1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“BAŞKAN MUSTAFA ÇAY YENİDEN REFAH PARTİSİ’DEN ADAY OLDU.”

“BAŞKAN MUSTAFA ÇAY YENİDEN  REFAH PARTİSİ’DEN ADAY OLDU.”
Bu haber 22 Ocak 2024 - 10:55 'de eklendi ve 1.059 views kez görüntülendi.

Devlet Bahçeli’yi ve Vefayı Unuttu. Yine Parti Değiştirdi.

“BAŞKAN MUSTAFA ÇAY YENİDEN REFAH PARTİSİ’DEN ADAY OLDU.”  

Pozantı Belediye Başkanlığına, 2009 yılında MHP’nin desteği ile girerek, Başkanlık hayallerine uluşan Mustafa Çay yine parti değiştirerek, geçtiğimiz hafta Cuma gün MHP’den istifa ederek, Yeniden Refah Partisinden Pozantı Belediye Başkan Adayı oldu.

NASIL BAŞLADI ?

Polislikten emekli ve Ak Parti Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk’ün Zabıta Müdürü olan Mustafa Çay’ın, siyasi hayatı parti değiştirmekle geçti.

İlk olarak, Pozantı Belediye Başkanlığına Fazilet Partisinden aday olarak başlayan  ve kazanamayan Mustafa Çay, ikinci denmesini bağımsız aday olarak yaptı. Yine başarılı olamadı. Siyasete bir süre ara vererek, Ak Partili Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk’ün kadrosunda, Zabıta Müdürü olarak görev yaptı.

AK PARTİ DÖNEMİ

Mustafa Çay 2009 yılında, bu defa Ak Partiden Pozantı Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Ak Partinin yaptığı temayül yoklaması sonrası aday gösterilmedi. Zaman geçirmeden de, hemen parti değiştirdi.

MHP BAŞKANLIK HAYALİ

O yıllarda Milliyetçi Hareket Partisinin, Adana’daki Abisi konumunda bulunan Millet Vekili Merhum Recai Yıldırım’ın ve yine o dönemde, MHP’den  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olan Aytaç Durak’ın desteği ile,  2009 yılında Pozantı Belediye Başkan Adaylığına getirildi.  Ve Ak Partiye karşı yaptığı seçim mücadelesinde, Üç Hilalin büyük desteği ile, hayalindeki Pozantı Belediye Başkanlığına kavuştu.

2014

2014 Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinde de, yine Milliyetçi Hareket Partisinden Pozantı Belediye Başkan Adayı yapılan Mustafa Çay ikinci defa olarak, yine Üç Hilalin büyük desteği ile, Pozantı Belediye Başkanlığına seçildi. Çay’ın kendisini bu makama taşıyan  Milliyetçi Hareket Partisine karşı da yaptığı ilk hata bu dönemde gerçekleşti.

SANDALYEMİ KENDİM TEKMELERİM

Milliyetçi Hareket Partisinin 2016 yılında yaptığı Genel Başkanlık seçiminde, kendisini bu göreve layık gören Sayın Devlet Bahçeli yerine, karşısına Genel Başkan Adayı olarak  çıkan Meral Akşener’e açık destek verdi. Oğlunun düğününe de, bizzat  davet edeceğini ve nikah şahidi olabileceğini söyledi. Bununla da yetinmedi. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’ın  kendisine yönelttiği “ Neden  Sayın Devlet Bahçeli değil de, Sayın Meral  Akşener’e destek vereceği konusundaki sorusuna ise, Belediye Meclis Üyelerinin de hazır bulunduğu aylık olağan toplantısında ise, özetle şöyle cevapladı:

“ Ben bu konuda  o kadar kararlıyım ki. İdam Sehpasında Kendi Sandalyemi Kendim Tekmelerim” oldu ve özetle şöyle devam etti.

“Milliyetçi Hareket Partisinin devamlılığı ve siyasi gücünün artması, kesinlikle başlatılan  bu hareketin olumlu bir şekilde  sağlanmasına bağlıdır”Başkan Çay’ın bu cevap üzerine Belediye Meclis Üyelerinden bazılarının kendisinin bu kararı iyice düşünüp düşünmediği şeklinde oldu.

YAYINLAYAMADIK

Pozantı da haftalık olarak yayınlanmakta olan, Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, bu haberi geniş bir şekilde yayına hazır hale getirdik. Ancak 15 Temmuz 2016  hain feto darbesinin başarısızlığı, ülkemiz açısından çok büyük bir önem arz etmiş olması nedeni ile, gazetemizin yayının tamamını Ulusal bütünlüğümüz başarısının sağlanması için verilen, mücadeleye ayırdık. Dolayısı ile de, bu haberi o tarihlerde yayınlama imkanı bulamadık.

TUTUKLAMA

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, yaklaşık 20 gün sonra hain feto darbesi iltisakı iddiaları  ile ilgili olarak, 4 Ağustos 2016’da önce gözaltına alındı. Aynı gün serbest bırakıldı. Savcının itirazı üzerine de, 5 Ağustos sabahı tekrar gözaltına alındı. Ve yapılan  il duruşmasında da  tutuklanarak, Kozan Cezaevine gönderildi. Sonrasında Belediye Başkanlığı görevinden alındı. Yerine MHP’li  M. Sami Baysal Belediye Meclis Üyelerince  Belediye Başkanı olarak seçilerek, Kayyım olarak atandı.

BOŞLUK VE İ-ADE

Mustafa Çay yaklaşık 9 ay Kozan Cezaevinde kaldı. Duruşmaları sonrasında tutuksuz olarak yargılanmaya devam edildi. 2018 yılında ise, İçişleri Bakanlığınca tekrar Pozantı Belediye Başkanlığına i-ade edildi.  Pozantı Kaymakamlığın dan atama yazısını aldıktan sonra, dönemin  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlünün de,  Pozantı’ya gelerek hazır bulunduğu törende, Belediye Başkanlık koltuğuna oturmadan yaptığı konuşmada,  Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye sıkça teşekkür edip, minnet duygularını ifade eden çok duygusal bir konuşma yaptı. Bu töreni izleyen bazıları bu konuşması karşısında gözyaşlarına hakim olamadılar. Ve Mustafa Çay’a i-adei itibarı, Milliyetçi Hareket Partisinin desteği ile verilmiş oldu.

YİNE GÖSTERİLDİ

31 Mart 2019 yerel seçimlerine girerken, İstinaf Mahkemesi Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ı, feto davası ile yaptığı yargılama sonrası, 2019 Ocak Ayında,  iki yıl 23 gün hapisle cezalandırdı. 

 Mahkemenin bu kararına rağmen, Başkan Mustafa Çay Milliyetçi Hareket Partisinin yine  önemli desteği ile, 31 Mart  2019 yerel  seçimlerinde bu defa  Cumhur İttifakında Pozantı Belediye Başkan Adayı gösterildi. Ve seçimi kazandı. Alınan bu kararın doğru olmadığı şeklindeki bir iddia ise, CHP’li Adana  Millet Vekillerinden birisi tarafından Meclis Kürsüsünde de dile getirildi.

SENARYOLAR

31 Mart 2019 yerel seçimlerine yaklaşılırken, Çay’ın Cumhur İttifakı olarak aday gösterilmesine karşı olan bir gurup, Çay’ın yerine yaklaşık iki yıl Kayyım Belediye Başkanlığı yapan MHP’li M. Sami Baysal’ı, partisinden istifa ettirdi. Bağımsız aday olarak seçimlere girmesini sağladı. Ancak Başkan seçtiremediler.

 Aynı kişiler bu defa benzeri siyasi senaryoyu, 31 Mart 2024 yerel seçimleri içinde sahneye koymaya başladılar. Cumhur İttifakınca Pozantı Belediye Başkanı olarak açıklanan, MHP’li Ali Avan’ının karşısına, bu defa da Cumhur İttifakının MHP kanadından Belediye Başkanı olan ancak aday gösterilmeyen Mustafa Çay’ı, kendisinin de bizzat katıldığı  ve yaptıkları iki toplantı sonrası, destek verecekleri konusunda ikna ederek, onu harekete geçirdiler.  

YRP ADAYLIĞI

Çay’da bu gelişme üzerine,19 Ocak 2024 Cuma gün e-devlet üzerinden MHP’den istifa etti. YRP Pozantı İlçe Başkanı Mustafa Turan ile birlikte, Yeniden Refah Partisinin Adana İl Başkanlığına giderek, partiye kaydını yaptırdı. Rozeti İl Başkanı Selahattin Baysal tarafından takıldı. Çay, Belediye Başkanlığı Adaylık dilekçesini verdi. Ve hafta içerisinde de YRP Genel Merkezinde, Genel Başkan tarafından adaylık açıklaması yapılacağı öğrenildi.

AÇIKLAMA

Başkan Çay’ın 2019 yılında başlayan üçüncü başkanlık dönemi, çok çalkantılı geçti. Hakkında değişik iddialar ileri sürüldü . Kendisi de her geçen gün Pozantı Halkından ve toplumdan uzaklaştı. 2020 yılının Temmuz Ayı’nda  Adana’nın duayen gazetecilerinden ve halen Barış Gazetesinin Sahipliğini yapmakta olan Özcan  Aladağ’ın yönettiği  bir radyo -tv  programında,  hiç beklenmedik bir şekilde, aşağıdaki sürpriz açıklamalarda bulundu:

ADAY OLMAYACAĞIM…

“Ben, bundan sonra Milliyetçi Hareket Partisinin Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı olacağım.  Nedeni ise, Pozantı’ya çok hizmet yaptım. Artık yapacak fazla bir şeyim kalmadı. Ancak, Sayın Büyüğümüz Partimizin Genel Başkanı Devlet Bahçeli isterse, tekrar Pozantı’ya aday olurum. Bunun dışında da, şahsen ben artık Pozantı’ya aday değilim” şeklinde cevapladı. Bu açıklama üzerine, programı yöneten Gazeteci Özcan Aladağ, Bu açıklamanın erken olduğu konusundaki sorusunu ise, cevabı şöyle oldu:

ERKEN KALKAN ERKEN YOL ALIR

Bana göre erken değil. Erken kalkan erken yol alır. Ben bu açıklamayı hemen yapmadım. Önceden hazırlıklarımı yaptım. Programlarımı oluşturdum. Projelerim de hazır.  İrtibat büromu tutum. Ekibimde hazır.” Şeklinde oldu.  

SORDUK?

Çay’ın bu beklenmedik açıklamasını, dönemin MHP İl Başkanı Bünyamin Avcı’ya sorduk.  Özetle şunları söyledi:

“MHP Adana İl Başkanlığı olarak, bizim böyle bir gelişmeden haberimiz yok. Kendisi aday adayı olabilir. Bu kendi kararıdır. Partimizdeki tek karar verici ise, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçelidir. Bunun dışında hiç kimse bir karar veremez.” şeklinde oldu.

Biz bu açıklamayı daha geniş bir şekilde gazetemizde yayınladık. Başkan Çay’dan en ufak bir ses bile  çıkmadı.  Çay yaklaşık üç yıl süre ile,  Pozantı Belediyesinin makam aracı ve Pozantı’lının  parası ile, günü birlik Adana  ziyaretlerine başladı. Gitmediği basın yayın organı kalmadı. Pek çok kişi ile görüştü. Bu gelişmeleri de sık -sık sanal ortamından paylaştı.

GÖSTERİLMEDİ

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, bilemediğimiz bir nedenle, tekrar Pozantı’ya dönüş yaptı. Hizmetlerini sanal ortam aracılığı ile  paylaşmaya başladı. 31 Mart 2024 yerel seçimleri için, Belediye Başkanlığına tekrar aday gösterileceğine o kadar emindi ki,  bir meclis toplantısında  üyelere hitaben özetle aşağıdaki konuşmayı yaptı:

“Sizlerin bazıları ile artık yol olmayacağız çünkü ben yeniden başkan seçileceğim ama sizden  bazılarının aday gösterilip gösterilmeyeceğini ise bilemiyorum”  dedi.  

HÜSRAN

Bu sıkıntılı bekleyiş, Başkan Mustafa Çay açısından tam bir hüsranla sonuçlandı.  Cumhur İttifakınca Pozantı’nın Milliyetçi Hareket Partisine bırakılması üzerine çok sayıda partili Başkan aday adayı oldu. Ve Merakla beklenen sonuç açıklandı.

Genel Merkez Pozantı Belediye Başkan Adaylığı için, aile geleneğinden Ülkücü ve Milliyetçi Hareket Partili olan iş insanı Ali Avan’ı, Cumhur İttifakının Belediye Başkan Adayı olarak gösterdi. Bu beklenmedik karar, Çay’ı harekete geçirdi. Aday gösterilmemesi sonrası, Belediye Personeli ile yaptığı bir toplantıdaki söylemler tepki çekti. Bu konuşmalar da, kamuoyuna yansıdı. Ve büyük eleştiri aldı.

VEFASIZLIK

Başkan Çay kendisine haksızlık yapıldığı yolundaki konuşmalarını devam ettirdi. Milliyetçi Hareket Partisinin kendisini hangi şartlarda aday yaparak destek verdiği dönemlerini unutmuş oldu. Ve bu vefasızlığını ve söylediklerini de, yeniden YRP’den Belediye Başkan Adayı olmakla gösterdi.

DİKKAT ÇEKTİ

Dijital ve sanal ortamı çok iyi değerlendiren Başkan Mustafa Çay’ın, YRP’den Pozantı Belediye Başkan Adayı olmasını, kendi sanal ortamında en ufak şekilde paylaşımda bulunmamış olması da, son derece dikkat çekici oldu. Çay’ın bu parti değişimini, bazı yayın organları etiketliyerek paylaşımda bulundular.  

HAFIZALARI TAZELEDİK

Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, biz bu gerçekleri kamuoyunun hafızasını tazelemek ve Mustafa Çay’ın Halkı yanıltma yolundaki tutarsız söylemlerinin gerçeklerle bağdaşmadığını, bir kere daha sütunlarımızdan yazma  gereği duyuyoruz. Karar ve takdir Pozantı Halkınındır. ( Yorum Haber: TAMER ÜNAL)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER