1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ATATÜRK CADDESİNDE TOZ VE ÇAMUR DEVAM EDECEK

ATATÜRK CADDESİNDE TOZ VE ÇAMUR DEVAM EDECEK
Bu haber 12 Haziran 2023 - 10:28 'de eklendi ve 430 views kez görüntülendi.

Büyükşehir Pozantı Asfalt İhalesini İptal Etti.  

ATATÜRK CADDESİNDE TOZ VE ÇAMUR DEVAM EDECEK

AKSAGAZ Firmasının başlattığı doğalgaz boru döşeme hattı çalışmalarında,  henüz sonlandırılamadı.  Hastane Caddesi üzerinde başlatılan, Alay ve Atatürk Caddelerin de  devam ettirilen, buralardan da ara sokaklara dağıtımı yapılan doğalgaz boru hattının, teknik nedenlerden dolayı, Adana Büyükşehir ve Pozantı Belediyelerine  henüz teslimi yapılmadığı öğrenildi.

VERİLMEDİ

 Döşenen borulara, henüz doğalgaz verilmemesi nedeni ile,  gaz kaçağı olup olmadığı da belirlenemiyor. Döşenmiş bulunan doğalgaz boru hatlarının üzerine de, geçici olarak dökülen  mıcırda,  çamura  ve toza sebep olduğundan, vatandaşlar  açısından eza ve cefa olmaya devam ediyor.  

İHALE

 Pozantı da Ana Caddelerin bakım ve onarımından  sorumlu olan Adana Büyükşehir Belediyesi, doğalgaz boru hattı döşenmesi için kazılan ve üstü geçici olarak mıcırla kapatılan caddelerin, üzerine kapatmak  üzere geçtiğimiz ay içeresinde bir  sıcak asfalt ihalesi yaptı.

ARTIŞ

14 ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra başlayan zamlar ve fiyat artışları,  Büyükşehirce ihalesi yapılan, asfalt fiyatını da büyük ölçüde etkiledi. İhaleyi alan firma, eski fiyat üzerinden caddelere sıcak asfalt döşeyemeyeceğini belirterek, fiyat artırımı istedi. Bu zam talebini çok yüksek bulan, Adana Büyükşehir Belediyesi Yol İşleri Müdürlüğü yapmış olduğu, sıcak asfalt  ihalesini iptal etmek zorunda kaldı.

YENİ İHALE

Öğrendiğimize göre, Adana Büyükşehir Belediyesi Yol İşleri Müdürlüğü, artan fiyatlar üzerinden, yeni bir ihale çalışmasını başlattı. Yasaya göre, yapılacak olan ihalenin 15 gün önceden gazeteler aracılığı ile, ihale ilanı vererek duyuru yapması gerekiyor. Bu durumda, fiyat tespit çalışmaları ve diğer teknik konuların incelenerek, karara bağlanması  zaman alacak olup,  ihalenin yapılma tarihi ise, asgari 20 günü bulacaktır. 

 BİR AY

Buna  göre, Atatürk,  Alay ve Hastane Caddeleri  üzerine,  sıcak asfalt  döşenerek kaldırımların onarımı çalışmalarının başlaması için, yaklaşık bir ay süre gerekiyor. Bu durum göz önüne alındığında, özellikle Atatürk Caddesinde vatandaşlar ve işyeri bulunan esnaflar, bozulan kaldırımların yanı sıra,  bir ay daha toz ve çamur çilesi çekecekler. İlgili firmanın da,  doğalgaz boru hattı  döşeme  çalışmalarını  henüz sonlandırılamadığı için, gaz kaçağı olup olmadığı henüz  belli olmadığından  dolayı,  teknik tesliminin yapılamadığı iddia ediliyor.  

AYNI DURUM

Pozantı Belediyesine ait olan ara sokaklardaki, boru hattı döşenmesinden kaynaklanan yollar  ve kaldırımlardaki bozuklarında onarılarak, yeniden kilitli parke taşı  döşenmesi de,  firmanın iş bitiş teslimi sonrası yapılacağından, vatandaşlar bu yollar üzerinde de aynı sıkıntıyı çekmeye devam edecekler.  ( TAMER ÜNAL)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER