1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ARISOY, AVAN VE TAŞPINAR ARTIK ADANA SİYASETİNDE

ARISOY, AVAN VE TAŞPINAR ARTIK ADANA SİYASETİNDE
Bu haber 13 Mayıs 2019 - 9:09 'de eklendi ve 930 views kez görüntülendi.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDEKİ POZANTILILAR

ARISOY, AVAN VE TAŞPINAR ARTIK ADANA SİYASETİNDE

Adana Büyükşehir Belediyesi Komisyon seçimlerinde, CUMHUR İttifakı ağırlığını koydu. Komisyon Üyeleri ve Başkanlıkları seçiminde, ezici bir çoğunluğa ulaştılar. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar aynı zamanda, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanlığı görevini de yürütüyor.Diğer Belediye Başkanlarının ise, doğal üye olduğu mecliste, tüm ilçelerden gelen 78 üye, Adana’yı Büyükşehir de temsil ediyor.Büyükşehir Meclisinin, Nisan ayı içerisinde yapılan ilk toplantısında, Birinci ve İkinci Meclis Başkan Vekilleri seçimi yapıldı. Geçtiğimiz hafta içerisinde, Büyükşehir Belediye Meclisinde, İhtisas Komisyonu Üyeleri ve Başkanlıklarının seçimi yapıldı.

VE POZANTI’LILAR

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, doğal üye olması dolayısıyla, ihtisas komisyonlarında yasa gereği görev almadı. Pozantı Belediye Meclisinden, sırası ile Yusuf Arısoy, Durmuş Taşpınar ve Rafet Avan üye olarak, Büyükşehir Meclisinde yer aldılar. Geçtiğimiz hafta içerisinde yapılan, İhtisas Komisyonu Üyelikleri ve Başkanlık seçimlerinde, Pozantı Belediye Meclisi Üyeleri, Cumhur İttifakı listesinden, çeşitli Komisyonlarda Üye ve Başkan olarak yer aldılar.

SEÇİLENLER

Belediye Meclislerinde en önemli İhtisas Komisyonlarından biri olan, İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkan Yardımcılığına, Rafet Avan seçildi. Avan, aynı zamanda, Kentsel Yenileme ve Kent Estetiği Komisyonunda da, üye olarak yer aldı. Böylece Rafet Avan, aktif siyasete girdiği, 2019 yerel seçimlerinde, Pozantı’da olduğu gibi Adana da da, büyük bir siyasi ivme kazanmış oldu.

Adana Büyükşehir Belediyesi İhtisas Komisyonlarında, büyük başarı sağlayan, bir diğer Pozantı’lı siyasetçi ise, Yusuf Arısoy oldu.Bilindiği gibi Yusuf Arısoy, 2016 yılının ikinci yarısından itibaren, Ak Parti Pozantı İlçe Teşkilatı Başkanı olarak, yaptığı çalışmalarla adını, siyasi arena da kısa sürede duyurdu. Adana ve Genel Merkez’de de, adı bilinen ve çalışmaları takdir edilen, İlçe Başkanları arasında yer alan Yusuf Arısoy, 31 Mart 2019 Yerel Yönetimler seçimleri sonrası, Cumhur İttifakından 1. Sıradan, Pozantı Belediye Meclis Üyesi oldu.

Bu başarı kendisini, Adana Büyükşehir Belediye Meclisine taşıdı. Yapılan Komisyon seçimleri sonrasında Arısoy, çok önemli bir kurul olan, Plan ve Bütçe Komisyonunda Üye olarak yer aldı. Buna ek olarak da, Turizm ve Sanat Komisyonu Başkanı oldu. Devamında, Sosyal Hizmetler Engelliler ve Halkla İlişkiler Komisyonunda da, üye olarak yer aldı.. Büyükşehir Belediye Meclisinin, bir diğer Pozantı’lı üyesi olan Durmuş Taşpınar da, İhtisas Komisyonları seçiminde, bir Başkanlık ve bir Üyelik aldı. Durmuş Taşpınar, Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu Başkanı oldu. Yanı sıra, Kanunlar Komisyonunda üye olarak yer aldı. Böylece, bu üç Pozantı’lı siyasetç,i Adana siyasetinde adlarından söz ettirmeye başladılar. ÖZEL HABER: Hayriye Eroğlu

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER