1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ATAM BU VATAN SİZLERE MİNETTARDIR

ATAM BU VATAN SİZLERE  MİNETTARDIR
Bu haber 18 Mart 2019 - 16:54 'de eklendi ve 942 views kez görüntülendi.

ÇANAKKALE ZAFERİNİN YIL DÖNÜMÜNÜ YAŞAYACAĞIZ

ATAM BU VATAN SİZLERE MİNETTARDIR

Ulusal Kurtuluş Savaşımızın, başlangıcı niteliğini taşıyan, Milli Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Askeri dehasının en büyük eserlerinden biri olan, binlerce şehidimizin, kanları ve canları ile yazdıkları destanlar ile, bu vatanı bize emanet ettikleri, 18 Mart Çanakkale Şehitlerimizi, Anma ve Aziz hatıraları önünde saygı ile eğilme onurunun, bir yıl dönümünü daha olan bu kutsal günü, 18 Mart 2019 Pazartesi günü, tüm yurtta olduğu gibi, Pozantı da büyük bir gururla anacağız.

ÖNEMİ
Dünyanın, mazlum milletlerine örnek olan, Fransız, İngiliz, Kanada, Avusturya ve YeniZelanda’lı Askerleri, savaş gemileri ile birlikte, Çanakkale Boğazına gömen, Kahraman Mehmetçiklerimizin, Arı Burnu, Conkbayırı gibi, önemli müstahkem mevkileri savunurken, gösterdikleri yüreklilik, cesaretin yanı sıra, 250 Bin Şehit verdiğimiz, Çanakkale Savaşları, hala başta Amerika olmak üzere, diğer ülkeler de de, askeri bir taktik ve strateji dersi olarak, okutulmaktadır.

POZANTI’LI ŞEHİTLERİMİZ
Bu ölüm kalım savaşında, başta erzak azlığı, cephane yetmezliği gibi, çok önemli stratejik ihtiyaçlardan yoksun olan, Türk Ordusunu oluşturan, dedelerimizin, hiç bir engel tanımayarak, şahadet şerbetini içtikleri Çanakkale Savaşlarında, en fazla şehit veren yerlerin başında, Pozantı gelmektedir.Milli Mücadelenin Kalesi, Pozantı Gazetesinin İmtiyaz Sahibi, Tamer Ünal’ın Dedesi Mustafa Süllüoğlu’ da, diğer Pozantı’lılar gibi, Çanakkale Arı burnunda, şahadet mertebesine ulaşan, Kahraman Şehitlerimizden biridir.

PROĞRAM
Bu destanın yıl dönümü, 18 Mart 2019 Pazartesi günü, aşağıdaki program çerçevesinde, çeşitli etkinliklere anılacaktır.Saat 10.00’da Atatürk Anıtına, Kaymakamlık ve Belediyenin Çelenkleri konulacak. Devamında, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde, Şanlı Bayrağımız,göndere çekilecektir.Saat 10.15’de Şehitlik ziyaret edilecek, dua merasimi yapılacaktır. Atatürk Kültür Merkezindeki Programlar ise, Saat 10.30’dan itibaren, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak.

Şehitler için Kur-an Tilavetini, günün anlam ve önemini belirten konuşma takip edecektir.Çanakkale Savaşlarının anlatıldığı, slayt gösterisini takiben, şiirler okunacak.Devamında,Tiyatro ve Müzik gösterileri yer alacak. Haftayla ilgili olarak, okullarda yapılan etkinliklerde, dereceye giren öğrencilere, protokol tarafından ödülleri verilecek.Tarihimize destanlar yazdıran, Çanakkale Şehitlerimizin onurunu, bir yıl dönümü ile daha, yaşatmaya devam edeceğiz. ( Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER