1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE TOPLANTISI  YAPILDI.

BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE TOPLANTISI  YAPILDI.
Bu haber 18 Kasım 2019 - 15:49 'de eklendi ve 702 views kez görüntülendi.

İletişim Başkanlığı Adana İl Müdürlüğü Düzenlendi.

BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE TOPLANTISI  YAPILDI.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı, İletişim Başkanlığı Adana İl Müdürlüğünce düzenlenen, “ Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı”  konulu toplantı  Adana Öğretmeni Evi konferans salonunda yapıldı.

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi ile, ortak olarak düzenlenen, “ Bağımlıkla Mücadele Eylem Planına” yönelik haberlerin yazılma tekniği ile ilgili toplantının,  ilk konuşmacısıİletişim Başkanlığı Adana İl Müdürü Mustafa Keleş oldu. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve bir bölüm gazetecinin katıldığı konferansta, İl Müdürü Keleş İletişim Başkanlığı Adana İl Müdürlüğünün, çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Bölge Müdürlüğüne bağlı illerde, Sarı Basın Kartı Sahibi Gazetecilerin ve bu illerde  yayınlanan, gazetelerin sayıları ile ilgili bilgi verdi.

Konferansın  diğer konuşmacısı ise, Çukurova Üniversitesi İletişim  Fakültesi Dekanı Profesör Dr. Nüket Elpeze Ergeç  oldu.

Gazetecilerin, uyuşturucu ile ilgili haber yapmalarının, son derece önemli olduğunu,  toplumdan soyutlanacak kelimelerin ve cümlelerin kullanılmaması gerektiğini, uyuşturucu ifadesi yerine bağımlı kelimesinin, kullanılmasının çok daha uygun olacağını belirterek, şunları söyledi: “ Üzücüdürki bağımlılık oranı, ülkemizde de giderek artmaktadır.  Bu haberlerin yazılımında sarhoş, tinerci, esrarkeş, hapçı gibi ifadelere yer verilmemelidir. Dramatik görüntülerin yanı sıra,  bağımlı kişilerin aileleri  asla teşhir edilmemelidir. Haber ve görsellerde bağımlıları, fotoğraflarla teşhir etmeme yolunu tercih etmeliyiz.Uyuşturucunun, birey üzerindeki geçici etkilerine, yer vermemeye çalışalım.  Uyuşturucunun kullanılışını tasvir eden, ayrıntıları vermekten kaçınalım.  Uyuşturucu kaçakçılığını, yüksek kar getiren bir iş olarak sunmayalım. Uyuşturucu ile mücadele de, bireylere ilişkin haberlerin mesajları ve içerikleri çok önemlidir.

Mücadelenin, toplumsal boyutunu öne çıkarma gibi, doğruya yönlendirici haberleri sunalım. Bağımlılıktan kurtulanları, daha  fazla onure ederek,  bu olumlu gelişmeyi, topluma haberlerimizle mal etmeye çalışalım” dedi. Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Nüket Elpeze  Ergeç’in  sunumu sonrası, konferans gazetecilerin sorduğu sorular ve verilen cevaplarla sona erdi.

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER