1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Başkan Çay’ın “ USTALIK”  Eseri: “BELEMEDİK” BÜYÜLÜYOR

Başkan Çay’ın “ USTALIK”  Eseri:  “BELEMEDİK” BÜYÜLÜYOR
Bu haber 07 Ekim 2019 - 14:40 'de eklendi ve 693 views kez görüntülendi.

Başkan Çay’ın “ USTALIK”  Eseri:

“BELEMEDİK” BÜYÜLÜYOR

Öyle bazı insanlar vardır ki, hayallerini gerçeğe dönüştürme konusunda, yapacaklarını  toplumla  paylaşmaya başladıklarında, büyük destek göremezler. Hayal derler. Yüksekten Uçuyor şeklinde eleştirilerle, hayalleri karartılmaya, moralleri bozulmaya  çalışılır.

ÇIRAKLIK

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, ilk Başkan seçildiği 2009 yılında, en önemli projelerinden birisi, ilçenin alt yapı sorununu çözmek oldu.

Önceki yıllarda, yağan yağmur sularının taşıdığı seller, başta Atatürk Caddesi olmak üzere, ilçenin düzlük kesimlerini, tamamen etkisi altına alarak, önemli maddi zararlara sebep olurdu. Bu olumsuzluğa çözüm bulan siyasetçi ise, Başkan Mustafa  Çay oldu. Korge borularla dağlardan gelen sel sularını Çakıta taşıyarak, ilçeyi önemli doğal felaketlerden kurtardı. Kilitli parke taşları döşeyerek, yolları tozdan çamurdan kurtardı. Yarı olimpik yüzme havuzu ile, Pozantı’lı çocuklara sağlıklı bir yüzme alanı oluşturdu.  Kalfalık eseri olarak nitelendirilecek olan,  Şeker Pınarı Piknik alanında da, önemli restorasyon çalışmalarını başlattı. Bu çalışmalar ise, kendisinin ilk başkanlık dönemindeki, çıraklık eserleri arasında yer aldı.

KALFALIK

2014 Yılında, Büyükşehrin de desteğini arkasına alan, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay,  Şeker Pınarı Piknik Alanını bitirerek, ilçenin en büyük eksikliği olan, sosyal bir etkinlik alanını hizmete soktu.  Şeker Pınarı -Ak Köprüden başlayarak, Çakıt  Çay’ını, Devlet Su İşlerinin desteği ile dizginleyen Çay,  mezbelelik konumundaki Şeker Pınarını yıldızlaştırdı.

PİKNİK KEYFİ

Ve Pozantı’lılar, burada doğal bir tabiat alanı içerisinde, Çakıt Çayı’nın serin suları ve çınar ağaçlarının gölgesi altında,  tatillerini değerlendirdiler. İftarlarını yaptılar. Toplu birliktelikler ile de, mutlu oldular. Bu güzellikler, Çukurova da kısa sürede duyuldu. Civar İl ve İlçelerden de, çok sayıda doğa meraklısı, kısa sürede Ak Köprü- Şeker Pınarının, müdavimi haline geldiler.

Bu projenin gerçeğe dönüşmesi ise, Başkan Çay’ın diğer hizmetlerini de tamamlayan bir Kalfalık eseri oldu.  Kendisi de bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu da, zaman- zaman Şeker Pınarı Piknik Alanına giderek, vatandaşlarla paylaştı. Ve bu arada, “ BÜYÜK HAYALİM” dediği Ustalık eseri olarak nitelendirilecek olan, Belemedik Tabiat Alanı ve Doğal Yaşam Parkının ilk adımlarını atmaya başladı.

Pozantı  Belediye Başkanı Mustafa Çay, yasal zorunluluk nedeni ile, iki yıla yakın ayrı kaldığı, Pozantı Belediye Başkanlığına yeniden dönüşte, yarım bıraktığı tüm çalışmaları da, bitire bilmek için, olağan üstü bir efor sergiledi.Dönemin, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün,  Pozantı’ya tanıdığı sınırsız imkanlar  ile,  3 Bin Ton sıcak asfaltla  Alay ve Hastane yolunu “ KAYMAK’ gibi yaptı. En uzak yerleşim merkezlerinin, kanalizasyon, içme  ve sulama suyu, tarımsal ve zirai ürün desteği de, yine kendisinin kalfalık dönemindeki, çalışmaları oldu.

VE USTALIK

Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, Belemedik hayalinin şekillenerek gerçeğe dönüşüyor olması kısa zamanda, Adana başta olmak üzere, yörenin bütün dikkatlerinin buraya odaklanmasını sağladı.

Çalılar ve dikenler arasındaki, tarihi binalara hayata geçmeye başladı. Belemdik’in, mücizevi doğal güzelliklerinin ünü, Belemedik Tabiat ve Yaşam Alanın şekillenmeye başlıyor olması,  sosyal aktivitelerinde, artık Belemedik de yapılmasını sağlamaya başladı.  Fotoğraf sergileri,  Hatay’ı da kapsayan ve trenle yapılan, günü birlik doğa ve tarih gezilerinin yanı sıra, wos-wos  festivali, kamplar, konserlerin yanı sıra, Pozantı’nın doğal ürünlerinin de, stantlarda satışa sunulması,  yöreye büyük bir ekonomik  hareketlilik de sağladı. Bu da Çay’ın, unutulamayacak “USTALIK” eseri oldu.

BÜYÜLÜYOR

Geçtiğimiz hafta, ikinci düzenlenen Gastronomi Lezzet Festivaline, yurdun çeşitli bölgelerinden gelen Gurmelerin, Adana’dan özel bir trenle,  aralarında Adana’lı basın mensuplarının da yer aldığı 300 kişiyi aşkın bir gurubun ağırlandığı bu ziyarette, davetliler  gördükleri doğal güzellikler ve tarihi doku karşısında, büyülendiler. Yetmedi. Pozantı’nın, doğal ürünlerinden oluşan, sabah kahvaltısındaki yöresel damak lezzeti ile donanmış masalarla karşılandı.

Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, günler öncesinden büyük bir heyecanla Başlattığı  çalışmalara,  Eşi Gülşen Çay, Belediye Başkan Yardımcısı ve  üç dönemdir, Meclis Üyeliği de yapmakta olan Ebru Doğucu, yine Meclis Üyelerinden Kamil Erbil ve Selçuk Coşkun’nun yanı sıra, Pozantı’lı kadınlardan oluşan sıkma gurubu ve  Belediye Personelinin  özverili gayretleri  en ufak bir aksamaya meydan vermedi. Sabahın çok erken saatlerinden itibaren, hazırlıklara bizzat nezaret eden Belediye Başkanı Mustafa Çay’ı, Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan ve eşi de katılımları ile destekleyerek,  birlikte güzel bir  dörtlü oluşturdular.

Üç dönemdir, Pozantı Belediye Başkanlığını yapmakta olan Mustafa Çay’ın, ilçeye kazandırdığı kalıcı eserler arasında, tarihi yayınlarda hep ön planda yer aldı.İkinci Gastronomi treni ile gelen davetlilere,  tarihçi  Ahmet Nadir İşisağ’ın kaleme aldığı ve  Pozantı Belediyesinin,  tarihi -kültür yayınlarından sonuncusu olan,” FOTOĞRAFLARLA POZANTI- BELEMEDİK TARİHİ” adlı kitapta hediye edilerek, yörenin tarihi dokusu da davetlilerle ayrıca paylaşılmış oldu.

KATILANLAR

Adana genelinde düzenlenen, lezzet festivali etkinliklerinde, ilçelerden sadece Pozantı Belediyesinin ağırladığı,  dış ülkelerden ve yurdun çeşitli yerlerinden gelen davetlileri,  Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan ve Belediye Başkanı Mustafa Çay, eşleri ile birlikte tren inişinde karşıladılar.  Masa- masa dolaşarak, davetlilere “ HOŞGELDİNİZ” dediler. Böylesi önemli bir ziyarette, Adana Vali Yardımcısı olarak yer alan, önceki dönemlerin Karaisalı Kaymakamı Huriye Küpeli Hanımefendi, Çukurova Kaymakamı Belemedik’e teşvik desteği sağlayacak olan, Çukurova Kalkınma Ajansı Bölge Müdürü Lütfü Altunsu, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, kalabalık bir Adanalı basın mensupları, bu büyüleyici ziyaretin, protokol konukları idiler.

Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, bir başka hayali ne olacak? henüz bilemiyoruz. Ama, üçüncü döneminin ilk aylarında gerçekleştirdiği ve ustalık eseri olan “ BELEMEDİK YAŞAM VE TABİAT ALANI” artık, bir dünya markası olma yolunda.

FOTOĞRAF ETKİNLİĞİ

Belemedik, 4 Kasım 2019 Pazartesi gün, yine ülke genelinde bir etkinliğe, üçüncü defa ev sahipliği yapacak.

“Tünelin Uçundaki Işık” başlığı altında, fotoğraf meraklılarının objektiflerinden yansıyacak olan, doğal ve tarihi güzellikler de, derece alan fotoğraf meraklılarına, ödüller verilecek. Konserler düzenlenecek.  Ve Belemedik böylece adını bir kere daha, duyurmuş olacaktır. (Haber: Hayriye Eroğlu)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER