1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BATI’YA BAKIYOR…

BATI’YA BAKIYOR…
Bu haber 07 Temmuz 2019 - 15:00 'de eklendi ve 847 views kez görüntülendi.

POZANTI KONUŞUYOR

BATI’YA BAKIYOR…

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, 2016 yılında, yasal zorunluluk süresi boyunca, ayrı kaldığı Belediye Başkanlığına M. Sami Baysal, önce Belediye Başkan vekili sonrasında da Kayyım olarak atanarak, yaklaşık iki yıl Pozantı Belediye Başkanlığını sürdürdü. Sami Baysal’ın bu göreve getirilmesi konusundaki tavrımızı, o dönemde CHP Belediye Meclis Üyesi olan, Hasibe Gültepe’yi ve siyasi yol arkadaşı, Muzaffer Özdemir’i ikna konusundaki gayretlerimizi, kamuoyuyla paylaşacağım. Baysal, göreve başladıktan hemen sonra, Belediye Binasının üçüncü katını, kaçak olup olmadığını bilmediğimiz bir şekilde yaptırarak, kendi makam odasının yanı sıra, meclis toplantı salonu ve belediye bürokratlarına tahsis etti.

Makam odasının, tavan görselini oluşturan Şanlı Bayrağımızın görüntüsü, hayranlık uyandırmaya devam ediyor. Bu makam odasının, bir önemli özelliği ise, pencerelerinin BATI’ya bakıyor olmasıdır. Baysal, bu makam odasında yaklaşık bir yıl süre ile, başkanlık yaptı. Kamuoyunun, çok iyi bildiği gelişmeler sonrasında görevi, önceki Başkan Mustafa Çay’a teslim etti. Ve Belediye Meclis Üyesi olarak da, 31 Mart 2019 yerel seçimlerine kadar, konumunu devam ettirdi. Şimdi, pencereleri BATI’ya bakmakta olan bu makam odasında, Mustafa Çay, Cumhur İttifakının seçilmiş Belediye Başkanı olarak, görevini devam ettirmeyi sürdürüyor.

YENİ “MÜRACAAT” EDECEK

Çakıt Çay’nın, Belemedik yolu kenarında, yıllardır kum ocağı işleten ve Ceyhan da da, taş ocağı işletmeciliği yapan bu firma iddialara göre, tapulu arazisinin dışından da, kum çekmeyi sürdürüyormuş. Pozantı Belediye Meclisinin, Temmuz Ayı Olağan toplantısında, CHP’li Meclis Üyelerinden Seyhan İnce’nin, gündem dışı yaptığı konuşma ile, konu meclise getirildi.

İnce açıklamasında, tapulu arazisinin dışında da, faaliyet göstermekte olan bu Kum Ocağının Çakıt Çayının özellikle Belemedik yolu üzerinde, büyük ölçüde tahribata sebep olarak, erozyon tehlikesi yarattığını, bunu bir önceki meclis toplantısında dile getirdiğini ancak, Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, bu konudaki tutumunu bilmediğini belirterek, açıklama yapmasını istedi. Bu dikkat çekici soru üzerine, Çay şunları söyledi:

“Bu, kum ocağının ruhsatı ile ilgili olarak, biz yetkili değiliz. Yetki, Valilik veya Büyükşehirdedir. Buranın ruhsatının da, bir önceki Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından verildiğini öğrendim. Bu konudaki hatırlatmalarınız, çok doğru ve yerinde. Biz, Pozantı Belediyesi olarak, tarihi Belemediğe giden bu yolun, erozyondan etkilenmemesi için, iptal başvurumuzu yapacağız” dedi. CHP Belediye Meclis Üyelerinden Bekir Gumru da, Çay’ın bu davranışından dolayı teşekkür etti. Belediye Meclis Üyesi olarak, konun takipçisi olacağını da,   söyledi.

FAZLA PARA VERECEĞİM

Pozantı Belediyesi araçlarının, akaryakıt ihtiyacını karşılayan firma Akkaya Petroldür. Bu güven verici tesisin sahibi ise, yeni dönem Pozantı Belediye Meclis Üyelerinden, CHP’li Nuri Akkaya’dır. Nuri Akkaya, 2019 yerel seçimlerinde CHP Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu’nun, Belediye Meclis Üyeliği sıralamasında, ilk sırada koyduğu deneyimli ve ilkeli bir siyasidir.

Sosyal Demokrat kimliğinden, hiç bir şekilde ödün vermeyen, siyasetin en sıkıntılı dönemlerinde bile, ilkelerini savunduğu partisine olan bağlılığından taviz vermeyen Nuri Akkaya, CHP’den seçilmiş olduğu, Pozantı Belediye Meclis Üyeliğinde de, ayı duruşunu sergilemektedir. Özel yaşantısındaki, olumlu ve birleştirici kişiliğini, siyasi kimliğini ile de bütünleştiren Nuri Akkaya, sahibi olduğu Akyaya Petrol istasyonu aracılığı ile de, Pozantı Belediyesinin akaryakıt ihtiyacını karşılamayı sürdürmektedir. Ekonomik dar boğazın, ülkemizi çok büyük ölçüde etkilediği günümüzde Nuri Akkaya, büyük bir anlayış göstererek, ödemlerle ilgili olarak, Pozantı Belediyesindeki alacakların da da özveri göstererek, belediyeyi sıkıntıya sokmama çabasını devam ettirmektedir.

Pozantı Belediye Meclisinin, Temmuz Ayı Olağan toplantısında, Başkan Mustafa Çay yaptığı açıklamaları arasında, Nuri Akkaya’nın bu hassasiyetine teşekkür ederek, şunları söyledi:

“ Sayın Akkaya ödemler konusunda sizi, zaman- zaman sıkıntıya düşürdüğümüzü biliyorum. Anlayış ve hoşgörünüze de, şahsım, meclis ve Pozantı Halkı adına teşekkür ediyorum. Bu ay, size biraz daha fazla ödeme yapacağız. Yüreğiniz ferah olsun.” şeklindeki konuşmasına Nuri Akkaya, “ Başkanım. Teşekkür ediyorum.” şeklindeki cevabi ile, gösterdiği nezaket, takdir topladı.

ERBİL, “SİYASİ REKORTMEN”

Cumhur İttifakının AKP’li Üyesi Büşra Durmuş’un, Yüreğir Belediyesinde devlet memur kadrosuna geçişi sonrası, yasalar gereği istifa etmesi ile boşalan Meclis Üyeliğine, yedekten gelen isim ise, aynı partili Kamil Erbil oldu. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde, Cumhur İttifakının 3. Sırasında yer alan, AKP Pozantı İlçe Kadın Kolları Başkanı Durmuş’un Ak Parti Yüreğir Belediyesine, Mustafa Çay’ın ricası ile atanması sonrası, Durmuş’tan boşalan meclis üyeliğine gelen Kamil Erbil, Pozantı Belediye Meclisinin 4 Temmuz 2019 tarihinde yapılan olağan toplantısında, yemin ederek asil belediye meclis üyesi oldu.

SEÇİMLER VE TEKLİFLER

Meclisin devam eden toplantısında, Cumhur İttifakının MHP’li üyesi, Durmuş Taşpınar’dan sonra, listenin 2. Sırasında yer alan, AKP İlçe Eski Başkanı ve yeni Belediye Meclis Üyesi Yusuf Arısoy’un teklifi ile, Büşra Durmuş’dan boşalan komisyonlar için seçimler yapıldı.

İlk olarak, Encümen Üyeliği seçimi yasa gereği kapalı oylama ile yapıldı.Yusuf Arısoy’un önerisi ile aday gösterilen, meclisin yeni üyesi Kamil Erbil, 13 oyla Encümen üyesi oldu. Meclisin bu toplantısında, AKP’li İlçe Başkanı Doğan Türkyılmaz ile, MHP İlçe Başkanı Şeref Dinç’de izleyici olarak bulundular.

KOMİSYON SEÇİMLERİ

Devam olunan komisyon seçimlerinde, yine Arısoy’un teklifi ile Kamil Erbil Bütçe Plan Komisyon Üyeliğine açık oylama ile seçildi. Ayrıca İmar Komisyonu Yedek Üyesi oldu. Aynı şekilde, boşalmış olan Çukurova Belediyeler Birliği Üyeliğine, yine Yusuf Arısoy’un teklifi ile, Cumhur İttifakından Selçuk Coşkun açık oylama ile seçildi.

TEK BAYAN KALDI

Pozantı Belediye Meclisinde bayanların görev alması, 2009 seçimleri ile başladı.

Ak Parti den Yıldız Arslantaş ile, MHP’den Ebru Doğucu bu ünvanı alan ilk kadınlar oldular. 2014 seçimlerinde ise, bayan üye rekoru kırıldı. Ak Partiden Nigar Kartal, İlkay Pancar,   MHP’den Ebru Doğucu ikinci defa olmak üzere, CHP’den ise Hasibe Gültepe, kadın meclis üyesi oldular. Sonrasında, bazı gelişmelerle boşalan meclis üyeliklerine, CHP listesinden Nuray Güven getirildi. Böylece Pozantı Belediyesi, Adana genelinde 5 bayan meclis üyesi ile, kırılması güç bir rekorun da sahibi oldu.

2019 yerel seçimlerinde ise, bu imrendiren tablo yenilenmedi. Cumhur İttifakından Büşra Durmuş ve Ebru Doğucu seçilen iki bayan oldu. Ebru Doğucu, üçüncü defa meclis üyeliğine seçilmesi ile, konumu korudu. Büşra Durmuş’un, Yüreğir Belediyesinde devlet memuru olması sonrası, istifası ile boşalan makama gelen ise, Kamil Erbil oldu. Böylece, Pozantı Belediyesinde bayan üye sayısı da, bire düşmüş oldu.

ATV’Lİ BAŞKAN

Belediye Başkanı Mustafa Çay, nev-i şahsına münhasır bir siyasetçidir. Ufku geniş, tutuğunu koparan bir isimdir. Çay, ilginç bir yeniliğe daha imza attı.

Belediye Meclisinden aldığı yetki borçlanmasına, çok ihtiyacı olmasına rağmen, yeni bir makam arabası için harcamadı. Fazilerin yüksek oluşu nedeni ile, yeni makam arabası yerine, kendisine çok orijinal bir hizmet aracı aldı. Son yılların en gözde araçlarından olan ATV alan Çay, bununla Pozantı’nın her yerini çok daha rahat gitmekte olup, vatandaşların da ilgisini çekmeyi beceriyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER