1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“ ALLAH VE MUHAMMET AŞKI İLE COŞTUK”

“ ALLAH VE MUHAMMET AŞKI İLE COŞTUK”
Bu haber 04 Aralık 2017 - 9:56 'de eklendi ve 909 views kez görüntülendi.

MÜFTÜLÜK VE İMAM HATİP ‘DEN MEVLİD –İ NEBİ ETKİNLİĞİ

“ ALLAH VE MUHAMMET AŞKI İLE COŞTUK”

Yüce dinimizin, en önemli mübarek günlerinden birisi olan MEVLİT KANDİLİNİ, geçen hafta 29 Kasım 2017 Akşamı idrak ettik.

Bu mübarek gün dolayısıyla, kutlanmakta olan, Mevlid-i Nebi Haftasın da, Pozantı Müftülüğü ve İmam Hatip Ortaokulunun, birlikte düzenledikleri etkinlik, Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşti. Yüzlerce katılımcının, coşkulu ve duygulu saatler geçirmesini de, sağladı.

Kaymakam Taner Tengir, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, Jandarma Komutanı Teğmen Mehmet Durdanış, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Çelik, Siyasi Parti Temsilcileri, Kamu Kurum Temsilcileri, Eğitimciler, İmam Hatipli öğrenciler ve Velilerinin yanı sıra, kalabalık bir vatandaş topluluğu da, böylesi anlamlı ve coşkulu etkinlikte hazır bulunurken, Sivil Toplum Örgütü Temsilcilerinin bulunmayışı da, katılımcıların dikkatini çekti.

Yaradan YÜCE ALLAHIMIZ ve ULU PEYGAMBERİMİZ HZ MUHAMMET EFENDİMİZİN, aşkı ile gözlerimiz yaşardı. Yüreklerimizdeki iman aşkı tazelendi. İmam Hatip ve Müftülük Kreş öğrencilerinin sunumları ile de, ruhlarımız yıkanırken, İmam Hatipli Mehmet Akif Ayten ve Hatice Yılmaz’ın sunumları ise, böylesi kutsal toplantıya daha da, anlam kazandırdı.

İKİ DEFA DUYGULANDIK

Pozantı’ya atanması sonrası, farklı bir Müftü olduğunu, yaptığı her duada İman ve Vatan Şehitlerimizle birlikte, Ulu Önderimiz GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ü de anması, yapılan duayı daha da coşturdu. Saygı Duruşu sonrası, okunan İSTİKLAL MARŞIMIZ’da, yine bir duygu seli oluşturdu. İmam Hatip Öğrencisi Halit Yakut’un, yanık sesi ile okuduğu KUR-AN TİLEVETİ de, gözlerimizi doldurması da, Mevlid-i Nebi törenlerinin çok coşkulu geçeceğinin işareti oldu.

MÜTFÜ ARUK GÖZLERİ YAŞARTTI

Pozantı İlçe Müftüsü Seyfullah Aruk’ın, irticalen yaptığı duygulu konuşmada ise, Yüce Dinimizin Ulviliğinin yanı sıra, gönüllerimizin Sultanı HZ MUHAMMET Efendimiz den verdiği örnekler de, yine salonda dalga, dalga inanç rüzgarının fırtına gibi esmesine neden olurken, birlik, beraberlik, kardeşlik ve sevgiyi kapsayan açıklamalarının yanı sıra, tarihimiz den de, örneklerle zenginleştirdiği sade, özlü, bir o kadarda güzel kullandığı Türkçesi ile, gönüllerimizi yıkadı.

Müftü Seyfullah Aruk,   Mevlit Kandilimizin yanı sıra, bu ulvi hafta dolayısıyla, İmam Hatiple birlikte, düzenlenen etkinliğe, katkı koyanlara, katılanlara ve gösterileri ile, bizleri coşku seline kaptıracak olan, öğrencilere ve eğitimcilere Kaymakam Taner Tengir ve Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal’da katkıları dolayısıyla teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Müftü Aruk’un, konuşması sonrası İmam Hatipli Kız Öğrencilerinin İlahi gurubu ise, yine böylesi hisli bir toplantının, bir başka manevi güzelliğini oluşturdu.

VE DEVAM…

Berra Nisa Yücel ve Elif Kocaispir’in, Ünlü Türkçü Şairlerimizden, Arif Nihat Asya’nın, “ SECCADEN KUMLAR” adlı şiiri ise merhum şairimizi, bir kere daha anmamızı sağladı.

KREŞ ÖĞRENCİLERİNDEN GÖSTERİ

Pozantı Müftülüğü Kreş Öğrencilerinin, gülleri koklayarak canlandırdığı,

“Dünya Karanlık, Mekke Karanlık” İlahisindeki, hareketli tavırları veliler ve katılımcılar tarafından, hayranlıkla izlendi. İmam Hatipli Öğrencilerin, Oratoryo ekibinin sunumlarını, Fatma Nur Mergen’nin okuduğu, “40 Yaşındasın” şiiri takip etti.

HZ MUHAMMET EFENDİMİZİN Hadislerinden okunan bölümler ise, etkinliklerdeki coşkuyu artırdı.

Törenin son bölümünde ise, Pozantı Müftülüğü Kreş Öğrencilerinin, taç giyme törenleri de,   bu coşkulu günün son etkili gösterimi oldu. Ve böylece bir Mübarek günü ve Haftasını da, manevi bir   coşku ile, anlamlı bir şekilde kutlamış olduk.

Fotoğraflar ve Haber: Hayriye EROĞLU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER