1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ALPU MAHALLESİ KARALARI BAĞLADI

ALPU MAHALLESİ KARALARI BAĞLADI
Bu haber 22 Mart 2021 - 10:06 'de eklendi ve 1.043 views kez görüntülendi.

ASKİ Kanalizasyon Yerine Fosseptik Önerdi

ALPU MAHALLESİ KARALARI BAĞLADI

Adana Büyükşehir Belediyesinin, en büyük yan kuruluşu olan ve yerleşim yerlerinin su, kanalizasyon gibi, alt yapı ihtiyaçlarının karşılayıcısı konumundaki ASKİ, Pozantı’nın Alpu Mahallesine, Kanalizasyon yapılamayacağı için, Fosseptik çukuru önerdi.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, seçim propağandası sırasında yaptığı, “Kırsal Mahallerin alt yapı sorunları çözülecek” konuşması da sadece siyasi bir vaat olarak kalmış oldu.

DUYURULUR

Alpu Mahallesi Muhtarı Arif Yavuz’un, kanalizasyon isteği ile ilgili olarak, yaptığı başvuruya gelen cevabı, sanal ortam aracılığı ile, aşağıdaki şekilde paylaştı:  

“Alpu Mahallesine yapılması için, 2009 yılından itibaren verdiğimiz dilekçelerin tamamı, olumsuz sonuçlanmıştır. Bütün umutlarımızı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a bağlamıştık. Ama, 2020/ 2021 yılı içinde verdiğimiz dilekçelerin cevabı da, olumsuz gelmiştir.  Köy Halkımıza Duyurulur.”

ASKİ’DEN CEVAP: FOSEPTİK ÇUKURU  

Pozantı, Alpu Mahallesi Muhtarı Arif Yavuz’un, kanalizasyon isteği ile ilgili olarak, Adana Büyükşehir Belediyesi,  Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Etüt Planlama Dairesi Başkanlığına yaptığı yazılı müracaata, ilgili kuruluşun Genel Müdür Yardımcısı Emrah Kaplan  tarafından, aşağıdaki yazı ile cevap verildi:

“Adana İli Pozantı İlçesi Alpu Mahallesine, Kanalizasyon şebeke sistemi yapılması istenmektedir. Yönetim Kurulu kararında, mahalle ve köylerin kanalizasyonlarının, mevcut olmayanlarını, çevre kirliliği ve su kirliğinin önlenmesi için, ilk aşamada fosseptik çukurları yapılması gerekli görülmektedir.

Bu nedenle, hizmet alanımıza dahil olan, Alpu Mahallesinin Kanalizasyon Projeleri ve Atık Su  Tesisleri oluşturuluncaya kadar, her hane ve bina,  kendi atık sularını ve mutfak sularını, çevreye zarar vermeyecek şekilde, sızdırmazlık ve güvenlik önlemlerini alarak,  binalarının önünde yapacakları, bir fosseptik çukurunda  toplanması gerekmektedir. Fosseptik çukurlarının dolması halinde, fosseptiğin çekimi için, ASKİ Genel Müdürlüğümüzden, vidanjör talep edilmesi hususunda, bilgilerinizi rica ederim” şeklinde açıklama yapıldı.

ESKİ USUL

ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Emrah Kaplan’nın, yaptığı bu açıklama, bir yenilik olmayıp özellikle kırsal mahallelerin, zaten yıllardan beri uyguladığı çukur sistemini, önermekten öteye gitmemiştir.

Dolayısıyla, bu açıklama ile ortaya çıkan gerçek ise, kırsal mahallerin kanalizasyon sorununa, bir süre daha çözüm getirilmeyeceği şeklinde anlaşılmaktadır. Pozantı’nın Alpu Mahallesi, Boğaz Mahalleri arasında, CHP’ye en fazla oy veren, yerleşim yerlerinin başında gelmektedir.

TEPKİLER

Alpu Mahallesi Muhtarı Arif Yavuz’un, ASKİ’nin Kanalizasyon yerine, fosseptik çukurunu önermesini paylaşımı sonrası, mahalle sakinlerinin çok önemli bir bölümü, yaptıkları paylaşımlarla tepkilerini dile getirdiler.  ( HABER: TAMER ÜNAL)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER