1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ATATÜRK’ÜN ESERİ CUMHURİYET GÜNEŞ GİBİ PARLIYOR.

ATATÜRK’ÜN ESERİ CUMHURİYET GÜNEŞ GİBİ PARLIYOR.
Bu haber 29 Ekim 2018 - 15:28 'de eklendi ve 1.273 views kez görüntülendi.
  1. Yıl Dönümünde Özlemle Kutlandı.

ATATÜRK’ÜN ESERİ CUMHURİYET GÜNEŞ GİBİ PARLIYOR.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, “ En Büyük Eserim” diyerek nitelendirdiği, “ CUMHURİYET’in” İlanın 95. Yıl dönümü, giderek artan büyük heyecan ve coşku içerisinde, yurt genelinde kutlanıyor. Pozantı’da da, CUMHURİYET BAYRAMI’mızı kutlama törenleri, 28 Ekim 2018 Pazar gün Saat 13.00’de başladı. İlçenin yeni Kaymakamı Muammer Sarıdoğan’ının, Pozantı’ya atanması sonrası katıldığı, ilk resmi tören olan Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, Atatürk Anıtına Çelenk koydu. İkinci Çelengi koyan ise, Belediye Başkanı Mustafa Çay oldu.

Buradaki törene, protokolün yanı sıra, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile, öğrenciler, öğretmenler ve bir gurup vatandaş da hazır bulundular. Kutlama törenlerinde, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde, Şanlı Bayrağımız göndere çekildi. Cumhuriyet törenin ilk bölümü burada sona erdi. Buradaki törenin sunuculuğu ise, Türkan İrfan Akün Çok Programlı Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Murat İnce yaptı.

İKİNCİ GÜN

ATATÜRK’ün dehasının en büyük eseri ve dünya ülkelerinin örnek olan, Cumhuriyetimizin ilanın 95. Yıl Dönümü, ikinci gün düzenlenen etkinliklerle devam etti. 29 Ekim 2018 Pazartesi gün, Saat 9.30’da Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan, makamında tebrikleri kabul etti. Saat 10.00’da, 25 Mayıs Meydanındaki törenlerde, Kaymakam Muammer Sarıdoğan ve Belediye Başkanı Mustafa Çay, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Devamında, Saygı duruşu sonrası İstiklal Marşı eşliğinde, Şanlı Bayrağımız göndere çekildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Kaymakam Muammer Sarıdoğan yaptı. Şehit Sefa İzbudak Ortaokul öğrencisi Ayşegül Dönmez, “Akdenize Doğru” adlı şiiri okudu. Atatürk İlkokulu Öğretmenlerinden, Eylem Avşar Koordinatörlüğünde, müzikli dans gösterisi yapıldı. Yine, Şehit Sefa İzbudak Ortaokul Öğrencisi Ali Can Bozan, “ Atatürk ve Cumhuriyet” adlı şiirini okudu. Cumhuriyet İlkokulu Öğretmeni Selma Akün Taytaş Koordinatörlüğünde, müzikli dans gösterimi sunuldu. Şehit Sefa İzbudak Ortaokul Öğrencisi Siraç Sayın, “ Bize Sorarsanız Çocuklar” adlı şiirini okudu. Yine aynı okuldan Öğretmen Sibel Ege Köker Koordinatörlüğünde, Öğrenci korosu şarkılar söyledi. Devamında, okullar arasında yapılan yarışmalarda, dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Son bölümde ise, Kaymakam Muammer Sarıdoğan ve Belediye Başkanı Mustafa Çay tarafında selamlanan geçit resmi sonrası Şehit Sefa İzbudak Ortaokulu tarafından hazırlanan, “ ATATÜRK VE CUMHURİYET” adlı resim sergisi ile, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri sona erdi.

Haber: Hayriye EROĞLU

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER