1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ARİF TEKİN

ARİF TEKİN
Bu haber 13 Kasım 2023 - 12:44 'de eklendi ve 635 views kez görüntülendi.

                     

ÇGC Eski Başkanı Erdoğan Varol’un Kaleminden

ARİF TEKİN

Bu yazımda, size bir efsaneden söz etmek istiyorum. Başlığı okuduğunuz da kim olduğunu hemen tahmin ettiğinizi sanıyorum. Arif Tekin’i ve o’na niye efsane dediğimi anlatacağım.

Arif Tekin yıllarca, Adana Vilayet Basın Bürosu’nda çalıştı. Kaç Vali ile çalıştığını bulamadım. Yazım sürpriz olduğu için, kendisine de soramadım. Sonra Valiler listesini çıkararak, ortalama bir sayı buldum. O Vali isimlerini de, paylaşacağım sizinle. Ancak şunu biliyorum ki, en az 15 Vali ile çalışmıştır.

Bildiğim kadarıyla kendisi Karataşlıdır. Neresinden olduğunu tam bilmiyorum. Ancak bir keresinde köyünde diktiği ağaçların kimliği belirsiz kişiler tarafından kesildiğini yani katledildiğini anımsıyorum. Bu Arif Tekin’i ziyadesiyle üzmüştü.

*****

Belki de “Tekin” ailesinden bahsetmemiz gerekiyor. Çünkü Arif Tekin’in Abisi Turgutt Tekin, Milletveki oldu. Küçük kardeşi Kazım Tekin de yıllarca Adana atletizmine emek ve hizmet verdi. Bu arada kardeşlerden Hasan Tekin’i de unutmamak gerekir.

Arif  Tekin benim belirlemelerime göre, 1966 yılında Adana Vilayet Bürosu’nda çalışmaya başladı. Emekli oluncaya kadar da, 15 Vali ile çalıştı. Basın mensupları ile vilayet arasındaki köprüleri kurdu. Hiçbir gazeteci arkadaşımızı özellikle haber konusunda yalnız bırakmadı. Onların haberi en doğru ve şekilde yapmalarına vesile oldu. Bu yüzden de tüm basın çalışanlarının kalbinde taht kurdu. Ve efsane oldu.

Arif Tekin’in çalıştığını tahmin ettiğim Valilerin isimleri de şöyle. Umarım yanlış yapmamışımdır:

Mukadder Öztekin, Ömer Lütfi Hancıoğlu, Ali Rıza Aydos, Osman Meriç Nezih Okuş,  Alaettin Hüsnü Öskiper,  Lütfi Fikret Tuncel,  Tahir Gençağa,  Aydemir Ceylan,  Metin Dirimteki,  Hayri Kozakçıoğlu,  Erdoğan Şahinoğlu,  Fevzi Yetkiner,  Recep Birsin Özen,  Bekir Aksoy,  Naci Parmaksız,  Oğuz Kağan Köksal…

*****

İşte tanıştığımızdan bu yana, Vilayet ve bağlı kurşularından haber almamı kolaylaştıran –haber alma konsunda Adana’da çalışan hatta Adana dışından arayan tüm gazetccilere yardımcı olmuştur.-, işimi yapmama yardım eden, Çukurova Gazeteciler Cemiyetinin 110 numaralı üyesi. Arif Tekin böyle evliya gibi bir insan.  

Ekli fotoğrafta Arif Tekin’I, birkaç Adanalı gazeteci ile görüyorsunuz. Fotoğrafı ben çektim. Ancak ne zaman çektiğimi sormayın. Çünkü anımsamıyorum. Ama soldan itibaren, hepsinin adını sayabilirim. Arif Tekin, Kurtar Çakın, Musa Alkan, Semir Yalçın ve rahmetli Abdullah Bulca…    

Bu seferlik de bu kadar.

Kalın Sağlıcakla.

Pozantı Gazetesi’nde beni okumaya devam edin.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER