1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BAŞÖĞRETMENİMİZ ATATÜRK’ÜN İZİNDEYİZ.

BAŞÖĞRETMENİMİZ ATATÜRK’ÜN İZİNDEYİZ.
Bu haber 26 Kasım 2018 - 11:38 'de eklendi ve 820 views kez görüntülendi.

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı.

BAŞÖĞRETMENİMİZ ATATÜRK’ÜN İZİNDEYİZ.

Ulu Önderimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, yurdumuzu düşman işgalinden kurtarması sonrası, Cumhuriyeti ilan ederek, başlattığı devrimlerle, halkın bilinçli ve okur- yazar olması, cehaletten kurtarılabilmesi için, öncelikle iki yenileşmenin, gerçekleştirilmesi gerektiğine, inanıyordu.

TARİHÇESİ

Bunlardan ilki, 1 Kasım 1928 tarihinde yapılan harf devrimidir. Okunması ve yazılması çok zor olan, bu yüzdende toplumdaki okur- yazar sayısının, giderek azalmasının önlemenin tek çaresi, arap harflerinin atılarak, öğrenilmesi ve yazılması daha kolay olan, latin harflerine geçilmesine, Atatürk tarafından karar verildi.

KUTLANMAYA BAŞLANDI

Devamında, okur- yazar sayısının artırılabilmesi için, 24 Kasım 1928’de MİLLET MEKTEPLERİNİN açılması ilan edilerek, 1 Ocak 1929’da da, uygulamaya geçilmiştir. Yeni Alfabenin kabulü ile başlayan süreç, Millet Mekteplerinin açılması ile devam etmiş ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk, eğitime olan katkılarından dolayı, BAŞÖĞRETMEN seçilmiştir. Böylesine onurlu ve önemli bir gün, 24 Kasım 1981 tarihinden itibaren de, geleneksel olarak, “ ÖĞRETMENLER GÜNÜ” olarak, kutlanmaya başlanmıştır.

ETKİNLİKLER

24 Kasım Kutlama Yıl Dönümü, bu sene resmi tatil olan, Cumartesi gününe rastlaması dolayısıyla, iki ayrı tören ve etkinlikle kutlandı. 23 Kasım 2018 Cuma gün, Saat 15.30’den itibaren, Pozantı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, Kutlama Komitesi Üyelerinden, Okul Müdürleri Kadir Çataldaş,   Adem Yılmaz, Mustafa Çakmak ve Fatih İncetaş’ın hazırladıkları program, Atatürk Kültür Merkezinde, tüm öğretmenlerin katılımı ile, kutlandı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

KONUŞMALAR

Tören de, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Türk Dili Edebiyat Öğretmeni Emrullah Şahin yaptı. Özetle şunları söyledi:

“ Öğretmen, toprağa kökleri ile, sıkı, sıkıya tutunan ve zamanı geldiğinde, türlü tohumlarla, üzerinde yaşadığı toprağa, yeni umutlar saçan, ulu bir ağaç gibidir. Nasıl ki, ağaçsız bir orman düşünülemezse, öğretmensiz bir toplumda düşünülemez. Öğretmenler, bir toplumun eğitim mimarlarıdır. Başta, Cumhuriyetimizin Kurucusu ve Baş öğretmenimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete irtihal etmiş olan, tüm öğretmenlerin ruhlarını yad ederek, siz değerli meslektaşlarımın, bu özel ve güzel gününü kutluyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Emekli Öğretmen Hasan Bakman konuşmasında özetle şunları söyledi:

AYRILIK KOPUŞTUR.

“ Bir Öğretmen için, meslekten ayrılış, dünyanın bütün çiçeklerinden kopmuş, bütün güzelliklerini görememek demektir. Öğretmenin en büyük tutkusu, çocuk sevgisidir. En büyük mutluluğu ise, öğrencilerini hayata atılmış, ülkesine yararlı bir insan olarak görmektir. Başta, ebediyete göç etmiş BAŞÖĞRETMENİMİZ ATATÜRK olmak üzere, aziz öğretmenlerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anarken, emekli olan meslektaşlarıma, mesleğe yeni atanan genç arkadaşlarıma, tüm eğitim camiasına sonsuz başarı ve mutluluklar diliyorum” dedi.

ŞİİR

Sonrasında, Tarih Öğretmeni Recep Kımış, “ Dünyanın Bütün Çiçekleri” adlı şiiri okudu. Gün dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda, dereceye giren öğrencilere, protokol tarafından ödülleri verildi.

CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Coşkun,   ve Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, Öğretmenlere çiçek sunumu yaptılar. Tören ikramlarla sona erdi.

KATILIMCILAR

Öğretmenler gününe, Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdogan, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Uguralp, Kıdemli Başçavuş İsmail Deniz, Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Doğucu , Meclis Üyelerinden Zeki Bülbül, Nigar Kartal, İlkay Pancar, Siyasi Parti Temsilcilerinden, CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, MHP İlçe Başkanı Şeref Dinç, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Coşkun,   Şoförler Odası Başkanı Özcan Yıldırım katıldılar.

ÇELENK TÖRENİ

24 Kasım Öğretmenler günün, kutlanış yıl dönümü dolayısıyla, düzenlenen törene, İlçe Milli Eğitimi Müdürü Hüdaverdi Yıldız, beraberinde Müdür Yardımcıları, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve bir gurup öğrenci ile birlikte, Atatürk Anıtına Çelenk koydu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde, Şanlı Bayrağımız göndere çekilmesi sonrası, tören sona erdi.

Buradaki törene, CHP önceki dönem Millet Vekillerinden Zülfikar İnönü Tümer, Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Doğucu, CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, MHP İlçe Başkanı Şeref Dinç, Muhtarlar Derneği Başkanı ve Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Mehmet Bölge, CHP Belediye Meclis Üyesi Hasibe Gültepe, bazı okul müdürleri ile, bir kısım öğretmen ve öğrenciler hazır bulundular.

KUTLUYORUZ.

Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, Ulu Önderimiz ve Başöğretmenimiz, GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ün izinde ve onun aydınlattığı uygarlık yolunda, verdikleri büyük mücadeleler ile, toplumumuzun baş tacı olan, Kutsal Öğretmenlerimizin, 24 Kasım Yıl Dönümlerini yürekten kutluyor, yaktıkları meşaleler ile, ülkemizi aydınlatama yolunda ve çocuklarımızı,   ATATÜRK nesli olarak yetiştirmeye devam edeceklerine olan inancımızla, bu onurlu günlerini kutluyoruz. Haber ve Fotoğraflar: (Hayriye EROĞLU)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER