1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BAŞKAN BAYSAL VE MECLİSİN BÜYÜK BAŞARISI

BAŞKAN BAYSAL VE MECLİSİN BÜYÜK BAŞARISI
Bu haber 05 Şubat 2018 - 11:36 'de eklendi ve 905 views kez görüntülendi.

BAŞKAN BAYSAL VE MECLİSİN BÜYÜK BAŞARISI

KARAKIŞLAKÇI’DA ARAZİ SIKINTISINI SONA ERDİRDİLER.

Pozantı Belediye Meclisi, Şubat ayının ilk günü olan, 01.02. 2018 tarihinde yaptığı olağan toplantısında, çok önemli bir başarıya imza attı. Karakışlakçı’nın, yıllardır süre gelen İMAR SORUNUNU çözerek, bu yerleşim yerini de, yapılaşmaya açmış oldu. Böylece, Karkışlakçı da 17 Bin Dönüm arazinin, İmar Plan Tadilatı da yürürlüğe girmiş oldu.

BELEDİYE YAPTI.

Meclisin, en önemli gündem maddesi olan, Karakışlakçı Mahallesi arazilerinin   TARIM, alanından çıkarılarak, KONUT ve TİCARİ alan olarak düzenlenmesinin, planlarını da, tamamen Pozantı Belediyesi yaptı.

Üç partinin meclis üyelerinin de, büyük destek vermesi sonucu, oy birliği ile çıkarılan, İmar Planı Tadilatının, tüm hazırlıkları da Pozantı Belediyesi tarafından, gerçekleştirdi.

Başkan Sami Baysal, bu kararın kabulünden dolayı, büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bu anlamlı karar, Belediye Meclisimizin en önemli çalışmalarından birisini oluşturmuştur. Önce, 1/5000’lik İmar Tadilatı Düzenlemesini, çok büyük paraları ödeyerek, Belediyemiz tarafından yaptırılmış olup, Büyükşehre gönderilmiştir. Buradan, kabulü ile dönüşü sonrası, bu defa 1/1000’lik İmar Düzenlemesi de, yine Belediyemizin harcamaları ile gerçekleştirilerek, Siz değerli meclis üyelerimizin oy birliği ile, kabulü sonrası yürürlüğe girmiştir” dedi.

HARİTA VALİLİK’TEN

Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, Karakışlakçı’nın İmar Planı Düzenlemesi ile ilgili, alınan meclis kararının, Milli Emlak, Kaymakamlık ve Valilik aracılığı ile, Adana Defterdarlığına gönderileceğini, arazi satışlarının da yine Mille Emlak tarafından yapılacağını belirterek, şunları söyledi:

“ Belediyemizi, maddi yönden büyük ölçüde etkileyen, bu çalışmanın haritalarının yapılmasını da, Adana Valiliğimizden rica edeceğim ve bu konuda da Valimizle görüşeceğim.

İnanıyoruz ki, talebimize olumlu bakacaklar ve haritalar yapıldıktan sonra da, artık Karakışlakçı da, konutlaşma da başlamış olacaktır. Bu çok önemli gelişmeyi de, birlikte başarmanın mutluluğu içerisindeyim” dedi.

Belediye Meclis Üyelerinin de, alınan kararla ilgili mutlu oldukları, tavırlarından belli oldu. Üyelerden Mehmet Yurtçu, “Bu Tarihi Bir Görevdir. İnanıyoruz ki, bu meclisimizin aldığı karar Pozantı ve Karakışlakçı da, unutulmayacaktır” dedi.

Meclisin, diğer gündem maddelerinde ise, Belediye ye ait hisseli arazilerin satışları, Komisyonlara havale edildi. Belediye Parsellerinin 2018 yılı Ecrimisillerin de, fiyat artışı yapılmadı.

Pozantı ve Akçatekir de, Metre Karesi 5.00 TL Köylerde ise 2.50 KRŞ olarak devam ettirildi. Gündemin bir başka Maddesi ise Pozantı Merkezin de, emsal artışı yapılmaksızın, TİCK olarak tanımlanan, Ticaret ve Konutlarda yapı yüksekliğinin tayini de yine Komisyona havale edildi. Toplantı daha sonra, Belediye Başkan Yardımcısı Hasibe Gültepe’nin yaş günü dolayısıyla sürpriz pasta kesimi ile sonlandırıldı. Şubat ayı olağan toplantısına üyelerden Adil Çakmakçı, İsmail Çörekçi, Mehmet Erdem, Muzaffer Özdemir mazeretli oldukları için katılmadılar.

Haber: Hayriye EROĞLU

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER