1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BAŞKANLAR İLK ÜÇ SIRADA

BAŞKANLAR İLK ÜÇ SIRADA
Bu haber 04 Mart 2019 - 8:31 'de eklendi ve 946 views kez görüntülendi.

Ak Parti Meclis Üye Listesi Konuşuluyor

BAŞKANLAR İLK ÜÇ SIRADA

Pozantı da, Belediye Meclis Üyeliği sıralamasında, en büyük sürpriz ve konuşulmaya devam edilmekte olan liste ise, Ak Partinin oldu.
Yaklaşık, 36 aday adayının müracaat ettiği ve aralarında partiye uzun yıllar hizmet etmiş olan isimlerin yer aldığı, aday listesinin açıklanması sonrası, partililer arasında ŞOK etkisi yarattı.

LİSTE BAŞI

Ak Parti, Pozantı Belediye Başkanlığına aday olması için, Genel Merkez tarafından, ilçe başkanlığından istifa ettirilen Yusuf Arısoy, Cumhur İttifakının Pozantı’da da uygulanıyor olması ile, sürpriz bir şekilde, Belediye Meclis Üyeliği aday listesinde, 1. Sırayı aldı.

SÜRPRİZLER DEVAM EDİYOR

Ak Parti Meclis Üyeliği Listesinde, ikinci sürpriz ise, kadın adaylarda yaşandı. Yusuf Arısoy’un, ilçe başkanlığı döneminde, Tekin Turan ile birlikte kurduğu, ARTU İnşaat Şirketinde, Mühendis olarak çalışan ve aynı zamanda, Pozantı İlçe Kadın Kolları Başkanlığını yürüten Büşra Durmuş ile, yaklaşık 8 ay önce iş birlikteliğini sona erdirerek yollarını ayırmış idi.
Büşra Durmuş’un, Belediye Meclis Üyeliği sıralamasında, seçilebilecek bir sıra olan 3. Sırada yer alması ise, yine büyük bir sürpriz olarak, Ak Parti cenahında konuşulmaya devam ediyor.

DEVAM EDEN SÜRPRİZ

Ak Parti, Pozantı Belediye Meclis Üyeliği sıralamasında, çok konuşulmakta olan bir başka sürpriz ise, Gençlik Kollarında yaşandı.
Yaklaşık, bir yılı aşkın bir süreden beri, Pozantı Gençlik Kolları Başkanlığını yürüten ve siyasete yeni atılmış bulunan Selçuk Coşkun’nunda, yine Ak Parti listesinden, seçilebilecek bir sıra da olması da, partililer tarafından eleştiri konusu olmayı sürdürüyor.

VE DİĞERLERİ

Ak Parti listesinde, seçilebilecek sırada yer alan, diğer önemli isimlerin bir bölümünün ise, inşaatçılık sektörü ile uğraşıyor olmasının yanı sıra, partiye uzun yıllar hizmet etmemiş olmaları da, Pozantı Ak Parti Teşkilatında, tepki ile karşılanmayı sürdürüyor.

İNŞAAT MALZEMELERİ

Yusuf Arısoy, Pozantı yöresinde çok geniş ve çeşitli inşaat malzemeleri satan, yanı sırada çok katlı binalar yapmakta olan güçlü bir firmanın veliahdıdır.
Bilindiği gibi, İlçe Başkanı ve sonrasında da, Belediye Başkanlığı beklentisi içerisinde olan Yusuf Arısoy’un, Cumhur İttifakının Pozantı’da da uygulanıyor olması sonrası, başkanlık hayalleri boşa çıkmış, sonuçta da Belediye Meclis Üyeliğinin 1. Sırasına “ FİT” olmuştur.

FERMUAR LİSTE

Yerel yönetimlerde yapılan ittifak doğrultusunda, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın Başkanlığı başta olmak üzere, MHP ve Ak Parti Üyelerinden oluşan Belediye Meclis Üyelikleri Listesi, ÜÇ HİLAL Amblemli ve MHP başlıklı dilekçe ile, aynı partinin İlçe Başkanı Şeref Dinç tarafından, İlçe Seçim Kuruluna 18 Şubat Pazartesiyi, 19 Şubat 2019 Salıya bağlayan gece, İlçe Seçim Kurulu yetkilisine Saat 04.00 sularında, imza karşılığı teslim edildi.

ACABA AYNI MI OLURDU?

Fermuar Liste de, Ak Partili Meclis Üyesi Adaylarının, siyasetin yenileri olması, bazılarının ise, siyasi tecrübelerinin olmayışının yankıları, Pozantı da konuşulmaya devam ediliyor.

Siyasi kulislerden yansıyanları ise, Ak Partinin Pozantı da 2.5 yıldır, çok başarılı bir şekilde, İlçe Başkanlığını yapan, tüm küskünleri bir araya getirerek, İl ve Genel Merkez bazında, takdir edilen Yusuf Arısoy’un, fermuar listedeki adayların tespitindeki etkisi, inkar edilemez. Kendisi her ne kadar, geri planda olduğunu konuyor olsa bile, bu listeyi oluşturanın bizzat kendisi olduğunu, gerek Ak Partililer ve gerekse de, tüm Pozantılılar bilmektedir.

Ak Partinin, Pozantı’daki kurucuları başta olmak üzere, bu partiye yıllarca gönül vermiş ve emeği geçmiş olup, Belediye Meclis üyeleri sıralamasında saf dışı bırakılmış olmaları, Pozantı Ak Parti siyasetinde, kırgın ve küskünler sayısının her geçen gün artıyor olmasına, sebep oldu. Bu kırgınların sorduğu soru ise, Yusuf Arısoy’un Ak Parti Belediye Başkan Adayı olması halinde acaba, bu aynı listeyle mi, seçime gidip gitmeyeceği konuşuluyor. Ayrıca, yine liste de yer alan bazı isimlerin, inşaatçı olmaları, Yusuf Arısoy’un da, yörenin en çeşitli inşaat malzemeleri satan şirketin, sahibi olması Ak Parti Meclis Üyeliği sıralamasının, bir başka dezavantajı olarak dillendirmeyi sürdürüyor.

FOTOĞRAFA GİRMEDİ.

Bir başka gelişme ise, Pozantı’da belli bir kitlenin siyasetteki söz sahibi olan ve Ak Parti çizgisinden, hiç bir zaman ayrılmayan Abuzer Aktan’nın, Meclis Üyeliği sıralamasında, seçilebilecek bir sıraya konulmayışı sonrası, aile boyu Fermuar listenin fotoğraf çekiminde, yer almayışı da, yine Ak Parti Belediye Meclis Üyeliği sıralamasında konuşulmaya devam eden eksiklikler olmayı sürdürüyor.
Ak Partinin, Belediye Meclis Üyeliği sıralamasındaki tüm bu dezavantajlar, 2.5 yıllık başarılı bir ilçe başkanlığı yapan geçmiş dönemlerdeki küskünleri bir araya getirerek, Pozantı genelinde olumlu bir konsensüs oluşturan Yusuf Arısoy’un, başarısına gölge düşürmeyi sürdürüyor. (Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER