1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“AYIPTIR, YAZIKTIR, GÜNAHTIR, YETER ARTIK YETER”

“AYIPTIR, YAZIKTIR, GÜNAHTIR,  YETER   ARTIK   YETER”
Bu haber 12 Nisan 2021 - 10:21 'de eklendi ve 835 views kez görüntülendi.

Kurtuluş Mahallesi Sakinlerinin İsyanı:

“AYIPTIR, YAZIKTIR, GÜNAHTIR,  YETER   ARTIK   YETER”

Pozantı’nın Kurtuluş Mahallesi, başta alt yapı olmak üzere, Belediye hizmetlerinden en az faydalanan bir yerleşim yeridir.

20 yılı aşkın bir süredir, taşan kanalizasyon kokusunun yanı sıra, çevreye yaydığı pis suları mikrop yuvası olarak kullanan sivri sineklerin, verdiği rahatsızlığı çözen siyasetçi ise, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar oldu. Karalar, önce Pozantı’ya geldi. Kurtuluş Mahallesinde incelemelerde bulundu. ASKİ’ye verdiği talimatla, kanalizasyon yapımını başlattı.

YAPMADI

Öncesi ise, İki Buçuk Dönemdir Pozantı Belediye Başkanlığını yürütmekte olan ve kendi  evi de aynı mahallede bulunan, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Bütünşehir yasasının uygulanmaya başlandığı, 2014 yerel seçimleri sonrası, Büyükşehir  Belediye Başkanı Partilisi Hüseyin Sözlü döneminde bile, bu mahallenin kanalizasyon sorununa çözüm getirilemediği gibi, mahalle arasındaki sokaklar da, uzun süre toz ve çamur dan  geçilemez olmayı sürdürdü.

İSYAN ETTİRDİ

Kurtuluş Mahallesi sakinlerinin, sanal ortam aracılığı ile, manşetimizde paylaştığımız gibi,   “AYIPTIR, YAZIKTIR, GÜNAHTIR, YETER – ARTIK – YETER” isyan cümlesi ile, tren yolunun ikiye böldüğü ve telle çevreli bulunan tren hattından, karşılıklı geçişin imkansız kılındığını, demir yolu üzerinde  bulunan yüksek gerilim hattının, çok büyük tehlikeler yarattığını, alt geçit olmadığı için, vatandaşların telle çevreli bulunan koruma duvarının üzerinden aşmaları halinde de, üzücü ve ölümlü kazaların yaşanabileceğini belirterek, en kısa zamanda, birkaç adet alt geçit yapılmasının, kaçınılmaz hale geldiğini belirtiler. Aynı mahallede oturan Sami Dinç adlı bir vatandaş, mahalle sakinleri adına, aşağıdaki paylaşımı yaptı:

“Sayın YETKİLİLER….

Kaderine, bu kadar terkedilmiş bir başka mahalle görmedim. Adı gibi, Kurtuluşumuz olur inşallah Kurtuluş Mahallesinde, karşılıklı geçiş yapılamadığı için, tren yolu altına, yarından itibaren acil olaraktan, OKUL,CAMİ, FIRIN, BAKKAL,MANAV vb. yerleri açmanız hâsıl olmuştur.

NE BİTMEZ PROJE İMİŞ…

Anında, haber vermeden yaklaşık 2 km uzunluğunda yer alan mahalleyi, yüksek gerilim hattı bahane edilerek, alt yapı oluşturulmadan, Berlin Duvarı, Pencap Eyaleti gece konduları gibi, ikinci kez kapatıldı.. KADERİMİZ ne edelim demeyeceğim. Ben, TCDD sınırları içerisinde yer alan mahalleyi zamanında yerleşim yeri olarak izin verildiğine göre, yaşama hakkı olaraktan bu soruna, acil olaraktan çözüm bulunmasını rica ediyorum. Bana, proje aşamasında falan demeyin. Sene 2016, şahsi gayretlerim ile, TCDD yetkililerinden, resmi twetter adresinden almış olduğum cevap nedir biliyor musunuz? ALT GEÇİT PROJE AŞAMASINDA. Ne bitmez PROJE imiş meğerse…

Eğer ,yüksek gerilim hattı RİSK taşıyor ise, HEMZEMİN geçidini ne edeceğiz. Yayalara araçlara da kapatın o zaman. 2 Km’lik alanda bizlere acımışlar, çok şükür lütfedip, HEMZEMİN geçidi ile, TÜNEL çıkışında geçiş yeri bırakmışlar. Teşekkürler demeyeceğim.

ALLAH göstermesin. Bir kaza olursa vebalini çekecek iseniz, Amenna. Siyasi yarış yapmayın. El atın. Burada yaşayanlarda, sizlerin seçmeni. İşinize geldiği anda, bürokratik işleri, nasıl çözdüğünüzü iyi biliyorum. Neymiş efendim? tel örgüleri kaldırın diye akıl veren çözümsüz insanlar, 10 yaşında biri, TCDD Taşımacılığa ait, bir söğüt ağacının dallarını kesti diye, 8 yıl mahkeme kapılarında, şahit olaraktan gezdirildim. Ö çözüm değil. Yarın bir gün seçim zamanında, herkesin yüzü olsun HAYDİ çözüm üretelim. MAVRA dinlemekten yoruldum artık.” Sami Dinç’in, sanal ortamdan yayınladığı bu açıklamasına, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, aşağıdaki yorumu yaptı:

ÇAY AÇIKLAMA

Değerli kardeşim. 3 adet yaya alt geçidi yapılması için, DDY ile mutabakat sağlamıştık. Bunlardan bir tanesi Mustafa Boz ile, Mustafa Süllü evinin, karşı olduğu bölge. Birisi Ali İledin (Arap Ali) Evi ile, Buzdolapçı Yılmaz’ın evinin karşılığıdır. Diğeri ise, Boyacı Kenan Aydın’nın evinin olduğu bölgeydi. Yüksek gerilim nedeniyle, can güvenliği gerekçesi ile kapatmadan, İlgili Belediye olarak yetkimizde, bilgimizde yoktur. Ancak, Belediyemize DDY tarafından hazırlanan, yaya alt geçit projesi yeni gelmiş ve 3 gün önce, Adana Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığına gönderilmiştir. 12 Nisan Pazartesi Günü, gerçekleştireceğimiz Adana Büyükşehir Belediye Meclisinde, Gündem dışı söz alarak, bu konuyu gündeme taşıyacağımı, kamuoyuna saygı ile arz ederim.”

NİYE BEKLEDİN?

Pozantı Gazetesi olarak, Mustafa Çay’a sorumuz ise, kendi evinin de bulunduğu, Kurtuluş Mahallesinin böylesi önemli bir sorununa, sürdürmekte olduğu 2.5 Dönemlik Belediye Başkanlığı süresin de, neden bir çözüm getirip veya getiremediğidir. Bir diğer sorumuz Meclis Üyelerine. Oylarını aldığınız bu mahalle halkının, sorununu neden meclise taşımıyorsunuz?   ( Haber: Tamer Ünal)  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER