1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

AVAN: “GENÇLERİMİZİ MADDE BAĞIMLILIĞINDAN KURTARMA MÜCADELESİ VERİYORUZ”

AVAN: “GENÇLERİMİZİ  MADDE BAĞIMLILIĞINDAN KURTARMA MÜCADELESİ VERİYORUZ”
Bu haber 13 Haziran 2022 - 9:50 'de eklendi ve 518 views kez görüntülendi.

Pozantı Ülkü Ocakları Başkanı ” KURBEY AVAN’DAN” Açıklama:

GENÇLERİMİZİ MADDE BAĞIMLILIĞINDAN KURTARMA MÜCADELESİ VERİYORUZ”

Pozantı Ülkü Ocakları Başkanı Uğur Kurtbey Avan, göreve başlaması sonrası yaptığı çalışmalarla ilgili olarak, büromuzu ziyaret etti.  Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’a,  yaptığı ve yapacağı çalışmalarla ilgili olarak, aşağıdaki açıklamalarda bulunarak, şunları söyledi:

DOKUNACAĞIZ

“Başta, iklimsel değişiklikler ve bunların yarattığı sorunların yanı sıra, sosyal ilişkilerimizde giderek zayıflamaktadır. Toplumlar da var olması gereken, karşılıklı insani ilişkilerin yerini televizyon, internet ve telefon alışkanlığı almakta, bunun sonucu olarak da, insanlar yalnızlaşarak arayış içerisine girmektedirler.

Biz Ülkü Ocakları olarak, Ülkemiz Gençliğinin ideallerine ve onların düşüncelerine dokunarak, zihni ve fikri yönden eğiterek, onları yükseltmek istiyoruz. Bu çalışmalara, Pozantı da satranç şampiyonası düzenlemekle başladık. 40 yakın gencimizin katılım sağladığı bu turnuvaya, gençlerimizin aileleri de, manevi yönden büyük destek veriyorlar.

OKUMA ALIŞKANLIĞI

Başlattığımız bir diğer çalışma ise, gençlerimize kitap okuma alışkanlığını kazandırmaktır. Bundaki amacımız, okul çağındaki öğrencilerimizi sanal ortam, internet ve telefon bağımlılığından kurtarmaktır. Bununla ilgili olarak, Ortaöğretim düzeyindeki öğrencilerimize, Ülkü Ocakları Genel Merkezimizin hazırlamış olduğu, yayınlar arasında yer alan, “ Türk Büyükleri” serisi setinin dağıtımını yaparak başladık.

Ayrıca İlkokul Öğrencilerimize de, boyama kitapçıkları hediye ettik.  Yanı sıra da, toplantılar yaparak okuma alışkanlığının kazandırılması konusunda da, sözlü seminerler verdik.”  

BAĞIMLILIK

Ülkü Ocakları Pozantı Başkanı  Uğur Kurtbey Avan, madde bağımlılığı ile ilgili olarak da, yaptıkları çalışmalar hakkında şunları söyledi:

“Türk Gençliğimizin, madde bağımlılığı ve uyuşturucu ile tanışmalarını önlemek ve onları bu beladan uzak tutmak amacıyla, haftalık sportif faaliyetlerimiz var. Bunlar arasında Voleybol, Futbol, Basketbol, ilk etapta başlattığımız sportif etkinliklerdir.  Zamanla, bu etkinlik alanını genişleterek farklı spor dallarında da, faaliyet göstereceğiz.

Gençlerimizi, sevgi ve saygı ortamında birbirleriyle daha iyi kaynaşmalarını sağlamak için, düzenlediğimiz sosyal etkinler arasında, toplu geziler ön planda yer alıyor. Bu amaçla, Belemedik Piknik Alanına düzenlediğimiz bir gezide,  büyük ilgi gördü.” Dedi.

İTİNA GÖSTERİYORUZ.

Ülkü Ocakları Pozantı Başkanı Uğur Kurtbey Avan, Ulusal günlerimize verdikleri önemle ilgili olarak da, şu görüşlere yer verdi:

“Milletimizin Tarihine Şehitlerimizin kanları ile yazdığımız, Ulusal günlerimizin yıl dönümleri, Türk Gençliğine bırakılan onurlu miraslardır. Pozantı Ülkü Ocakları olarak da, biz böyle günlerde, yapılan törenlerde toplu olarak hazır bulunuyoruz. Yanı sıra da, böylesi günlerle de ilgili olarak, açıklayıcı bilgileri gençlerimizle paylaşıyoruz.” dedi.

MORAL TAKVİYESİ

Başkan Avan Ülkü Ocaklarının, Türkiye Genelinde farkındalık yaratmak için, çeşitli çalışmalar yaptığını, Pozantı da da bunun devam ettirildiğini belirterek, şunları söyledi:

“Engelliler haftasında, ilçemizde bulunan rehabilitasyon merkezini, Ülkücü Gençlik olarak ziyaret ettik. Onlara,  Genel Merkezimin hazırladığı kitap setleri ve boyama kitapçıklarını hediye ettik.  Kendilerine, hepimizin de beklenmedik bir anda, engelli olabileceğimizi söyleyerek, içinde bulundukları ortamı paylaşarak, moral takviyesinde bulunduk.”

KUŞ KAFESİ

Pozantı Ülkü Ocakları Uğur Kurtbey Avan, sokak hayvanları ve doğadaki diğer canlılarla ilgili olarak da, yaptıkları çalışmaları  aşağıdaki şekilde özetledi:

“Sokak hayvanlarının, bizim sevgimize ve beslememize ihtiyaçları vardır. Onlara, bu duygular içerisinde yaklaştığımız da da, kendilerinin bize gösterdikleri sevgi karşısında, duygulanmamak mümkün değil. 

Sokak hayvanları ile iletişim kurma konusunda da, gençlerimizle eğitici toplantılar yapıyoruz. Bir diğer önemli çalışmamız ise, ormanlık ve ağaçlık alanlara astığımız kuş kafesleridir.  Doğadaki kuşlar bu hazır evleri görünce, yuva yapma zahmetine girmeden, ürüme çalışmalarını başlatmaktadır. Yanı sıra, beslenmeleriyle  ilgili yaptığımız yemleme çalışmaları da,  kuş türlerinin sayılarının giderek armasını sağlayan, önemli faktör olmaktadır. Önümüzdeki günlerde de,  toplu bir kültür etkinliği yapmanın, hazırlıklarını da sürdürüyoruz” dedi.

MORAL AŞILADI

Ülkü Ocakları Pozantı Şube Başkanı Uğur Kurtbey Avan, Ülkü Ocakları Adana İl Başkanı Cem Tutsay’un, tüm bu çalışmalara büyük destek verdiğini, bunun da Pozantı’lı gençlere büyük bir moral aşıladığını sözlerine ekledi.  ( Haber Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER