1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Başkan Sözlü:”Muhtarlar belediye ile halk arasında köprüdür, bizim çözüm ortağımızdır”

Başkan Sözlü:”Muhtarlar belediye ile halk arasında köprüdür, bizim çözüm ortağımızdır”
Bu haber 23 Ekim 2017 - 10:39 'de eklendi ve 777 views kez görüntülendi.

Başkan Sözlü:”Muhtarlar belediye ile halk arasında köprüdür, bizim çözüm ortağımızdır”

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 3. Muhtarlar Günü Etkinliği ve Paneli düzenlendi

Düzenlenen panel öncesi kırsal ilçelerden gelen muhtarlara yönelik bir konuşma yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, muhtarların demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu vurgularken Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kırsalda yerinde kalkınma projelerini görselli sunum ile anlattı

“MUHTARLARIMIZLA HER ZAMAN GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ YAPIYORUZ”

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 3. Muhtarlar Günü Etkinliği ve Paneli düzenlendi. Düzenlenen programa Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel ve İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan ile birlikte çok sayıda muhtar katıldı.  Panel öncesi  konuşma yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar Daire Başkanı Teoman Yılmaz muhtarlarla her zaman görüş alışverişi içerisinde olduklarını aktarırken muhtarların halka daha iyi hizmet edebilmesi için onların koşullarını olabildiğince iyileştirme adına çalışmalar yaptıklarını belirtti.

“MUHTARLAR DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZİDİR”

Ev sahibi olarak kürsüye geçen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise muhtarların demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu ifade ederken “Cumhuriyet’in kurucu ilkelerine sadık ve demokratik kültürün ülkemizde hakim olmasını arzulayan bir belediye başkanı olarak altını çizerek söylüyorum ki muhtarlarımız demokrasinin vazgeçilmezidir, onlar belediye ile halk arasında köprü vazifesi gören bizim çözüm ortaklarımızdır. Şeffaf belediyecilik anlayışıyla yürüttüğümüz hizmetlerimizde muhtarlarımızın düşünceleri ve yönlendirmeleri bizim için her zaman değerlidir. Adana’nın 15 ilçesindeki koordinatör müdürlüklerimiz muhtarlarla sürekli istişare içinde çalışmalarını yürütüyor. Biz muhtarlarımızı hiç bir zaman konu mankeni olarak görmedik, Allah şahit ki onlardan gelen taleplere de siyasetçi gözüyle bakıp onlar üzerinden siyaset yapmadık” dedi.

BAŞKAN SÖZLÜ HİZMETLERİNİ GÖRSELLİ SUNUM İLE ANLATTI

Tufanbeyli, Pozantı, Karataş, Yumurtalık, Kozan, Feke, Saimbeyli, İmamoğlu, Karaisalı’dan gelen muhtarlara Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kırsalda yerinde kalkınmaya yönelik hizmetlerini görselli bir sunum ile anlatan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türkiye’de ilk kez muhtarlık bilgi sistemi ile muhtarların taleplerini takip edebilmesini sağlamaktan dolayı bahtiyar olduğunu, muhtarlık binalarında kısa bir süre sonra su kullanımının belli bir ölçüde ücretsiz olacağını, kırsaldaki muhtarlara bilgisayar armağan edeceğini ifade ederken  “Adana Büyükşehir Belediyesi olarak Milliyetçi belediyecilik anlayışı ile her vatandaşımızı aziz biliyor,  Seyhan’ın merkezindeki mahalleye de Kayseri sınırındaki Tufanbeyli’nin köyüne de adil hizmet ediyoruz. Özellikle kırsalda yerinde kalkınmanın, kırsalda yaşayan vatandaşımızın yerinde kalkınma ile refah toplumuna katılmasını arzuluyoruz. Bunun için de kırsalda kalkınma projelerimiz ile göreve geldiğimizden bu yana kırsalda yaşayan çiftçimizi ve hayvancılıkla uğraşa vatandaşlarımızı destekliyoruz. Kesme çiçek üretiminin yaygınlaştırılması, yumurta tavukçuluğunun geliştirilmesi, çilek fidesi, meyve fidanı projeleri ile arıcı ve keçi-koyun yetiştiricilerine güneş paneli dağıtımıyla, kırsaldaki köylünün refahını yükseltme gayreti içindeyiz” dedi ve kırsal ilçelerdeki yol ve su problemlerini çözdüklerini, 21. Yüzyıla yakışmayan görüntülere son verdiklerini söyledi.

MUHTARLIK ÜZERİNE KONUŞTULAR

Konuşmalar ardından  Geçmişten Günümüze Muhtarlık ve Muhtarlık Sistemi üzerine Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Efe EFEOĞLU moderatörlüğünde Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erbay ARIKBOĞA, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sinan GÜL, Pozantı Karakışlakçı Muhtarı Harun YETKİN, Karataş Ataköy Muhtarı Mustafa ÖZKAN konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER