
Cumhuriyet Halk Partisi Pozantı’da Bilinmezlik İçerisinde…
BAŞKAN FAHRİ ÇAY: “NE GİT DİYEN, NE DE KAL DİYEN VAR…!”
Cumhuriyet Halk Partisinin yurt genelinde içinde bulunduğu karmaşa ve belirsizlik, örgütte de büyük ümitsizlik yaratıyor. İl ve İlçe Başkanlarının yanı sıra, yönetim kurulu üyeleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, partiye gönül vermiş olan örgüt mensupları da ne yapacaklarını bilemez durumda olup, büyük bir kararsızlık içerisinde de gelişmeleri izliyorlar. Özgür Özel ve 90 Millet Vekilinin kurduğu “YENİ PARTİYE” katılım konusunda da, Pozantı CHP tabanında giderek, büyük bir kararlılık hakim olmaya başladı.
SORDUK…?
Cumhuriyet Halk Partisi Pozantı İlçe Binasın da ise, kapılar adeta kapamış durumda. Bu kararsızlık ve belirsizlikle ilgili olarak, CHP’nin seçilmiş Pozantı İlçe Başkanı olan Fahri Çay’la, bir telefon görüşmesi yaparak, gelişmeler konusun da görüşlerini sorduk? Aldığımız cevaplar ise, aşağıdaki şekilde oldu:
ARAYAN DA, SORAN DA YOK …!
“Adana CHP İl Örgütü başta olmak üzere, Özgür Özel’in de kurduğu YENİ PARTİ’ den de Pozantı Örgütünü arayan da yok. Soran da yok. Kal diyen de yok. Git diyen de yok. Ben de bu konuda beklemedeyim. Ben seçilmiş İlçe Başkanı olup görevimin başındayım. Gelişmeleri dikkatle takip ediyorum. Ona göre de bir karar vereceğim.”
SÖZ VERDİM
Cumhuriyet Halk Partisinin, Pozantı’da halen mevcut seçilmiş İlçe Başkanı konumunda bulunan Fahri Çay, kendisiyle telefonla görüşen Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’a yaptığı açıklamalara, aşağıdaki şekilde devam etti:
“Sayın Özgür Özel CHP’den ayrılmadan önce, seçilmiş genel başkan olarak Pozantı’ya geldi. Ben de Pozantı ilçe örgütü ve belediye meclis üyeleri adına, kendisinin yanında olduğumuz sözünü verdim. Bu kararımdan da dönmüş değilim. Şu ana kadar da, görevimle ilgili olarak bana bir bildirimde bulunulmadı. Dolayısıyla da, İlçe Başkanlığı görevim devam ediyor. Ben Sayın Özgür Özel’e verdiğim destek sözünü de, aynen devam ettiriyorum.” Şeklinde konuştu.
NE OLACAK ?
CHP Pozantı İlçe Başkanı Fahri Çay, gelişmelerin nasıl şekilleneceği konusunda bir ön görüsünün olmadığını söyledi. CHP Adana İl’inin butlancı başkanı Orhan Bayram’ın Pozantı’ıyla ilgili vereceği kararı beklediğini belirtti. Gelişmeleri ise, zamana bıraktığını ifade etti. Dolayısıyla da ne olacağı konusunda da, bir fikir sahibi olmadığını söyledi.
BİLEMİYORUM…!
Cumhuriyet Halk Partisi Pozantı İlçe Başkanlığını sürdürmekte olan Fahri Çay, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’ın, “Pozantı da kimler ve kaç kişi istifa etti.” şeklindeki sorusuna verdiği cevap şöyle oldu:
“Bunu bilebilmek mümkün değil. Nedeni ise, kişiler artık E- Devlet üzerinden istifalarını veriyorlar. Sistemde biz bunu göremiyoruz. Sadece genel merkezler görüyor. Biz bir açıklama yapılmıyor. Bundan dolayı da, kimlerin ayrıldığı konusunda kesin bir bilgim yok” diyerek sözlerini noktaladı. ( Haber: Tamer Ünal)

