1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BAŞ ÖĞRETMENİMİZ ATATÜRK’ÜN YOLUNDAYIZ

BAŞ ÖĞRETMENİMİZ ATATÜRK’ÜN YOLUNDAYIZ
Bu haber 20 Kasım 2017 - 10:44 'de eklendi ve 824 views kez görüntülendi.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANIYOR

BAŞ ÖĞRETMENİMİZ ATATÜRK’ÜN YOLUNDAYIZ

 Öğretmenlik mesleğini yapan kimseleri onurlandırmak için farklı etkinliklerin yapıldığı bir kutlama gündür.

Ülkemizde her sene 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.Bu, 1981 yılında başlamış bir uygulamadır. 24 Kasım 1928, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür. Bakanlar Kurulu, Mustafa Kemal Atatürk’e “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” sanını 11 Kasım 1928’de yaptığı toplantıda vermiş ve bu şan, 24 Kasım’da Millet Mektepleri Talimatnamesi’nin yayınlanması ile resmileşmişti. Atatürk’ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında, onun “Başöğretmen” oluşunun yıldönümlerinde ülke çapında Öğretmenler Günü kutlanmasına karar verildi. Öğretmenler Günü ile ilgili kutlamalar, 26 Kasım 1992’de Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren, Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleşir.

POZANTI’DAKİ TÖRENLER

24 Kasım 2017 Cuma gün, Öğretmenler günü tüm yurtta olduğu gibi, Pozantı da törenlerle kutlanacak. Gün dolayısıyla, Saat 09.30’da Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çelengi konulacak. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde, Şanlı Bayrağımız göndere çekilecek. Katılımcılar daha sonra, Atatürk Caddesini takiben Şehitliğe kadar yürüyecek ve burada şehitlerimiz için, yapılacak dua ile, etkinliğin ilk bölümü sonuçlanacak.

Öğleden sonra, Saat 14.00’de başlayacak olan törenlerin devam bölümünde, havanın yağışlı olmaması halinde, Yeni Mezarlık arkasındaki alana, Öğretmenler günü onuruna fidan dikimi gerçekleştirilecek.

Törenlerin 3. Bölümüne ise, Saat 15.00’den itibaren, Atatürk Kültür Merkezinde devam edecek. Burada da, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı Sonrası, Öğretmenler adına konuşma, Öğrenci korosundan sevilen türkülerin söylenmesi, Öğrencilerin şiir okuması, öğretmenler tarafından saz eşliğinde türkülerin söylenmesi, slayt gösterimi, dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ve ikram ile sona erecek.

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER