1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BAYRAK POZANTI’DAN KURTULUŞ ADANA’DAN

BAYRAK POZANTI’DAN  KURTULUŞ ADANA’DAN
Bu haber 07 Ocak 2019 - 11:08 'de eklendi ve 789 views kez görüntülendi.

97. Yıl KUTLAMA Coşkusu

BAYRAK POZANTI’DAN
KURTULUŞ ADANA’DAN

Adana’nın, Düşman İşgalinden Kurtuluşunun onur günü olan, 5 Ocak 1922’nin, 97. Yıl dönümü, büyük bir coşku ile kutlandı. Kurtuluşu simgeleyen Bayrağımız, geleneksel olduğu üzere, 03 Ocak 2019 Perşembe gün, Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan tarafından öpülerek büyük bir saygı içerisinde Adana’dan gelen Bisikletçilere emanet edildi. Bu törende, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ve kurum amirleri de hazır bulundular.

5 Ocak, Kurtuluş Törenlerine, Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Törene Vali Mahmut Demirtaş, 6’ncı Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile milletvekilleri, gaziler, bürokratlar, asker, polis ve öğrenciler katıldı. Anıta çelenk konulduktan sonra İstiklal Marşı okundu.

İkinci tören, yağış nedeniyle Menderes kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Burada da, Saygı Duruşu yapılarak İstiklal Marşı okundu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Sözlü, Atatürk’e Kurtuluş Savaşının ilhamını veren ve Cumhuriyeti temellendiren Adana’nın, 97’nci yıldönümünü kutluyor olmanın gururunu yaşadığını kaydetti.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş’a, Pozantı’dan getirilen Bayrak, bisikletçiler tarafından öpülerek teslim edildi. Vali Demirtaş’da, öperek bayrağı teslim aldı.Kurtuluş Törenlerine, bazı Adana Millet Vekillerin yanı sıra, Siyasi Parti İl Temsilcileri, Kamu Kurum Kuruluş Temsilcileri ile, Gazi ve şehit yakınlarının yanı sıra, çeteler katıldılar. Burada çeşitli etkinlikler yapıldı ve böylece bir kurtuluş töreni sona erdi.(Haber Merkezi)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER