1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ATAM: O Kadar ÖZLÜYORUZ Kİ…

ATAM: O Kadar ÖZLÜYORUZ Kİ…
Bu haber 18 Mart 2018 - 19:08 'de eklendi ve 1.058 views kez görüntülendi.

ÇANAKKALE’NİN KOMUTANI VE ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK

ATAM: O Kadar ÖZLÜYORUZ Kİ…

Ulu Önder, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşımızın, yol haritasının başlangıcı ve Askeri dehasının, büyük bir eseri olan, Fransızları, İngilizleri, Kanadalıları, Avusturalyalıları, Gelibolu ve Çanakkale de dize getirerek, Çanakkale Boğazını geçilmez kılarak, onlara mezar eden ve dünya ya bir tarih mirası olarak kalan, Çanakkale Savaşlarının 103. Yıl dönümünü, Atatürk’ün evlatları ve eserlerinin yılmaz savunucu TÜRK MİLLETİ olarak, bir kere daha gurur ve saygı ile andık.

Bu büyük Zaferden bir hafta önce de yine, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşımızla bağlantılı olarak Büyük Şairimiz, Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşımızın Kabulünün yıl dönümünü de yine, 12 Mart 2018 Pazartesi günü, aynı coşku ile anmıştık.

AKSAKLIKLAR…

Çanakkale Şehitler Haftasının, Programının düzenleyenlerinin, coşkusundan ve Ulusal düşüncelerinden, asla şüphemiz yok. Ancak, böylesi Kutsal ve Milli bir değerimizin, yıl dönümünde, bir gün önceden anons yapılarak, işyerlerine bayrak astırılmaması, bize göre, yetkililerden kaynaklanan, önemli bir aksaklıktır.Yanı sıra, Pozantı esnafı başta olmak üzere, vatandaşlarında ev ve işyerlerine kendiliklerinden, ŞANLI BAYRAĞIMIZI asmamaları da, böylesi KUTSAL bir güne yapılan, en büyük saygısızlıkların başında gelmektedir. Atatürk Anıtındaki tören, Kaymakam Taner Tengir ve Belediye Başkan Vekili Ebru Doğucu’nun, Çelenklerini koymaları sonrası, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile, sona erdi.

2.AKSAKLIK

Şehitler anıtında, İmam Hatip Okulu Müdür Yardımcısı, Yunus Zeytin’nin okuduğu, KUR-AN Tilaveti gözlerimizi yaşarttı. Zeytinin, sonrasında tüm şehitlerimizin aziz hatıraları için yaptırdığı Dua ve Fatiha da, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarının adlarının zikredilmeyişi, sadece bir unutkanlık değil, affedilmeyecek bir hatadır. Bu olumsuzluğa, Kaymakam Taner Tengir’in, tepki göstermemesinin yanı sıra, Atatürk’ün Kurduğu Cumhuriyet sayesinde, bugün devletin çeşitli kademelerinde, görev yapmakta olan, protokol mensuplarının da sessizce dinlemiş olmalarına, sadece bir vatandaşın gösterdiği tepki ise, sonuçsuz kaldı. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal, Şehitlik çıkışında tepkisini yüksek sesle dile getiren, bir başka isim oldu.

GEÇEN YIL’DA OLMUŞTU…

Affedilmeyecek kadar büyük olan, benzeri bir hatayı da, geçen yıl da, Müftü Vekilliği yapan, Osman Peksoy 18 Mart Şehitler Haftası ile ilgili dua da yapmıştı. Vatanı kanları ile sulayan, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı şehitlerimizin, anısına yaptırılan şehitlikte, yaptığı dua da, hiç yeri ve gereği yokken, konuyla ilgili, ne kadar bilgisini olduğunu bilmediğimiz, Lozan Anlaşmasını eleştiren, konuşması ile, tepkileri üzerine çekmişti.

KÜLTÜR MERKEZİNDEKİ TÖRENLER

Böylesi Ulusal günlerde, Başarılı ve Milliyetçi sunumları ile, dikkati çeken İmam Hatip Orta Okulu Müdür Yardımcısı, Ramazan Durmaz yine büyük takdir topladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrası, KUR-ANI KERİM okuyan, Pozantı Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi, Halit Yakut’ da, takdir görerek alkışlandı. Pozantı Anadolu İmam Hatip Lisesi Tarih Öğretmeni, Recep Kımış’ın ÇANAKKALE ve AFRİN’deki tüm şehitlerimizin, anısını günümüze taşıyan konuşması ve çeşitli yerlerinde buram, buram, ATATÜRK kokan mesajları izleyicilerden büyük bir alkış aldı. Bizde, kendisinin bu anlamlı konuşmasından dolayı, kutluyoruz. Sonrasında, yüzlerce öğrencimizin, İSTİKLAL MARŞIMIZI, yüreklerinde ve ruhlarında hissederek ve yaşayarak büyük bir coşku ile okumaları ise bu marşımızın değiştirilemeyeceğinin de heyecan dolu bir ifadesi oldu. Pozantı, Türkan İrfan Akün Çok Programlı Lisesi tarafından hazırlanan, Çanakkale Savaşlarının anlatıldığı, slayt sunumunda, Atatürk’e son derece az yer verilmesi de, günün anlam ve önemine uygun düşmedi.

YAŞI KÜÇÜK TAVRI BÜYÜKTÜ

12 Mart 2018 Pazartesi gün, bir yıl dönümünü yine birlikte andığımız, Milli Şairimiz, Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İSTİKLAL MARŞINI, küçük yaşına rağmen, büyük bir coşku ve heyecanla okuyan minik öğrenci, Hüseyin Efe Kılınç, bütün salonu kendisine hayran bıraktı. Sonrasında, İmam Hatip Orta Okulu Öğrencilerinden, Esin Nur Alıklı’nın, “ ŞEHİTTEN ANNEYE” Mektubunu, okuması da, duygu dolu anlar yaşanmasına, neden oldu.

AZ YER VERİLDİ

Pozantı, Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinin, hazırlamış olduğu Oratoryo, sunum ve mizansen olarak gayet güzel idi. Ama, Atatürk’e çok az yer verilmesi, bir savaşın Komutansız olarak kazanılmayacağını, sanki akla getirilmemiş gibi geldi.

Sonrasında, öğrencilerin yaptığı resim sergisi gezildi. Törenin son bölümünde ise, yemek ikramı ile, Çanakkale Şehitlerimizin, 103. Anma yıl dönümü Pozantı da, böyle bir ortam içerisinde anıldı.

Törenlere, Kaymakam Taner Tengir, Belediye Başkan Vekili Ebru Doğucu, Protokol Mensupları, Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcilerinden, Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Arıso, Ak Parti Meclis Üyelerinden Mehmet Bölge, Nigar Kartal, CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu ve CHP Belediye Meclis Üyelerinden Hasibe Gültepe ile İlçe Örgütü, Saadet Partisi Millet Vekili Adayı İsmail Aktaş, katıldılar.

EN ÇOK ŞEHİT POZANTI’DAN

Çanakkale Savaşlarında, Pozantı en fazla şehit veren, yerlerden birisi oldu. Sadece, Yeni Konacık Köyünden aralarında, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’ın Dedesi, Şeyh Oğullarından Süllüoğlu Mustafa olmak üzere, 13 yiğidimiz Arıburnun’da, Conkbayırın’da, şahadet mertebesine ulaştılar. Bu vesile ile, Afrin’ de ve kalleş pkk’nın kurşunları ile, Şehitlik mertebesine ulaşmaya devam eden, Kahramanlarımızla birlikte, bu vatan için, canlarını seve seve, veren tüm Şehitlerimize, ALLAH’tan rahmet diliyor. Aziz hatıraları önünde, bir kere daha saygı ile, eğilirken “NE MUTLU TÜRKÜM” diyoruz.

AİLELERE ÖZEL İLGİ

18 Mart Çanakkale törenlerinde, kalleş pkk’nın kurşunları ile, Şehit olan güvenlik güçlerimizin, ailelerine gösterilen özel ilgi ve onların protokol sıralamasında konuk edilerek, verilen manevi destekten dolayı, Kaymakam Taner Tengir’i de kutluyoruz.

ÖZEL HABER: TAMER ÜNAL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER