
Çay Mecliste “Bize Sövüp Sayıyorlar” Dedi…
BAŞKAN KARALAR POZANTI’YA GELDİ ÇALIŞMALAR HIZLANDI
Pozantı’nın Atatürk Caddesinde fazlasıyla geciken, kaldırım yenilenmesi ve sıcak asfalt döküm çalışmaları, Pozantı ve Büyükşehir Belediyeleri için büyük bir dezavantaj oldu.
ÇAY KONUŞTU
Kendi hizmet alanı içerisinde olmamasına rağmen, bu olumsuzluktan büyük ölçüde etkilenen Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Pozantı Halkının tepkilerini Büyükşehir Belediye Meclisine taşıdı.
Yaptığı konuşmada en vurucu bölüm olarak, Adana büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a hitaben, “ Sayın Başkanım. Pozantı Halkı bize söylenmedik sözü bırakmıyor. Sövüp Sayıyor. Lütfen gelin Pozantı caddelerinin halini görün. Kararınızı ona göre verin.” Şeklindeki etkili ve vurucu konuşması, Başkan Zeydan Karalar’ı Pozantı’ya getirtti.
KARALAR POZANTI DA
11 Eylül 2023 Pazartesi gün Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, Adana Büyükşehir Belediye Meclisinde yaptığı bu konuşma sonrası, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 12 Eylül 2023 Salı gün Saat 10.30’da Pozantı’ya geldi.
İNCELEME
Beraberinden CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Aytekin ve bazı partililerle birlikte, Atatürk Caddesinde yüklenici Firmanın, yürütmekte olduğu kaldırım yenilenmesi, alt yapı düzenlenmesi çalışmalarını yerinde inceleyerek, bilgi aldı. Atatürk Caddesindeki vatandaşlar ve esnafla görüşerek, aşağıdaki açıklamalarda bulundu:
GECİKTİ
Deprem dolayısıyla, AKSA firması Mayıs’ta yapılaması gereken yol teslimatını geç yaptı. Dolayısıyla da bizim çalışmalarımız da gecikti. İlgili firma çalışmalarını sürdürüyor. Kanalizasyon yenilenmesi, temizlenmesi, yeni ishale hattının döşenmesi gibi, alt yapı çalışmaları bitmiş durumdadır. Asfalt döşenmesi de, en fazla iki gün içerisinde bitirilecektir. Esnaflarımız ve vatandaşlarımızda böylece rahata kavuşacaklardır” dedi.
EROĞLU: “ BAŞLADI”
CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu 13 Eylül 2023 Çarşamba gün, sabahtan itibaren başlayan sıcak asfalt döşenmesini yerinden inceleyerek, gazetemize şu açıklamada bulundu.:
“ Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar’ın, Pozantı’ya gelmesi sonrası çalışmalar hızlandırılmıştır. Bu sabahtan itibaren de sıcak asfalt döşenmesine başlanmıştır. Muhtemelen iki gün içerisinde asfalt döşenmesi bitirilerek, en işlek caddemiz olan Atatürk Caddesi Halkımızın ve esnafımızın hizmetine açılacaktır. Gecikmeler Sayın Başkanımızın açıkladığı gibi bizden değil, deprem kaynaklı olmuştur. Halkımızın da bu konuda, anlayış göstereceğine inanıyoruz. Bu yolun bitimi sonrası Gençlik, İnönü caddeleri başta olmak üzere, alay mevkiğine kadar olan yol ve devamında hastane caddesi de asfaltlanacaktır.” dedi.
ZİYARET
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar inceleme gezisinin bitimi sonrası, beraberinde CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkanı Yunus Aytekin ile birlikte, Pozantı Kaymakam Vekili Fatih Karamahmut’u ziyaret etti. Buradaki ziyarette Belediye Başkanı Mustafa Çay’da hazır bulundu. Karalar burada, yol çalışmalarının gecikmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. ( Haber: Hayriye Eroğlu)