1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BAŞKAN ADYI EROĞLU: “POZANTI’LI DA CHP’Lİ BELEDİYELER İLE GÜÇLENECEK”

BAŞKAN  ADYI EROĞLU: “POZANTI’LI DA  CHP’Lİ BELEDİYELER İLE GÜÇLENECEK”
Bu haber 29 Ocak 2024 - 11:09 'de eklendi ve 385 views kez görüntülendi.

Zirai, tarımsal ve ekonomik destekler devam edecek.

BAŞKAN ADAYI EROĞLU: “POZANTI’LI DA CHP’Lİ BELEDİYELER İLE GÜÇLENECEK”  

Bütünşehir Yasası sonrası, Büyükşehirler de köylerin statüsü kaldırıldı. Mahallelere dönüştürüldü. Ve hizmet alanları da Büyükşehre geçmiş oldu.

POZANTI

Bu gelişme sonrası, Pozantı’nın 5’i Merkezde olmak üzere,  16  kırsal mahallenin hizmet ağırlığı da, Adana Büyükşehir Belediyesine geçmiş oldu. Böylece, Adana  Büyükşehir Belediyesi de  alt yapı hizmetlerinin yanı sıra,  kırsal kesimlere de ayrıca,  zirai, tarımsal ve hayvancılık alanında, önemli hizmetleri vermeye başladı.

HİZMETLER

Adana Büyükşehir Belediyesinin, Pozantı’ya yaptığı yatırım ve hizmetlerin koordinatörlüğünü  CHP Pozantı İlçe Başkanı ve Pozantı    Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu, beş yıl boyunca aralıksız olarak devam ettirdi.  Yapılan yatırım ve hizmetleri, bizzat yerinde takip etti. Gelişmeler ve ihtiyaçlarla ilgili olarak,  Adana Büyükşehir Belediyesinin, ilgili Daire Müdürleri ile devamlı temas halinde oldu.  Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı da, sık- sık bilgilendirerek, Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinin her hangi bir aksaklığa meydan vermedi. Vatandaşlarla bire- bir görüştü.  Zirai, tarımsal ve hayvancılıkla ilgili ekonomik desteklerin, üreticilerle buluşturulmasında da hep öncü konumunda oldu.

 AÇIKLAMA

  CHP Pozantı Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu,  beş yıl boyunca CHP Pozantı İlçe Başkanı olarak sürdürdüğü bu çalışmalarına, 2024 Mart Ayında yapılacak olan yerel seçimlerde,   Pozantı Belediye Başkan Adayı olarak açıklanması sonrası da,  ara vermeden devam ettirdi.  Vatandaşlarla hep bir arada oldu. Ayrıca, Akçatekir ve Pozantı Merkezindeki Mahallerinde de Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarının yerinde  takip etmeyi devam ettiriyor.

 Bu faaliyetlerle ilgili olarak, Gazetemiz Yazıişleri Müdürü Hayriye Eroğlu’na  bir açıklamada bulunan, CHP Pozantı Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu şunları söyledi:

ELMA FİDANI TOPLANTISI

“Küresel ısınma ile birlikte baş gösteren, kuraklık tarımsal ve zirai alanlarda da, üreticilerin yetiştirdikleri meyve  ve sebze ve benzeri ürünlerde de, değişiklik yapma zorunluluğu ile onları  karşı- karşıya bıraktı. Ve böylece suya ve sulamaya daha az ihtiyaç gösteren meyve fidanları talebi ön planda gelmeye başladı.  

Bu konuyla ilgili olarak, muhtarlarımız ve üreticilerimiz ile birlikte, Hamidiye Mahallesi Muhtarlık Binasında,  Adana Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanlığı yetkililerinin katılımı ile, bir toplantı yaptık.  Üreticiler dinlendi. Görüşleri alındı. Talepleri arasında elma fidanı isteği önemli bir yer tuttu.

BİLGİ VERİLDİ

CHP Pozantı Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu, açıklamasına aşağıdaki şekilde devam etti:

“Adana Büyükşehir Belediyesi, Kırsal Daire Başkanlığı Ziraat Mühendisleri, üreticileri bodur ve yarı bodur elma fidanı konusunda bilgilendirdiler.  Bazı köylerimizde goldun marka,  diğer bazı mahallerimizde  ise, stargin elma fidanları konusunda kendilerine  açıklamalarda bulundular. Taleplerini bu bilgiler doğrultusunda değerlendirmelerini söylediler. Sonuçta da bu iki cins elma fidanın, Mart Ayında dağıtılması konusunda karar görüş birliğine varıldı.”

CEVİZ

CHP Pozantı Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu, geçmiş yıllarda yapılan ceviz fidanı dağıtımı ile ilgili olarak da şunları söyledi:

“Önceki yıllarda yapılan 5 bin adet  iki ayrı ceviz fidanı dağıtımından da, çok olumlu sonuçlar alınmaya başlandı. Üreticilerimizin cevize olan ilgileri de giderek artıyor. Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığımızda,  diğer bazı meyve fidanları ile de, çalışmalarını devam ettiriyorlar” şeklinde konuştu.

 LAVANTA

CHP Pozantı Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu, kırsalda giderek yaygınlaşan lavanta yetiştiriciliği konusunda da, Adana Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Dairesi Mühendislerinin çalışmalarını devam ettirdiklerini sözlerine ekledi.

HAYVANCILIK

CHP Pozantı Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu, Adana Büyükşehir Belediyesinin, hayvan besicilerini ilgilendiren bir çalışmasıyla ilgili olarak da, şunları söyledi:

“Büyükbaş hayvan yetiştiricilerimize, süt sağım makinası verilmesi konusunda yapılan  çalışmalar son aşamaya gelmiştir. Bu destek ile de, süt üreticiliğinde önemli  bir hijyen sağlanacağı gibi, çok daha kolay süt üretimi yapılacak olup,  böylece kapasite de artırımı da sağlanmış olacaktır.”  

GÜNEŞ PANELİ

CHP Pozantı Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu, kırsal da yaşayan üretici ve yetiştiricilere verilen güneş panelinin, önemli ihtiyaçlarını giderdiğini belirterek, bu konuda da şu açıklamada bulundu:

“ Vatandaşlarımız dağlarda ve bayırlarda bu paneller aracılığı ile, telefonları şarj ettikleri gibi, aydınlatma konusunda faydalanıyor. Bu kolaylıktan dolayı da, Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar’a da, teşekkürlerini iletiyorlar” dedi.   

SOĞUK HAVA DEPOSU

CHP Pozantı Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu kiraz üreticilerinin emeklerini  aracılara kaptırmamaları için Adana Büyükyşehir Belediyesince kiraladığımız soğuk hava deposu çok  etkili oldu.  Geçen yıl üreticilerimiz  satmayarak soğuk hava deposunda beklettikleri kirazlarını da değerinde satma imkanına kavuştular dedi.

 DOZER DAĞLARDA

CHP Pozantı Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu, Adana Büyükşehir Belediyesine bağlı dozerlerin, kırsal kesimlerdeki zirai, tarımsal ve hayvan yetiştiricilerinin yollarını açarak, ulaşımda büyük kolaylık sağlanıyor olmasının da, yine vatandaşlar tarafından büyük bir takdirle karşılandığını, sözlerine ekledi.

KOOPERATİF ŞART

CHP Pozantı Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu,  Adana Büyükyşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, üzerinde önemle durduğu  kooperatifleşme konusu ile ilgili olarak da şunları  söyledi:

“Üreticilerimizin ve yetiştiricilerimiz alın teri olan, ürünlerini değerinde satabilmeleri için,  mutlaka Kooperatifleşmeleri şarttır.  Bunun henüz hayata geçirilmemiş olması da, kendileri açısından önemli ekonomik kayıplara sebep olmakta olup, bundan faydalananlar ise aracılar olmaktadır. Biz CHP olarak,  bu konuda  önemli çalışmalar yapmamıza rağmen,  sonuç alamadık. Ancak muhtarlarımızın birlik olması halinde,  Adana Büyükşehir  ve Pozantı Belediye Başkanı olmam halinde,  bizlerde  kendilerine  olan desteğimizi artırarak devam ettireceğiz” dedi.

MERKEZDE ÇALIŞMALAR

CHP Pozantı Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu, Pozantı Merkez Mahalleri  ile, Akçatekir Mahallesinde de,  Adana Büyükşehir Belediyesinin yapmakta olduğu,  alt yapı hizmetlerinin yanı sıra, ASKİ aracılığı ile de  diğer çalışmaların da aralıksız devam ettiğini söyledi.

TOPLUMLA PAYLAŞACAĞIM

CHP Pozantı Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu, Pozantı  Belediye Başkanlığına ulaşacak yolda önemli projeler hazırladığını,  Allah’ın takdiri ve Pozantı’lılarının oylarıyla,  01 Nisan 2024 Pazartesi sabahı, Belediye Başkanı seçileceğine olan inancı ile, derhal projelerini  uygulamaya sokacağını belirtti  (  Özel Haber: Hayriye Eroğlu)

.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER