1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BAŞKAN EROĞLU: “AT SIRTINDA ARI TAŞIMAYA SON”

BAŞKAN EROĞLU: “AT SIRTINDA ARI TAŞIMAYA SON”
Bu haber 02 Ocak 2024 - 10:32 'de eklendi ve 410 views kez görüntülendi.

Karakışlakçı’da Kovan Hırsızlığı Önlendi

BAŞKAN EROĞLU: “AT SIRTINDA ARI TAŞIMAYA SON”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yaptığı hizmetler, zaman- zaman ilginç olaylara da çözüm getiriyor. Bunlardan biri ise, Pozantı’nın en uzak ve rakımı en yüksek  mahallerinden birisi olan, Toros Dağlarının arasındaki Karakışlakçı Mahallesine yapılan arı yolu oldu.

AT SIRTINDA

Balı ve Çileği ile ünlenen Karakışlakçı Mahallesindeki arıcıların en büyük sorunu,  kovanlarını yazın Toros Dağlarının tepelerine taşımaktı. Bir başka dezavantaj ise, doğa da kendi haline bırakılan bu arı kovanlarının zaman – zaman çalınıyor olması idi.

Karakışlakçı Mahallesi Muhtarı Harun Yetkin, bahar döneminde  dağların yükseklerine taşınan arı kovanlarını, yol olmadığı için yıllardır at sırtında götürmek zorunda kaldıklarını belirterek, buna bir çözüm istedi.

KARALAR VE EROĞLU

Muhtar Harun Yetkin bu önemli sorunu, CHP Pozantı İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Aday Adayı Şenol Eroğlu’na iletti. Eroğlu bu sıkıntıyı yerinde inceledi. Çözümü için, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a sıkıntıyı iletti. 

Bugüne kadar hiçbir şekilde çözümlenemeyen, bu ilginç sorunu sona erdiren ise Başkan Karalar oldu. Karakışlakçı Mahallesine bir dozer gönderdi. Dağın tepesine çıkan iki bin metrelik yolu, araç geçebilecek şekilde açtırdı. Bu önemli ve ilginç hizmeti yerinde inceleyerek, sorunun bitmesini sağlayan da, CHP Pozantı İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu oldu.

YETKİN: “ TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Yıllardır bir türlü çözüm sağlanamayan bu sorunun sona erdirilmesi dolayısıyla,  Karakışlakçı Muhtarı Harun Yetkin, yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi:

“Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar’ın, aracılar için açtırdığı bu iki bin metrelik yol çok önemli idi. Nedeni ise, yolsuzluk nedeni ile yıllardır kovanlarımızı, dağın tepesine at sırtında taşımak zorunda kalıyorduk.

Bir diğer önemli sorun ise, kovanların burada sahipsiz kalıyor olmalarından dolayı da, zaman -zaman arılarımızın çalınıyor olması idi. 

Bu sıkıntımızı  CHP Pozantı İlçe Başkanımız Sayın Şenol Eroğlu’na ileterek, çözüm getirmesini istedik. Şenol Abimizin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar’la oluşturduğu hizmet birlikteliği sonrasın da,  sırf arıcılarımız için iki bin metrelik yol dozerlerle açıldı. Araçların geçebileceği bir hale getirildi. Karakışlakçı Aracılarda böylece at sırtında kovan taşımaktan kurtulmuş oldular.  Bir diğer önemlisi ise, kovanları sık- sık kontrol imkanına kavuştular. Böylece arı hırsızlığının da önüne geçilmiş oldu.

Bu çok önemli hizmetten dolayı da, CHP Pozantı İlçe Başkanımız Şenol Eroğlu ile,  Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar’a, şahsım ve mahalle Halkım adına teşekkür ediyorum” dedi.

HER ZAMAN YANLARINDAYIZ

CHP Pozantı İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Aday Adayı Şenol Eroğlu’da, arıcıların bu sıkıntısının sona erdirilmesi dolayısıyla, dağın tepesine de yaptığı konuşmada  şunları söyledi:

“ Basit gibi görünse de bu çok önemli bir sorun idi. Nedeni ise, arıcılarımız dağlara bıraktıkları kovanlarının güvenliğini sağlayamıyorlardı. Üstelikte kovanlarını at sırtında dağlara taşımak zorunda kalıyorlardı.   

Bu konuyu kendisine ilettiğimde, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar  hemen bir dozer gönderdi. Sorun da  anında çözüldü.  Arıcılarımız rahat nefes aldı. Artık at sırtında arı kovanlarını taşımaktan kurtuldular. Bunun bir başka ifadesi ise,  Büyükşehir Belediyemizin hizmet çalışmalarında, sorunun büyüklüğü veya küçüklüğü önemli olmayıp, halkımıza hizmet getirilmesi  önemelidir”  dedi.  ( Haber: Hayriye Eroğlu)  

.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER