1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİNE “MUSTAFA ÇAY DAMGASI”

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİNE  “MUSTAFA ÇAY DAMGASI”
Bu haber 06 Nisan 2020 - 11:22 'de eklendi ve 796 views kez görüntülendi.

Hayal ve Rüyaların Salonu, Nisan da Hizmete Girecek.

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİNE “MUSTAFA ÇAY DAMGASI”

Hayaller düşüncede kalırsa “HATIRA” gerçeğe dönüştürüldüğünde ise, “ESER” olur. Hatıralar unutulur. Ama eserler ise, daima yapanın adı ile anılır. İşte, böyle bir hayal Pozantı’da, gerçekleştirilmek üzere.

Bundan 27 yıl önce, dönemin Belediye Başkanı Şemsettin Ünver tarafından yaptırılan ve günümüze kadar kalıcılığını sürdüren, ancak zamanla yıpranan ve kullanım alanı olarak, artık yeterli olamayan, Atatürk Kültür Merkezi artık kısa bir süre sonra, Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, kalıcı bir eseri olarak anılacak ve konuşulacak.

BÜYÜK HEDEF

Çay’ın aralıksız üçüncü dönem Belediye Başkanlığındaki, en büyük hedeflerinden birisi ise, Atatürk Kültür Merkezinin restorasyonu idi.

Konuya günlerce kafa yordu.  Kendince çeşitli projeler çizdi. Teknik bazı bilgiler aldı. Ve geçtiğimiz ay içerisinde de, koskoca dozeri, Kültür Merkezinin duvarı yıkarak, içeri taşıdı. ve restorasyonu başlattı.

Salonun kaba inşaatının tamamını, Belediyenin inşaat ekibi ve araçları yaptı. Boya ve diğer ince işler için ise, Başkan Çay sıkı pazarlıklar yaptı. Her geçen gün, giderek şekillenen Atatürk Kültür Merkezini, kendisiyle birlikte gezdik. Yapılmakta olan çalışmaların, artık sona yaklaşıyor olmasının heyecanını, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay  Belediyenin Mimari İşlerinden Sorumlu ve Proje Danışmanı Gökçe Türkoğlu ve Arkadaşı Peyzaj Mimarı Gülin Ekiz Ongün birlikte yaşadık.

DIŞ CEPHE

Atatürk Kültür Merkezinin dış cephesinde, yıllanmış yıpranmışlık artık görülmüyordu.  

O, eski Kültür Merkezi artık yoktu.  Dış cephedeki doğanın tahribatı yenilenen duvar sıvaları ile, tamamen kapatılırken yerden bir metre yükseğe kadar yöreye özgü gülek taşları ile örülerek, gözü okşayan dekoratif görüntü, sağlanmıştı. Binanın ön bölümünde ise, “Atatürk Kültür Merkezi” ibaresi iki satıra bölünerek, görüntü büyüklüğü sağlanmıştı.  

İÇ SALON

Giriş kapısından içeriye, adım atmamızla birlikte, duvarlardaki beyaz boyanın yarattığı ferahlık, insanın içini açıyordu. Binanın önceki halinin, basık ve loşluğu artık yoktu. Yaratılan geniş ve ferah alan, içeri girecek olanlara daha şimdiden, “ HOŞGELDİN” diyor gibiydi.

BÜYÜK HEYECAN

Belediye Başkanı Mustafa Çay, Atatürk Kültür Merkezi binasının iç bölümünde yapılmakta olan çalışmaları, bize büyük bir heyecanla anlattı.  Duvarlara, dikdörgen şekli verilerek, iki ayrı görüntü  kazanılmış olup, beyaz duvarın içindeki bu oluşumda, kullanılan  açık sarı renk  ile, görüntü rahatlığı yaratılmıştı.

Tavanın yenilenerek,  geniş bir daire ile alçıpen yapılması, farklı renklerden oluşan ışık sistemi  ile, tavan -taban taşınarak, apayrı bir görsellik oluşturulmuştu. Salonun iç dekorasyonunda gözleri yormayan ışık sistemine, aynı şekilde uyum sağlayacak olan yeni ses sistemi  ile, bir bütünlük oluşturulmuştu.

GELİN – DAMAT TAHTI

Salonun her cephesinden görülebilen ve hafif bir yükselti ile, davetlilerden ayrı tutulan GELİN- DAMAT tahtı ise,  genç çiftlerin hayat başlangıcındaki mutluluklarının yaşamaya başladıkları, en önemli mekan oluyordu.

Yeni masalar, yeni sandalyeler, her masaya sarı rengin hakim olduğu vazolar ve  diğer yenilenmiş tüm  askesuarlar,  kültür merkezi salonunu, bir rüya alemine taşıyordu. Orkestra ve sanatçıların yer alacakları, bir metrelik yükseltisi ile sahne bölümü ve boydan boya yer alacak olan kadife perde,  bu yenilemeler arasında, önemli bir mekan oluşturuyordu. Yanı sıra, sahnenin hemen arkasın da sanatçılar içinde, bir dinlenme odası ve tuvaleti de, dikkat çeken bir yenilikti.  

GELİN -DAMAT ODASI

Belediye Başkanı Mustafa Çay, yapımı devam etmekte olan ve Nisan ayı sonunda hizmete girmesini planladığı, Atatürk Kültür Merkezinin, bu oluşumunu büyük bir heyecanla bize anlatırken,  Pozantı’ya yeni bir eser kazandırıyor olmanın mutluluğu da, gözlerinden  belli oluyordu.

Salona giriş bölümünün, hemen sol tarafında yapılan bir yenilik ise, tefrişi yapılmakta olan,  GELİN- DAMA dinleme odası idi.

Çay, ayrıca Atatürk Kültür Merkezin de, bundan böyle bir yönetici ile, bir hizmetlinin devamlı olarak bulunacağını, mesai saatlerinde  açık tutularak, vatandaşların talep ve isteklerine, cevap verebileceğini söyledi.  

ESERLERE DEVAM EDECEĞİM

Atatürk Kültür Merkezin de, devam etmekte olan modernizasyon çalışmaları arasında, tuvaletlerin de, çok daha modern ve hijyenik hale getiriliyor olması, bu yenilenmenin önemli bir bölümü olarak dikkat çekiyordu.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, açıklamasının son bölümünde ise, “Bir Hayali ve Bir Rüyayı, Gerçeğe Dönüştürdüm. Yeni ekipmanlar geldi. Restorasyonun tamamlanması sonrası, iç düzenleme yapılarak,  Atatürk Kültür Merkezi  artık, mutlukların yaşanacağı  modern bir sosyal tesis alanı olacaktır.

ÇAY DAMGASI

Bu eseri Pozantı ve Pozantı’lıya kazandırdığımda dolayı da, çok mutluyum. Çünkü, Pozantı’lı her şeye layıktır. Ben bir  “Pozantı Sevdalısı” olarak da, hizmetlerime aralıksız  devam ederek, ilçeme kalıcı eserler kazandırmayı, sürdüreceğim” dedi.

Bundan böyle, artık Atatürk Kültür Merkezi yenilenmiş hali ile, Mustafa Çay damgası altında, hayallerin ve rüyaların gerçek adresi olacak.   

ÜNAL DİNLEDİ, EROĞLU HABERLEŞTİRDİ.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay bu açıklamaları Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’a paylaşırken,  Fotoğraf çekimi ve Haberi yapma görevi ise, Gazetemiz Yönetici Muhabiri Hayriye Eroğlu’na düştü.   ( Özel Haber : HAYRİYE EROĞLU)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER