1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Az Gündemli ÇOK HAREKETLİ Toplantı

Az Gündemli ÇOK HAREKETLİ Toplantı
Bu haber 05 Kasım 2018 - 12:06 'de eklendi ve 888 views kez görüntülendi.

Az Gündemli ÇOK HAREKETLİ Toplantı

MECLİSİN DÖRT TOPLANTISI KALDI

Pozantı Belediye Meclisi olağan toplantısını, 1 Kasım 2018 Perşembe gün yine saat 14.00’de yaptı. Böylece, meclisin Aralık, Ocak, Şubat ve Mart ayı toplantısı sonrası, görevi sona erecek.   31 Mart 2019 tarihinde seçilecek olan, yeni meclis ve yeni üyeler görevi devir alacaklar.

MADDELER

Mustafa Çay’ın Başkanlık ettiği, meclis dört gündem maddesi ile toplandı. Başkan Çay’ın isteği doğrultusunda, Şehit Babası Kasım Sabancı’nın talebi ile, Zafer Mahallesindeki Merve Sokağın adı, Şehit Zafer Sabancı olarak değiştirildi. 3. Madde ise, Yeni Konacık Mahallesinde bir ada bulunan, toplam 9 parselin 1/1000 ölçekli İmar Plan Tadilatı görüşülmesinde, hayli hareketli anlar yaşandı. Hasibe Gültepe, Zeki Bülbül, Mehmet Erdem, İlkay Pancar, Adil Çakmakçı ‘dan oluşan İmar Komisyon Üyelerinden, Erdem ve Pancar dışında, olumsuz görüş belirtmeleri sonrası, bu madde meclis tarafından da, geldiği şekli ile, RED edildi.

HAREKETLİ GÜNDEM

Oylama da Ak Partili Üyelerden, Mahmut Sezer ve Duran Ali Değirmenci Çekimser kaldı. Aynı partili Mehmet Yurtçu ise, oylama öncesi dışarı çıktığı için oy kullanmadı. Bu madde ile ilgili diğer sürpriz ise, MHP’li Üye Sami Baysal’ın, Ak Partili üyelerle birlikte olumlu oy kullanması idi. Oylama sonrası, bu madde Başkan Çay’ında desteği ile, 7- 5 Komisyondan geldiği olumsuz şekli ile, kabul edildi. Gündemin 4. Maddesi ise, Alpu Mahallesindeki bir parselin, 1/1000 ölçekli İmar Plan Tadilatı, İmar ve Birleşik Komisyona sevk edildi. 5. Madde ise, Zafer Mahallesindeki, Belediye ye ait arsanın satışı için, Encümene ve Başkana yetki verilmesi şeklinde oldu. Gündem dışı olarak gelen, bir önerge doğrultusunda, Küçük Tekir Mahallesindeki, Belediye’ye ait bir arsanın satışı, komisyona havale edildi.

BELEMEDİKE YOĞUN TALEP

Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, gündem maddelerinin görüşülmesi sonrası, meclise bilgilendirme sunumu yaptı. Ağırlıklı olarak, Belemedik’in Turizme açılarak, doğaya kavuşturulması yolunda yapılan, çalışmalarının yanı sıra, 2. Doğa Fotoğrafları Sergisinin, Türkiye çapında yankılandığını söyledi. Önümüzdeki haftalar içerisinde, Hatay’ın İskenderun ilçesinden kalkacak olan, altı vagonluk özel bir trenle, ziyaretçilerin geleceği ve Belemedik’in yine, gündem olacağını ifade etti. Ayrıca, 400 kişilik bir kamp gurubunun da, geleceğini sözlerine ekleyerek, Pozantı’lı esnafın o günlerde, Belemedikte stant açmalarını önerdi.

SERGİLENECEK

8 -9 Kasım 2018 Tarihileri arasında, Şehit Ailelerince düzenlenen, şehitlerimizin kendilerine ait özel eşyalarının, Atatürk kültür Merkezinde sergileneceğini, Pozantı’lı Şehidimiz, Erhan Konuk’unda yine, bu sergide özel eşyalarının yer alacağını belirterek, tüm Pozantı’lıları bu sergiye ziyarete davet etti.

BİLİYORUM

Belediye Başkanı Mustafa Çay, meclisteki sunum konuşmasında, İnönü Caddesinin durumunu gayet iyi bildiğini, Belemedik çalışmaları nedeni ile, buraya gerekli ilgiyi gösteremediklerini belirterek, çalışmaların bu hafta içerisinde başlatılacağını, yolun kazılıp alt yapısı yapıldıktan sonra, sıcak asfalt döküleceğini söyledi.

ASLFATSIZ PARKESİZ YOL KALMADI.

Köy yolları ile ilgili de, bilgilendirme de bulunan Başkan Çay, nerede ise, asfaltsız ve parkesiz yol kalmadığını, bazı yerlerde duvar çalışmalarının sürdürüldüğünü açıklayarak, meclisin kendisine gösterdiği, destek ve katkılarından dolayı da, teşekkür etti. HABER MERKEZİ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER