1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BAŞKAN ALİ AVAN: “HAL BİNASI VE BELEDİYE PASAJI YIKILMAYACAK”

BAŞKAN ALİ AVAN: “HAL BİNASI VE BELEDİYE PASAJI YIKILMAYACAK”
Bu haber 22 Nisan 2024 - 9:44 'de eklendi ve 184 views kez görüntülendi.

Yasal Girişimleri Başlatıyor…

 BAŞKAN ALİ AVAN: “HAL BİNASI VE BELEDİYE PASAJI YIKILMAYACAK”

Pozantı Belediye Meclisi, seçimler sonrasında ilk olağan toplantısını yaptı.

Ramazan Bayramı öncesi, 09 Nisan 2024 Salı gün olağanüstü olarak toplanan Belediye Meclisi, Komisyon seçimlerini yaptı. 19 Nisan 2024 Cuma gün öğleden toplanmak üzere karar aldı.  Ve yaptığı olağan toplantısı ile de, meclis çalışmaya başladı. Meclis Üyelerinden Kürşat Akpınar ile, Kamil Erbil mazeretli olarak bu  toplantıya katılmadılar.  

BAŞLANGIÇ

Meclis Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrası, gündem dışı olarak verilen üç önergenin de, gündeme alınması kabul etti. Maddelerinin görüşülmesine başlandı.  Gündemin ikinci Maddesi olan, olağan üstü meclis tutanakları oy birliği ile imzalandı. Belediye Meclisinin olağan toplantılarının, her ayın ilk Cuma’sında Saat 14. 00’de yapılması,  Ağustos  Ayında ise, meclisin tatil olması oy birliği ile kabul edildi.

SEÇİMLER

Gündemde yer alan seçimli maddelerde, Tarihi Kentler Birliğinde Başkan Ali Avan’ının doğal, CHP’li Fikriye Kozan  ise,  asil üye olarak  seçildi. Çukurova Belediyeler Birliğine ise, yine doğal üye olan Başkan Ali Avan’nın dışında, CHP’den Hayrullah Sezer ile, Ahmet Sarıaslan oy çokluğu  ile seçildi.

 ÇEKİMSER KALINDI

Önceki Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın,  2023 yılı faaliyet raporu oylamaya sunuldu. İlginç bir sonuçla, bu faaliyet raporuna üyeler oy birliği ile çekimser kaldılar. Nedeni ise anlaşılamadı.

Gündemin diğer maddelerinde ise Belediye Başkanı Ali Avan’a, memur sendikası ile görüşme  yetkisi  ve aynı şekilde işçi sendikası ile sözleşme yapma yetkisi, oy birliği ile verildi. Pozantı Yaşam Restoran Limited Şirketinin bağlı bulunduğu yetkili sendika ile sözleşme yapma yetkisi de, oy birliği ile verildi. Bu üç yetkinin birer yıllık olması teklifi, CHP Gurup Sözcüsü Burak Köse tarafından getirildi. Ve  oy birliği ile kabul edildi.

BAŞKAN YARDIMICILIĞI

Belediye Başkanı Ali Avan tarafından, Meclis Başkan Yardımcılığını getirilen, Meclis Üyesi Mehmet Öner’in maaşı ise, asgari ücret üzerinden oy birliği ile belirlendi.   Belediye bünyesinde bulunan Yaşam Restoran Limited Şirketi tüzel kişiliğini temsil yetkisi de  Başkan Ali Avan’a yine aynı şekilde oy birliği ile verildi.

YASAL YOLLARA BAŞVURU

Gündem dışı verilen ve oy birliği ile kabul edilen  üç önergenin en önemlisi ise, Belediye Pasajı ve Hal Binası ile ilgili oldu. Başkan Ali Avan, buraların yıkılması ile ilgili olarak verilen kararlara, yasal itiraz süresinin geçtiğini  belirterek, bu konuda şunları söyledi:

   KARŞIYIM

“Başkan olarak kesin kararım, buraların yıkılmaması şeklindedir.  Güçlendirme ve tamirat gerekiyorsa  bunlar yapılacaktır. Bunu da imar komisyonu gerçekleştirecektir.  Buraların yıkılmaması konusundaki itiraz süresi, yasal olarak geçmiştir. Ancak, hukuki yollardan Hal  Binası ve Belediye  Pasajının yıkılmaması konusunda, her türlü çalışmayı  yapacağız.”dedi.

HATIRLATMA…!

Hal Binası ve Belediye Pasajının yıkılmaması için, Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi  olarak, çok büyük bir yayın mücadelesi verdik. Buradaki kiracıların büyük bir bölümünün sesiz kalmasına karşın, Pozantı Gazetesi yayınlarından asla taviz vermedi. Tek başına mücadelesini sürdürdü.  Belediye Hal Binasında birden fazla işyeri bulanan, 5 Ağustos Gazetesinin Künyesin de de  İmtiyaz Sahibi olarak adı yazılı bulunan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Aytekin, bizim bu yayın mücadelemiz konusunda, kendi gazetesinde yeterli yayın katkısını  koymadı. Nedenini sorduğumuzda ise, yazamayacağını söyledi. Gelişmeler karşısında da  Sesiz kalmayı yeğledi.

YAZDIK

Ama biz bir gazeteci olarak, meslek etiğimiz gereği, Yunus Aytekin’nin Esnaf Odası Başkanı olarak yumuşak geçişlerle yaptığı açıklamalarını, defalarca yazdık.  Kamuoyuna olan görevimizi yerine getirdik. Ayrıca, Başkan Mustafa Çay’a, Hal Binası ve Belediye Pasajını  yıkamayacağını, buna gücü yetmeyeceğini de, yayınlarımızla  devamlı olarak  okurlarımızla paylaştık.

Çay’a hitaben, göstermelik olarak  yapmak istediği açıklamalarına gazetemiz de yer vermeyeceğimizi söyledik. Ancak yasal yollardan bir girişim de bulunursa, bunu da görevimiz gereği yerine getireceğimizi belirttik. Zaten kendisi de böyle bir yolu tercih etmeyi göze alamadı.

ÖNEMSEMİYORUZ…

Geçtiğimiz Cuma gün yapılan olağan meclis toplantısında, gündem dışı olarak söz alan Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı ve 5 Ağustos Gazetesinin Künyesinde adı İmtiyaz Sahibi olarak yazılı bulunan Yunus Aytekin, Hal Binası ve Belediye Pasajı ile ilgili olarak yaptığı konuşmada, kendisini bu gelişmelerin kahramanı olarak göstermek istedi. Gazetemiz yayınlarından asla söz etme nezaketini göstermedi. Bu davranışı ile de, kendi etik anlayışını ortaya koymuş oldu. Biz de, zaten kendisini ciddiye almadığımızdan  dolayı konuşmasını bile  önemsemedik.   

HALI SAHA

Gündeme alınan bir diğer önemli  önerge ise, Karakışlakçı Hal Sahasının Pozantı  Belediyesine  devri ile ilgili oldu.  Meclis  bu konuda karar alması için, önerge kabul edilerek İmar Komisyonuna sevk edildi.

KÖSE SORDU?

CHP Gurup Sözcüsü Burak Köse’nin sorusu üzerine, Başkan Ali Avan  Kapalı Semt Pazarı ile ilgili çalışmalarda olumlu gelişmeler  olduğunu belirtti.   

Geçtiğimiz günler de Pozantı’ya gelen Devlet Demir Yolları Yetkilisinin, Pozantı Belediyesine   büyük kolaylık sağladığını ifade etti.  Ayrıca yine  Devlet Demir Yollarına ait,  tarihi hangarın da belediyeye devrinin gerçekleşeceğini, buranın da Turizm Bakanlığının katkıları ile, Sinema ve  Konferans Salonu olarak,  düzenleneceğini belirtti.

İŞÇİ ÇIKIŞLARI

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclisi gurup Sözcüsü Avukat Burak Köse bir diğer sorusu da, çıkarılan  28 işçi ile ilgili oldu. Ve Bu konuda Başkan Ali Avan’dan, açıklama yapmasını istedi.

KEYFİ ÇIKIŞLAR OLMADI

Başkan Ali Avan yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi:

“Çıkışını verdiklerimizden  15’nin Pozantı Belediyesi futbolcuları oldu. Bunların  Pozantı ile ilgili hiçbir ilgi ve alakaları bulunmadığını gibi, Pozantı’ya bile gelmemişler. Diğer çıkarılanların  bazılarının ise,  Bankamatikçi olduğunu tespit ettik. Yine çıkışlarını verdiğimiz bazılarının ise, seçim arifesi olan son üç ayda, hiç işe gelmedikleri gibi seçim süresi boyunca da Mustafa Çay’la birlikte, seçim çalışmaları yaptıklarını, afiş ve pankart asımında yer aldıklarını tespit ettik.

Çıkardığımız bu kişilerle ilgili olarak da yasal tutanakları tutarak, kendilerine tebligat yaptık. Böylece, bu kişilerin tazminat davası açmalarını da önlemiş olduk. Haksız işçi çıkışı yapmadık.  Devlette devamlılık esastır. Bundan dolayı da,  işe alacaklarımızda  liyakata öncelik veriyoruz. Ben,  yaptıklarımdan dolayı da vicdanen müsterihim”dedi.

GEREĞİNİ YAPTIM

Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan, Belediye Binası önüne astırdığı  ve Mustafa Çay’ın harcamalarını içeren, pankartla ilgili olarak  da şunları söyledi:

“Ben gereğini yaptım. Kimsenin uğursuzluğuna ve yolsuzluğuna alet olmam. Benim bu pankartı asışımdan kimlerin mutlu, kimlerin de  mutsuz olduğu beni ilgilendirmez. Seçim meydanlarında zaten bunu yapacağımı da söylemiştim. Bu belediyeden, seçim gecesi bile televizyon çıkarılarak götürüldü. Bunun dane kadar basit bir davranış olduğu ortadır.’ Denetleme Kurulu Raporunda da belirtildiği gibi, takılan çeyrek altınların ve yedirilen yemeklerin, kimlere verildiği ile ilgili olarak da, en ufak bir açıklama yok. Benim en büyük görevim, Pozantı’lının malını ve hakkını korumaktır.

GREYDER

Belediye Garajında  yeni olan sadece tek bir greydir. Diğer araçlar ise en az 10 yıllıktır. Belediyemiz maddi tablosu çok vahimdir. Ama ben mazeret altına sığınmıyorum. Para bularak hizmetleri yapmaya devam edeceğim” dedi.  ( Haber:  Tamer Ünal -Hayriye Eroğlu)

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER