insanların doymak bilmeyen hırs  ve ihtirasına kurban ediliyor olması, ağaç katliamının da giderek artması nedeni ile hava ve iklim şartları da, çok büyük bir şekilde olumsuz olarak etkileniyor.  Ve yeşilin bu yolla yok ediliyor olmasına, insanların duyarsızlığı da eklenince,  orman talanı ve yağmasının da önü açılmış oluyor.  Mevsimler değişiyor. Kar ve yağmurun,  ne zaman yağacağı bilinemez hale geliyor. Bu olumsuzluk sadece doğanın değil, insanlarında yaşam döngüsünü sağlıksız hale getiriyor.

POZANTI

Pozantı da son yılların en geniş alanlı orman kesimlerini, gelecek haftalarda tekrar yayın konusu yapacağız. Pozantı caddeleri ve yolları üzerindeki çınar ağaçlarının, teker- teker kesiliyor olmasına da, ne üzücüdür ki halkın önemli bir bölümü duyarsız kalmakla yetiniyor.

1.DERECEDE  SORUMLU

Alay Yolundaki çınar ağaçlarının kesilmiş olmasının da bu duyarsızlığın bir sonucu olduğunu üzülerek öğrendik. Bu ağaçlara kıyanların, yasal yollardan izin alıp almadıklarını bilemiyoruz.   

Kaldı ki izin almış olsalar bile, bu çınarların ağaçlarının kesiminden, birinci derecede sorumlu olanlar, bu izini verenler olacaklardır.

VİCDANLI OLUN

Bu çınar ağaçlarını kesenlere, öncelikli olarak vicdan sahibi olmalarını öneriyoruz. Ötesi de, böylesi hayati ve önemli bir konuda, yetkililerin duyarsız kalıyor olmalarına da aynı şekilde tepki koyuyor, kendilerini göreve davet ediyoruz. Bir diğer çağırımız ise, yine Pozantı Halkına olacak. Herhangi  bir şekilde ve herhangi bir yerde, ağaç kesimine rastlamanız halinde yetkili mercilere,  bu kesimlerle  ilgili tepkilerinizi ve şikayetlerinizi duyarak, çınar ağaçlarının kesimini  bir şekilde önleyebilirsiniz. Bu insani görevinizi yerine getiriyor olmanız halinde de , vicdani görevinizi yerine getrmiş olmanın huzurunu yaşarsınız.

Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak doğa ve yeşilin korunması konusundaki yayınlarımıza  devam edeceğiz.  Yeşile kıyacak olanlara da, yayınlarımızla en ağır eleştiriyi yaparak, kendilerini  vicdanlı olmaya davet edeceğiz. Bu konuda da duyarlı okurlarımızın, bize haber vermelerini de bekliyoruz.  ( Haber: Tamer Ünal)  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER